Minister: Schiphol mag stikstofnorm blijven overschrijden

Vice-premier Carola Schouten heeft het handhavingsverzoek van Mobilisation for the Environment van voorzitter Johan Vollenbroek vooralsnog afgewezen. Vollenbroek had onder meer gevraagd Schiphol maximaal 400.000 vliegbewegingen toe te staan vanwege de ontbrekende natuurwetvergunning. Schiphol meende na indiening van het verzoek geen natuurvergunning nodig te hebben omdat het al zo lang de wet overschreed dat daaruit een gewoonterecht was ontstaan. Dát wijst minister Schouten wel af. Ook het vliegveld nabij Amsterdam moet alsnog een vergunning aanvragen, maar heeft daar maar liefst tot 1 oktober 2020 de tijd voor.

Quote:
Hoewel Schiphol op dit moment dus inderdaad de wet fors overtreedt, acht de minister het niet opportuun om te gaan handhaven. “Omdat Schiphol aanzienlijke bestaande rechten heeft.”

Deel dit artikel

Reacties

+1
Frans1
Weer een koper voor vergunningen 😄
+1
oubi
Ook schiphol moet voor de referentiesituatie terug naar 1994; ik denk dan het aantal vluchtbewegingen toen fors minder was dan nu is. dit betekent:
* inkrimpen
* 'emissiearme'toestellen (hmmmm)
* of salderen.
Dus kans is reëel dat ook zijn 'strategisch' gaan kopen.
+1
kanniewaarzijn
@oubi *Of de emissie gewoon niet meetellen....

Stelletje hypocrieten!
demelkboer
Voorals nog bouwen ze dit jaar nog w genoeg saldo op. Dit jaar gaan ze die 400000 nog niet een halen denk ik
Eenvoud
@demelkboer zijn ze dan de latente ruimte in 2021 niet kwijt 🙈
kanniewaarzijn
@Eenvoud Die wordt opgekocht door de landbouw 😁
Farma_boerke
Schiphol ligt voor dit jaar op koers om minder vluchten uit te voeren dan de vergunde ruimte
BertK
Minister gaat toch niet over handhaven? De rechter doet uitspraak. Alleen als er zicht is op legalisatie hoeft er niet te worden gehandhaafd.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot ammoniakrechten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN