Europese zuivelfederatie dringt aan op private opslag

Sinds de uitbraak van de coronapandemie zijn de melkpoederprijzen zo sterk gedaald dat de European Dairy Association (EDA) aan de alarmbel trekt. De federatie dringt er bij de Europese Commissie op aan om het systeem van private opslag op te starten. “De zuivelindustrie in de EU doet enorme inspanningen om zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen en de melk in heel de unie op te halen, te verwerken en te verdelen. Om de toekomst van de sector te verzekeren, moeten er maatregelen genomen worden”, klinkt het.

Reacties

+8
mlkvhoudr
NEEEEEEEEEEEEEEEEEE geen private opslag en ook geen interventie
+1
Lepus
@mlkvhoudr idd. Beter nu 1 of 2 maanden op een houtje dan jaren achtereen net te weinig beuren wegens die voorraad
m uut m
Dat kunnen de fabrieken toch zelf wel doen.
Voor de rest aan de markt overlaten.
mlkvhoudr
@m uut m ik had t bij andere post ook al gepost maar er word in andere landen van europa wel gewerkt aan melkreductieplannen

prikkebord.nl/topic/213756/…
pieter p
@mlkvhoudr In Frankrijk vrijwillig en alleen in april, je kunt hier 32 cent per liter niet geleverde melk krijgen . Deze premie is tot een max van 5% van je aanvoer van vorig jaar april
Noorderling
@pieter p
Daar kun je toch niet op anticiperen?
Het lijkt me alleen mooi mee genomen als het even minder loopt. Voor dat geld en volume kun je geen gekkigheid uithalen.
+1
stefan56breizh
@Noorderling Wij hebben het hier geprobeerd maar het wil niet lukken dus we melken wel door. vanavond wordt de 4e keer deze maand melk opgehaald, en ondanks extra koeien droog zetten en koeien naar de slacht stijgen we alleen maar door zonder dat er veel nieuwmelkten bijkomen.
En we hebben hier bovengemiddelde gehalten daar wordt het ook niet interessant van, en we weten niet eens de melkprijs voor april.
pieter p
@stefan56breizh Bij Sodiaal hebben we voor april 31.5cts voor de A qwota en 32.85cts voor B qwota (38/32 dat is bij jullie Lactalis iets andere waarden toch?).
De gehaltes hier zijn ook goed, nu moeten wij nog een meerdere koeien kwijt voor eind april voor fiscale reden.
Maar de slachthuizen draaien ook maar op halve kracht, dus gaat niet zo snel.
stefan56breizh
@pieter p 41 / 33 is het bij Lactalis
Las vanochtend in de krant dat in finistére een fabriek van Froneri dicht gaat voor een bepaalde tijd, en dat ze voorlopig melk nog wel ophalen.
Dat de B prijs hoger is dan A vind dat maar apart.
pieter p
@stefan56breizh Ja dat vind ik zelf ook heel apart, normaal is de B prijs boter/poeder. Maarja Sodiaal heeft al jaren haar eigen spelregels.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot sterk , starten , melk , opslag , eu , dairy , europese commissie , toekomst , zuivelindustrie en european dairy association ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.526