VDI auctions - waar komen ze vandaan ?

Hoi Tf'ers,

Ik zit bij facebook toch op verschillende groepen over tractoren. regelmatig dat hier toch berichten voorbijkomen gepost door VDI auctions. Velen onder jullie zullen deze ook wel kennen.

Nu is er bijvoorbeeld een verkoop van veel oldtimers, wat ze ook met regelmaat van de klok doen. Er zitten daar altijd prachtige machines tussen, waardoor ik mezelf afvraag, waar komen al deze machines vandaan ?

Zitten echt zeer zeldzame gerestaureerde machines bij, die een verzamelaar toch niet echt zou wegdoen. Is er toevallig iemand die gewoon weet waar ze iedere keer die zeldzaamheden blijven vandaan halen ? Handelaars die ergens een stock hebben ?

dit is gewoon uit interesse de vraag …

Erik

Deel dit artikel

Reacties

+3
wotan2
Hoewel ze dat niet toe willen geven; is gewoon een tak van Van Dijk traktoren Deurne. Dit bedrijf handeld sinds jaar en dag in traktoren, en hebben dus door de tijd heel veel contacten. Zo blijven ze steeds schuur vondsten doen, en tevreden klanten zullen hun ook weten te vinden als ze om een of andere reden hun machine weer kwijt willen.
flip1150
@wotan2 Het zijn de zonen van een broer van de gebroeders van dijk.
Die broer had vroeger trekker handel sodetrac.
RVM
@flip1150 VDI is een ander bedrijf dan Van Dijk import export. VDI komt voort uit Dijkma. Zoals hier al te lezen, zijn de oprichters deze 2 bedrijven, broers.
bas101
@wotan2 VDI is idd van de zonen van van Dijk , deze gaan alleen voor t snelle grote geld , maar om een antwoord te geven op de vraag , die tractoren komen overal vandaan , ook eigenaars van mooi gerestaureerde tractoren komen een keer te overlijden , en zo komen deze tractoren weer op de markt terecht.
walker1
Ja, is onderdeel van Van Dijk. Hoe het allemaal precies in elkaar steekt, weet ik niet, het is bij Van Dijk ook een verzameling holdings en onderliggende bv's. Maar ze doen inderdaad erg hun best om het 2 totaal verschillende bedrijven te laten lijken.
+4
Fendt926Driver
Vindt het een schimmig geheel.
Soms staat een trekker wel 6 maand als zijnde te veilen machine.
Normaal heb je een kijkdag en dan een paar dagen erna de (online) veiling.
Maar zal ook wel aan mij liggen...
John k
@Fendt926Driver gaan ze bij een laag eind bod ook uiteindelijk weg ? Of worden ze anders weer ergens in een gebouw opgeslagen en proberen ze het later nog eens 🤔
+1
suggs 73
@John k heb daar ook wel eens een tractor op de veiling gekocht (oldtimer) , worden door verschillende mensen ingebracht , dus zeker niet alleen door Van Dijk , komen overal weg , de mijne uit Belgie , op de meeste zit wel een minimale prijs , maar soms ook niet , ligt eraan wat de verkopende partij er mee wil , op dezelfde veiling is een mb 1000 opgehouden .
+1
tone29
@Fendt926Driver zelf al eens meegeboden via zn veiling. Maar t moet altijd nog gegund zijn door de aanbieder. Ik had eens geluk met een compleet setje dubbellucht voor 128euro😅
+1
Fendt926Driver
@tone29 klopt.
De gunning is belangrijk.
Maar bij troostwijk is de gunning veel hoger vindt ik dan bij vdi
tone29
@Fendt926Driver tja dat weet ik niet. Bij beide al wel wat gekocht zonder problemen en voor mooi geld haha
+1
RVM
@Fendt926Driver zou dat niet komen omdat bij Troostwijk de verkopers meer naar het totaalplaatje kijken, en bij VDI per eigenaar maar een paar spullen staan + de helft van henzelf? Feit is wel dat bij VDI vaak trekkers de volgende keer er weer bij staan, terwijl ze de 1e keer dik geld “opgebracht” hebben. Dat kan eigenlijk alleen als de verkoper het hoogste bod had in mijn ogen...
+1
walker1
@RVM Het blijft daar in de familie zullen we maar zeggen. 😉
Koenis
@Fendt926Driver heb inderdaad al meedere keren exact dezelfde trekker in de veiling gezien en alle aardig geld was er dan geboden
Fendt926Driver
@Koenis ik ga er al helemaal niet meer kijken.
Moet toch veel opbrengen bij hun.
En ik ga voor de buitenkansjes.
Dus de vdi veilingen heb ik allemaal geschrapt
walker1
@Koenis Ja, valt mij ook wel op, ook bij andere veilingbedrijven hoor. Vertrouwen in online veilingen is bij mij ook wel beetje weg. Bij een echte ouderwetse veiling zag je tenminste nog wie er allemaal boden. Bij online veilig kan iedere inbrenger zonder dat iemand het ziet op zijn eigen kavels bieden en zo de prijs opdrijven. Vaak hoort er een notaris toezicht te houden op het correcte verloop van een veiling, maar die kan ook zomaar zien wie er achter een emailadres zit.
+1
county854t
Er zitten ook exemplaren tussen die bij van Dijk op het terrein staan en niet te koop waren, ook niet na herhaaldelijk vragen. Altijd antwoord dat die NOOIT weggingen maar blijkbaar nu dan toch wel. Ik vind het ook maar n schimmig verhaal. De meeste trekkers zie je daarna nooit meer ook niet in t buitenland dus ik denk dat, als ze niet afgaan, ze gewoon weer ergens in opslag gaan.
SteffLuyckx
In oktober vorig jaar is daar nog een fendt 920 favorit met 6500 uren verkocht, was een nette trekker die niet voor hoofdprijs is weg gegaan leek mij. Wij hebben er zelf een mesttank gekocht een 2 tal jaar geleden, een positieve ervaring!
+3
Pieter Buren
Je moet je realiseren dat verzamelaars van oude tractoren zelf over het algemeen ook wel op leeftijd zijn. Als deze mensen overlijden gaat de verzameling naar de familie. Soms hebben die niks met oude tractoren en wordt de verzameling verkocht via een veiling. En dan kom je al snel op de website van VDI als veilingbedrijf.
+1
michel-meesters
Volgens mij komt groot en deels uit zijn eigen loods 😅

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0