Schouten wil verder met stikstofoverleg

Minister Schouten wil verder met het stikstofoverleg en hoopt dat het Landbouw Collectief toch weer aanschuift. “Ik doe hierbij een uitnodiging om toch weer te gaan praten”, zegt minister Carola Schouten van LNV naar aanleiding van het vastgelopen overleg met het Landbouw Collectief. “We moeten een uitweg vinden uit dit buitengewoon ingewikkelde stikstofdossier.

Deel dit artikel

Reacties

+17
de jonge
Als ze het goed met de sector voor had,was alles allang geregeld geweest,zonder de landbouw te slachtofferen, ze zijn te koppig om in te zien dat de sectoren die ze de laatste jaren finaal uitgeknepen,overladen met onzinnige regelgevingen en zoveel mogelijk wegbezuinigd hebben de sectoren zijn die nu de economie nog een beetje draaiende houden.... laat ze daar maar eens over na gaan denken
Lepus
@de jonge Ik sprak gister de gasolie boer. Nu 40% minder omzet, het enige wat ze doen is nog wat loonwerkers en boeren langs. Het tankstation draait de helft minder en de pomp voor de watersport gaat niet eens open.
+8
kanniewaarzijn
Het soort overleg dat Schouten voor ogen heeft, is wat ze gewend is met de LTO. Die zetten toch wel een handtekening. Nu zal dat (hoop ik) met het LC anders toegaan.
+4
diekman
Laat Carola maar even wachten. Jeroen van Maanen ga deze week eerst maar even landwerk doen,mais erin,koeien naar buiten. Spreek ze dan maar eens weer.
+4
Erik!!1979
@diekman precies, geen overleg totdat de corona shit voorbij is. Dat is eerste prioriteit. Daarna overleggen of er nog geld over is om een niet bestaand probleem op te lossen.
+2
jan.1
Doordat ze te veel onterechte 2000 gebieden hebben aangewezen worden ze het nooit meer eens,eerst daar verandering in brengen daarna verder praten.
Erik!!1979
@jan.1 er zijn mensen die geprobeerd hebben om andere tot dit inzicht te brengen. Ik hoop dat alle echo's aan de kant gezet worden en dan All4One
jan.1
Quote Reactie van @Erik!!1979:
er zijn mensen die geprobeerd hebben om andere tot dit inzicht te brengen. Ik hoop dat alle echo's aan de kant gezet worden en dan All4One

Dat is zeker nodig, ze kunnen het alleen met elkaar doen.Maar de werkelijkheid is dat de minister niet meer wil luisteren en haar eigen gang gaat voor het ,,algemeen belang,,
En als een provincie al bezig is om boeren uit te kopen voor een 150 ha groot distributie terrein dan is dat een teken aan de wand.Kan ook nog zo zijn dat het voor deze uitgekochte boer fin goed uitpakt,dan zullen er snel meer volgen.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @jan.1:
als een provincie al bezig is om boeren uit te kopen voor een 150 ha groot distributie terrein dan

weet je zeker dat het niets met milieu te maken heeft
kanniewaarzijn
@cs-agrar Als je de bevolking zo staat te belazeren, dan kijk je eigenlijk op ze neer.
+1
Kom eerst maar eens met de derogatie. Dan praten
+3
Bartlehiemboer
We kunnen hier allemaal wel stoer doen en niet willen praten en roepen dat het oorlog is met Rutte. Maar zij hebben de macht.... Wel denk ik dat ze ons straks voor 5 jaar even met rust laten zodat de boer belasting kan betalen om Nederland weer op te bouwen. Als ze weer op peil zijn en bij de boeren niet veel meer te halen valt kunnen wij alsnog vertrekken.
+2
Kringloper
Ingewikkelde stikstof dossier? Ze maken het ingewikkeld!

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , oogst , boerderij en salderen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0