Schouten: 'Extern salderen beperkt mogelijk'

De landbouwminister wil een meldingsplicht invoeren voor publieke en private partijen die stikstofruimte willen opkopen. De transactie kan alleen worden gedaan als de provincie toestemming geeft. Zo willen kabinet en provincies ongerichte en ongecontroleerde uitkoop van veehouderijen tegengaan.

Minister Carola Schouten van LNV wil dat bij extern salderen de initiatiefnemer verplicht wordt zich vooraf te melden bij de provincie over een voorgenomen aankoop. De provincies beoordelen of de aankoop past in de gebiedsvisie.

Schouten wil met de provincies afspreken op basis waarvan vergunningaanvragen met extern salderen kunnen worden toegekend of afgewezen.Verder wil de minister met de provincies afspraken maken over hoe leegstand op het platteland te voorkomen, door bijvoorbeeld sloop of herbestemming als voorwaarde voor extern salderen te stellen. Zo wordt het speculatief opkopen van stikstofruimte voorkomen.

Deel dit artikel

Reacties

diekman
Het is begonnen 😞
KOC1981
@diekman en iedere provincie zijn eigen inzicht, dat Grashoff maar snel terug naar huis gaat voordat Brabant leeg gezogen is.
Jannus
@diekman Grote uitverkoop van de landbouw bedrijven op komst maar Carole wil nog een beetje regie want anders zitten we hier zonder boeren en dus moet het een beetje corona economie-achtig,op zijn 1,5 mtr zeg maar
+1
Jawis
Wegstemmen straks....
de Tank
Maximale controle
cs-agrar
Was juridisch toch helemaal niet mogelijk?
+2
Jannus
Quote Reactie van @cs-agrar:
juridisch

Degene die de wet maakt kan hem ook aanpassen,zo krom ligt het nu eenmaal.

We denken in democratie maar leven in een fluwelen dictatuur

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot salderen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN