Fosfaatrechtenhandel neemt wat toe, prijs zakt

De handel in fosfaatrechten blijft wat op de achtergrond hangen gezien de huidige situatie rondom de coronacrisis. Toch is er deze week weer enige handel gedaan, maar de prijs is verder gedaald.

Reacties

diekman
Elke week een euro zakken. Nog 36 weken te gaan.
Dirk van Zetten
Gezien de situatie rondom coronacrisis, denk het niet, gezien de stikstofcrisis moet het zijn. Stikstofrechten zijn over enkele jaren meest beperkende productiefactor.
bio boer
@Dirk van Zetten als je stal van 120 mk traditonele 13kg vervangt voor vloer met 6 kg kun je gewoon verdubbelen dus naar 240 mk
+1
Noorderling
@bio boer
Helaas, je begint te rekenen met 8,6. Besluit huisvesting hebben ze er even ingedrukt. Je kunt dus naar 160 koeien en dan houdt het op, mooie knop waar ze vast nog eens aan gaan draaien. Zie Brabant waar jongvee emissie arm moet, maar nog geen systeem voor is.
+1
bio boer
@Noorderling dat is nu nog niet zo volgens mij of daar rekend mij vergunings adviseur nog niet mee vragen ons nog af wat het beste is nu al een aanvraag doen dan bijna zeker weten dat je wordt aangevochten om je 1 van de eersten bent of nog even wacht dat de vergunings aanvragen wat beginnen telopen
Noorderling
@bio boer
Dat zou mooi zijn.
Is intern salderen wel aan te vechten?
Je depositie mag niet toenemen, als je kg zakt zou er toch geen gegronde reden zijn als je al een vergunning hebt?
+1
bio boer
@Noorderling ze vechten gewoon alles aan ze sturen gewoon standaard bezwaar die moet de provincie officieel in behandeling nemen dat dat kost een hoop tijd is gewoon pesten
Христо
@bio boer Zou je een tip geven. Overweeg een andere adviseur
+1
Daats
@Христо volgens mij kan je nog geen traject starten voor aanvraag vergunning toch?
Христо
@Daats geen idee
Wat ik wel weet is dat je niet meer mag rekenen zoals de adviseur van bio boer doet
crisis
Quote Reactie van @Христо :
Wat ik wel weet is dat je niet meer mag rekenen zoals de adviseur van bio boer doet

Kun je uitleggen hoe het volgens jou moet. Stal voor 100 melkkoeien met traditionele roosters opgericht in 2012, morgen verbouwen naar emissiearme vloer van 6 kg. Hoeveel melkkoeien mogen er volgens jou in.
Христо
@crisis gezien je volgende reactie weet jij het beter dan ik
Ik had dezelfde info als Noorderling
+2
Noorderling
@crisis
143 boxen die je direct moet realiseren, anders wordt het latente ruimte die je bij de volgende aanvraag weer in mag leveren.

Oftewel, alles moet je in 1x intern salderen inclusief 40%groei, anders vloeit je ruimte weg. Snap dan ook niet dat niemand of weinigen ophef maken over hoe idioot en destructief de regelingen zijn.
crisis
Quote Reactie van @Noorderling:
je begint te rekenen met 8,6. Besluit huisvesting hebben ze er even ingedrukt.

Dat is een onjuiste interpretatie van de beleidsregel. Afhankelijk van oprichtingsdatum. Bijlage I van het Beh bij12.nl/wp-content/uploads/… pagina 19
Noorderling
@crisis
Bedankt, scheelt nogal een slok op een borrel.
Wordt het al niet minder van.

Weet je ook hoe het zit met de BBT en wat er voor ons als landbouw op ons af gaat komen?
crisis
Quote Reactie van @Noorderling:
Weet je ook hoe het zit met de BBT en wat er voor ons als landbouw op ons af gaat komen?

Nee
Melkboer16
Wonderbaarlijk dat BB, handel neemt toe en de prijs zakt?!
Normaal gesproken lullen ze net andersom!
Jaap40
@Melkboer16 alleen het lullen over de handel in fosfaat rechten neemt toe. Welke id....ot steekt zijn geld momenteel in fosfaat? Dan maar wat koeien wat eerder naar slacht. Dalende melkprijs en investeren in fosfaat is een slechte combinatie.
+2
Noorderling
Quote Reactie van @Jaap40:
Dalende melkprijs en investeren in fosfaat is een slechte combinatie.

Als je een beetje oorlogskas hebt is het denk ik niet zon verkeerd moment. Wat het dal is en wanneer weet niemand, met 40cent weet je in ieder geval dat je een deel emotie betaald.
Nu zorgen dat je maximaal jongvee aan houdt, zodat je straks bij aantrekkende prijzen weer massa hebt met een goede prijs.
Jaap40
@Noorderling max jongvee maakt je minder kwetsbaar.
Afgelopen winter vaarzen koeien tegen de 2000 eur. Nu verkrijgbaar voor minder dan de helft.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Jaap40:
helft.

Ik koop geen vee, als ik wat moest ging ik voor drachtig jongvee. Heb je nog een klein jaar met een beperkte hoeveelheid fosfaat, kun je goedkoop voeren en ben je begin volgend jaar op stoom.
Lepus
@Jaap40 Waar?
Jaap40
@Lepus export vaarzen onder 1000 euro
+1
Aangezien dat de zuivel prijzen nogal stand houden in deze tijd. Verwacht ik dat de fosfaatrechten wel bijna de bodem bereikt hebben. Voor dit jaar.
Melkveehouder.
Is de wens de vader van de gedachte? 😀 Ik denk er heel anders over omdat de zuivelprijzen weinig zeggen over de marge@Cowboys returns 00003
+2
Melkboer16
@Melkveehouder. verschillende redenaties! Als je bedenkt dat de overstappers naar A-Ware toch een redelijk bedrag op hun bankrekening hebben gekregen.
De marges zijn erg smal zoals gezegd en we kunnen constateren dat diegenen die het eerst verkocht hebben het goed hebben gedaan.
+1
Jaap40
@Melkboer16 dat bedrag had meestal al een bestemming, zal al wel op zijn.
+1
Melkboer16
@Jaap40 vaak wel, zag je vroeger bij DOC klanten ook.
Men verkoopt uit rancune in een keer de kip met de gouden eieren en moeten daarna jaren windeieren bakken.
Jaap40
@Melkboer16 exact😢
Afm2011
@Melkboer16 dat bedrag op de bankrekening is vaak al op aan verschil in melkprijs tussen RFC en Aware, alleen bij AH concept is er nog iets over van de " gouden eieren"
Jaap40
@Afm2011 en dan de voorwaarden van ah concept...
Afm2011
@Jaap40 door verzwaring van de voorwaarden vallen er meer af, de kosten voor het ophalen van de melk en de verwerking gaan daardoor alleen maar toenemen. Het zal me niet verbazen dat het AH concept regionaal wordt aangeboden net als PP

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot prijs , fosfaatrechten en weer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
3.921
TREFWOORDEN