Tekort aan medicijnen dreigt: 'Dierenmedicatie kan geschikt zijn'

Door de sluiting van fabrieken in China en India dreigt er een mogelijk medicijntekort in ons land. Eerder deze week werd duidelijk dat een slaapmiddel voor dieren mogelijk gebruikt kan worden voor coronapatiënten. Geldt dit ook voor andere medicijnen?

Deel dit artikel

Reacties

producent
Vleessmaak of zoete smaak?
Ook is het belangrijk om te kijken naar in welke vorm het medicijn wordt toegediend en wat de hulpstoffen zijn. "Smaak is bijvoorbeeld een hulpstof. Deze zal voor dieren een vleessmaak zijn en voor mensen vaak een wat zoetere stof."

Dus niet geschikt voor vegetariërs, maar die kunnen we helpen met pour-on middelen.
+1
Eenvoud
Droogzetters kun je bv. twee patiënten per doosje doen 😂
+1
Pluto
Gaan we straks enten in de neus ??.
+4
zeppmann1
Het wordt al meer duidelijk dat de westerse wereld de afgelopen 30 jaar heeft zitten slapen en de productie van cruciale goederen heeft laten verslonzen en alles uit lagelonenlanden haalt. Ze zijn ook hard op weg om het met de voedselproductie te laten gebeuren. Misschien gaan de ogen nu open bij de beleidsmakers.
+1
Jaap40
@zeppmann1 dat zeg je precies goed: misschien....
+1
George
Quote Reactie van @Jaap40:
misschien....

Leg daar de nadruk maar op.
Eenvoud
@zeppmann1 ze zijn horende doof en ziende blind , met stomheid geslagen.

De geschiedenis herhaalt zich.
Pluto
@zeppmann1 Eerst hier alles verbieden uit het voorzorg principe en vervolgens het middel uit de binnen landen van Brazilië of India halen en dan is het plotseling veilig volgens de toezichthouder aldaar !!.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot china , india en dieren ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.155
TREFWOORDEN