Motoculteur gekanteld, nu olie in de cylinder?

Heb voor een herstelling mijn motoculteur (Lombardini 3LD450, ééncylinder diesel) moeten op zijn zijde kantelen. Luchtfilter (olietype) was bovenaan. Er is waarschijnlijk olie in de cylinder gelopen. Sindsdien blokkeert de motor bij het aantrekken. Als ik het inspuitstuk verwijder loopt de cylinder soepel, de inlaat en uitlaat soupape gaan goed en het inspuitstuk spuit diesel.
Wat kan er fout zijn?

Deel dit artikel

Reacties

blauwe tractor
manualslib.com/manual/1507610/…

Even de decompressie handle gebruiken bij het starten, Klik op de bovenste link dan heb je een werkplaatshandboek
flip1150
Op de eerste plaats vind ik de benaming merkwaardig. Als ik het goed begrijp heb je de verstuiver er uit gedraaid en dan gaar de motor goed rond? Als deze blokkeert als deze er in zit betekend dit dat er hoogstwaarschijnlijk olie op de zuiger zit. Nu is he de vraag hoe je deze olie er uit krijgt.
ik zou proberen om deze zoveel mogelijk met een slangetje door het verstuivergat er uit te zuigen.
Het beste zou zijn dit nog effe met diesel na te spoelen. Als je de motor dan weer probeert te starten doe dit dan buiten en zorg dat je een lap bij je hebt zodat je de luchtaanvoer van de motor kunt blokkeren voor het geval deze op hol slaat.
suc6.
Guido b
Opgelost dank zij tip van Flip1150:
Via verstuiveropening de cilinder overvloedig gespoeld met diesel. Zelfs bij een klein beetje restolie sluit de zuiger zo goed aan op de cilinder dat je er niet door de compressie komt.
Bedankt!
flip1150
Bedankt voor je reactie mooi dat hij weer loopt.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot diesel en startprobleem ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN