Massey Ferguson 168 - Welke maat banden passen?

Hallo allemaal,

Op mijn MF168 moeten 2 nieuwe achterbanden. Er liggen nu hele slechte (zie foto 2) Kleber 16.9R30 op maar die maat is bijna niet of alleen veel te duur te vinden. Wie weet welke andere maat erop past die wel goed verkrijgbaar is of moet ik op zoek gaan naar andere velgen bijvoorbeeld voor R28.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Scheur in band

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Laatste  |  

Reacties

wotan2
Een radiaal band van deze maat heb je voor €500. Vindt je dat te duur zul naar 2 e hands moeten kijken, maar daar word je volgens mij ook niet blij van.
zuidwestbanden.nl/120-Trekkerbanden/s-1/…
Tilbo
@wotan2 Ja de nieuwe zijn erg duur (althans, voor hobbymatig gebruik) en 2e hands niet te vinden. Kan ik op de MF168 een 28 inch velg op zetten, dan wordt de keus aan banden al een stuk groter. Bijvoorbeeld deze: bandenbeurs.nl/product/w16x28-vast-1ste-montage-2/

Is een specifieke aansluitmaat waar ik op moet letten?
kramer
@Tilbo Die velgen passen niet, je moet steek 150x203 hebben.
Hier een link voor 14.9 R 30 zijn net zo hoog als 16.9 R 28 al vind ik het voor zo`n trekker wel klein allemaal.
acadejong.nl/nl/banden-velgen-en-assen/…
+1
Pauls
Als je de breedte niet zo nodig hebt, zou ik eerder naar een 13.6R36 (of 13.6R38) gaan, maar je hebt dan ook andere velgen nodig ? Volgens mij is de beste optie nog steeds zo'n 16.9 R30 te kopen, want hier heb je de velgen (met gewichten) al voor.
MASSEY-MOOI
Je zou ook kunnen kijken naar 13.6 r38 die zijn er gebruikt ook wel te vinden
wotan2
DANOONTJE POWERR
@wotan2 Ha, je bent me net voor.
Wilde deze ook al doorgeven, jammer genoeg staat de steek er niet bij maar op het zicht lijkt het wel de goede steek.
+1
Fred4130
@DANOONTJE POWERR zo te zien zou je de velgplaat over kunnen zetten, beide met 8 bouten zo te zien dus dat zou moeten lassen. Probleem opgelost.
Fred4130
@Fred4130 lassen =passen...😕
rickboer blija
Heb je ook gezocht naar 420/85r30? Is de zelfde maat maar dan in hedendaagse naamstelling
Molcon
De afrol van een Kleber 16.9R30 zou 4362 zijn, als je een 420/85R30 zoekt met ongeveer dezelfde afrol kan dit bijna niet verkeerd gaan!
roscho
Op onderstaande link vind je een tabel waarop je de afrolomtrek van de verschillende banden kunt vergelijken. Voor bandenmaten met een * heb je een bredere velg nodig t.o.v. het origineel.
bohnenkamp-benelux.com/dokumente/…
Tilbo
Dank jullie wel voor de reacties en tips! Ik ga die Troostwijk-veiling in de gaten houden. Als daar een mooi prijsje uitrolt, dan lijkt me dat een mooie optie. Wie verder nog tips heeft, ik hou me aanbevolen. Ik heb bij de firma schlepperreifen.eu goedkope nieuwe gevonden, eens kijken wat versturen kost (ophalen mag volgens mij niet in deze corona-crisis....)

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot wielen en banden ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
507
TREFWOORDEN