Elektrische auto’s lijken toch de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen

Het is een veelbesproken vraagstuk in deze tijd: zorgt het invoeren van elektrische auto’s voor een vermindering van de CO2-uitstoot, of juist niet? Hoewel elektrisch rijden aan de ene kant ‘groener’ lijkt, komt er bij het productieproces nog steeds veel CO2 vrij. Nijmeegse onderzoekers besloten het tot op de bodem uit te zoeken. En in hun studie leveren ze nu het onomstotelijke bewijs.

Groen… of niet?
Aan de ene kant lijken elektrische auto’s heel milieuvriendelijk. Wanneer je 100% elektrisch rijdt, komen er namelijk geen uitlaatgassen vrij. En ook wanneer je deels elektrisch en deels op een fossiele brandstof rijdt, ben je doorgaans nog best groen bezig. Aan de andere kant vormt de productie van een elektrische auto doorgaans een grotere belasting voor het milieu dan de productie van een ‘gewone’ auto. Dat komt omdat er in het productieproces ook CO2 vrij komt. En het opwekken van de benodigde elektriciteit wordt op veel plekken in de wereld nog steeds gedaan door vervuilende kolen- en gascentrales.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
56