De landbouw in de Nederlandse economie

In 2019 bedroeg het aandeel van de primaire landbouw in de Nederlandse economie 1,4 procent, tegen 1,3 procent in 2009.

Deel dit artikel

Reacties

+1
familie pelle
Knap stukje journalistieke onkunde. Verwerkende industrie is 6,4 %. Zonder de primaire bedrijven is de secundaire industrie ook verdwenen. Dus Agrarische sector bijna 10 % bijdrage aan de Nederlandse economie. Applaus!
+2
pietjepuk
@familie pelle het is net een kaartenhuis. trek je er 1 kaart tussen uit valt alles in duigen. Maar dat hebben ze in de haag schijnbaar niet in de gaten.
groeier
Wat heb je bv aan een sector van luxe artikelen die voorgaande jaren miljoenen opleverde? Maar daar kan je wel geen land mee voeden zo gauw voedselschaarste dreigt. M.a.w. wat stellen getallen in werkelijkheid voor?
producent
@groeier
Iedereen ziet nu wat er gebeurt met de gezondheidzorg, wanneer je volledig afhankelijk bent van het buitenland.
Nu is de politiek bezig om in de toekomst volledig afhankelijk te worden van het buitenland wat betreft voedsel, lekker bezig.
Zitten ze bij een volgende crises allemaal honger te lijden in de natuurgebieden.
@familie pelle zag vandaag al in de krant dat er bijna geen rozen zijn voor moederdag. Omdat de rozen vooral uit Kenia komen met het vliegtuig.
+2
Nevergiveup
@Cowboys returns 00003 Geef je moeder een lekkere rollade om samen gezellig op te eten , zal beter CO2 neutraal zijn dan die roos die na een week de kop laat hangen
+1
pieta
@Nevergiveup Een week is nog lang. Sommige dingen laten na een goed kwartier de kop al hangen. 😁
+1
Weidezicht
@pieta maar die hebben dan ook heel wat klaargemaakt.....
Koeien boertje
@Cowboys returns 00003 zijn veel Nederlanders daar met een 2e vestiging.
Is goedkoper dan het gas onder Groningen weg te trekken
+1
Sjaakiee
Ze krijgen het pas in de gaten hier als er geen vreten meer is.
+2
Porky
@Sjaakiee heb ik altijd al gezegt, er moet eerst een voedsel schaarste komen wil de agrarische sector weer gewaardeerd worden. ( excuus voor die mensen die er WEL waardering v hebben) Velen zgn deskundigen weten (of willen het niet weten) niet dat een land zonder boeren geen bestaansrecht meer heeft.
Kringloper
Een land zonder vee, word een woestijn!
Gerron
Quote Reactie van @Kringloper:


Een land zonder vee, word een woestijn!

Een land in de woestijn zonder vee is eigenlijk niet eens zo'n raar idee. Zonnepanelen voor de schaduw en energie en die zonnepanelen koel je met zout water zodat je 's nachts ook nog warmte hebt. Voedsel voer je grotendeels aan en hoe gek het ook klinkt... Deze situatie zou wel eens klimaatneutraler kunnen zijn dan hoe we nu in Nederland leven. En als voordeel heb je natuurlijk dat er op vruchtbare landbouwgrond in Nederland daadwerkelijk landbouw plaats kan vinden.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , cbs en 2009 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN