Sabotage en brandstichting 5G zendmasten in Nederland

NEDERLAND - De afgelopen dagen hebben er verschillende incidenten plaatsgevonden rondom zendmasten in Nederland. De incidenten variëren van sabotage tot brandstichting.

Ook in Groot-Brittannië vinden brandstichtingen en sabotageacties plaats. Protesten tegen zendmasten zijn niet nieuw. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) stelde vorig jaar al een nieuwe impuls van deze protesten vast met de aangekondigde uitrol van 5G-netwerken in Nederland. Veelal in de vorm van demonstraties, maar het heeft nog niet eerder geleid tot extremistische protestacties zoals de sabotage en brandstichting van afgelopen dagen. De NCTV vindt dit een zorgelijke ontwikkeling. De eventuele impact van de uitval van zendmasten in Nederland kan groot zijn. De uitval kan gevolgen hebben voor de dekking van het telefoonnetwerk en daarmee de bereikbaarheid van hulpdiensten.

De NCTV staat in nauw contact met de politie, diensten en providers en monitort de situatie.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot veiligheid , politie , groot-brittannië en protestacties ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0