RFC zet samenwerking met Natuurmonumenten voort

FrieslandCampina zet de samenwerking met Natuurmonumenten voort en richt ondertussen een klachtenloket voor leden op. De bedoeling is dat dit loket oplossingen zoekt voor gerezen fricties met Natuurmonumenten.

Dit volgt uit de evaluatie van de samenwerking, waar een groep leden om had gevraagd. Uit deze evaluatie komt naar voren dat FrieslandCampina vorig jaar duidelijk baat heeft gehad bij de samenwerking. Vooral de steun van Natuurmonumenten aan de ‘on the way to Planet Proof-zuivel’, zette zoden aan de dijk.

Laatste  |  

Reacties

+1
Lepus
Tsjonge jonge.....
Dit komt voor mij als lid over als treiteren.
gerrie-hul
@Lepus Wij gebruiken geen zuivelproducten waar Natuurmonumenten opstaat
Lepus
@gerrie-hul Dat komt er hier ook absoluut niet in. Ik doe niet mee met al dat "duurzame" gezeik. Het wordt wel uitzoeken. Zelfs de eigen merk Aldi vla is al Planet Proof, dat zegt wat over de waarde van die exclusieve stempel.
cowboys returns
@Lepus pp melk binnen een jaar van de top naar het dal.
+4
George
On the way to planet proof .

Wat een gezemel.😂
Gehoerzak op niks , da ist.
+4
Willie2
Het was pas goed nieuws geweest dat FC de samenwerking had stopgezet met natuurmonumenten. Jammer dat ze niet willen luisteren naar de leden.
BertK
@Willie2 zou pp kunnen leveren, maar of ik dat zo nog wil weet ik eigenlijk niet. Naar je gezin en je eigen inspanningen toe moet je eigenlijk wel, maar over NM kan ik nog niet echt enthousiast zijn.
+3
milkman1
Vroeger kon je melk leasen via de melkfabriek.
Op een bepaald moment zijn ze daar mee gestopt omdat het geen 'kerntaak' was zeiden ze.
Nou, dit noem ik ook geen kerntaak maar werkverschaffing en boertje pesten.
JohnDeere6serie
Bijzondere timing ook. Hein vertelde in zn praatje vrijdag dat ze momenteel echt alleen bezig waren met hun kerntaak, daar lag alle focus op...
@JohnDeere6serie En wat is die kerntaak??
cowboys returns
@Christo4.0extendedversion de kerntaak op dit moment van RFC is degene die niet aan RFC leveren via de NZO een oor aannaaien.
@cowboys returns waarom alleen die boeren?
cowboys returns
@Christo4.0extendedversion dat is met het frp ook gebeurd en zo gaat het nu ook.
@cowboys returns daar hadden alle veehouders die aan een nzo lid leverden toch last van?
cowboys returns
@Christo4.0extendedversion toen wel ja. En dat kwam omdat degene die het voor het zeggen heeft binnen de NZO zijn zaakjes niet op orde had en nu weer niet heeft.
hans1980
Neeeeeee
Bartlehiemboer
@hans1980 U wordt doorverwezen naar het klachtenloket.....
grupstalboer
DOE ER WAT AAN ,DE LEDEN HEBBEN TOCH INSPRAAK.
Jan-T
RFC Heeft natuurmonumenten in de greep.??? of is het andersom.
Zijn nu de leden de slaven van Natuurmonumenten, of zijn ze lid van RFC en alleen financier.?? zonder verdiensten.
klaas knetter
Staat de meerderheid van de leden echt achter samenwerking tussen RFC en natuurmonumenten? Zoniet moet de hamvraag volgens mij zijn wanneer de inspraak van de leden is verwaterd.
klaas knetter
@klaas knetter en vooral hoe dit is terugtrekken draaien of te wel terug naar de coöperatieve gedachte
+1
@klaas knetter Ze durven het niet aan om op de eenvoudige manier,die door fdf toegepast wordt om de mening te peilen, te vragen hoe de leden er over denken
Simpel polletje op melkweb en de hele toko in Amersfoort wordt wakker uit hun groene polderdroom
Het excuus om het niet te doen kan ik ook wel doen maar laat ik graag over aan de betrokkenen
+1
Adelbert
Ik vind het prima, als we er bij de afzet voordeel van hebben omdat de consument vertrouwen heeft in NM. Als je met iemand samenwerkt hoef je het er toch niet mee eens te zijn?
Uiteindelijk denk ik dat NM zijn opstelling naar boeren toe ook iets bijstelt als er via het klachtenloket van Campina dingen aangedragen worden.
Iedere liter die als Campinamelk de winkel uit gaat levert heel wat meer op dan de huismerken!
Realisme
@Adelbert dat is wensdenken. Heb vorig jaar een gesprek gehad met zo een regio directeurtje. En vroeg hem waarom zij geen lokale initiatieven ondersteunen van boeren die veel aan natuurbeheer doen met land oa met land van NM. Beste man zei dat dat geen zoden aan de dijk zet want dan hebben ze maar invloed op 1 boer en via Campina wel op duizenden. Vervolgens liet een ander ook nog vallen dat ze op deze manier gegarandeerd hun grond kunnen laten onderhouden tegen lage kosten.
@Realisme En die slimme boeren maar proberen zoveel mogelijk natuurgronden op te geven bij de GO en daarna zeuren over de samenwerking van Rfc

De splinter in andermans oog wel zien, maar niet de balk in het eigen.
+1
klaas knetter
@Adelbert misschien moet u zich eens verdiepen in de geschiedenis van het paard van Troje
+1
Boerma
Natuurmonumenten heeft toch juist voor al die extra natura2000 gebieden gezorgd? Waar de boeren nu voor weg moeten? samenwerken met degene die jou het liefst ziet verdwijnen lijkt me niet echt verstandig
Twentsch Land
Dergelijke besluiten moet en mag frc niet meer kunnen nemen.....dergelijke ideeën zouden alle leden over mee moeten kunnen stemmen...dit kan het beste digitaal omdat er dan meer leden zullen stemmen dan op een regio bijeenkomst.

@Boerma
@Twentsch Land Het excuus dat het niet kan is dat boeren er te dom voor zijn
Ik vind dat een dom excuus
jan.1
Quote Reactie van @Boerma:
Natuurmonumenten heeft toch juist voor al die extra natura2000 gebieden gezorgd? Waar de boeren nu voor weg moeten? samenwerken met degene die jou het liefst ziet verdwijnen lijkt me niet echt verstandig

Je kan ook proberen met die organisatie in gesprek te gaan en daarmee ook invloed uitoefenen op beleid.Weet wel dat ze veel invloed hebben bij de overheid en de burger wil ruimte hebben in de toekomst. Wij boeren moeten dealen met andere organisaties,en water bij de wijn doen anders houden we alleen maar water over...
+1
Boerma
@jan.1 maar in gesprek gaan is anders dan een samenwerking. Sinterklaas laat zich toch ook niet organiseren door kick out zwarte piet?
grupstalboer
@jan.1 Met dat volk kun je niet praten, het is altijd een monoloog, en ze moeten ALTIJD hun zin hebben, het moet gaan zoals hun willen, Zonde van de tijd en energie die je er instopt.
En RFC, schande dat jullie dit gaan doen, schaam jullie , de zoveelste blunder.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan.1:
Wij boeren moeten dealen met andere organisaties,en water bij de wijn doen anders houden we alleen maar water over...

Sprak de LTO-er.
@kanniewaarzijn lto drinkt alleen nog water
Wijn is te duur
grupstalboer
@kanniewaarzijn LTO...............hoezo, dat heb je toch ECHT fout, never nooit niet !

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot samenwerking , natuurmonumenten , boerderij en rfc ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
3.308