Kees de Kort, leiderschapscrisis?

Kees de Kort geeft iedere werkdag om 12.10 op BNR radio zijn beurscomentaar met nu corona commentaar vandaag 24-3-2020 en gisteren 23-maart 2020 (duur 7 minuten)
Optimist is hij nooit geweest en nu heeft hij wel erg veel kritiek op de wereldleiders.
Het is geen corona, maar een leiderschapscrisis vind hij
Hier van vandaag
podcasts.google.com/…
En hier van gisteren
podcasts.google.com/…

Deel dit artikel

Reacties

Brutus64
Tja heb hem ook gehoord, hij is een roepende in de woestijn
+4
casev
Ik mag al vele jaren met plezier naar kees de kort op bnr luisteren. Vooral de laatste dagen heeft weer "volkomen gelijk", in deze inktzwarte dagen, want de echte crisis is niet dit griepje, maar straks met een verdubbelde staatsschuld., falliet italie en weet ik hoeveel banken falliet...
+2
verbi
@casev Weet je wel waar je het over hebt je moet je kapot schamen om dit een griepje te noemen. Mensen sterven hier met bosjes en jij maakt je druk over de financiele crisis. Maar je zult wel niet in brabant wonen en nog niemand kort bij hebben verloren.Hoop ondanks dat je wel de RIVM regels naleefd anders is het helemaal treurig.
+1
demelkboer
@verbi mensen sterven helemaal niet bij bosjes. Da's gelul.

Er streven 580 mensen per dag gemiddeld onder normale omstandigheden.

Tijdens de griep golf van 2018 stierven er gemiddeld 100 per dag aan de gevolgen griep. Op piek van de griep uitbraak meer dan 200.

De groep golf was 3 maanden lang da's dus 9000 mensen
+1
demelkboer
@demelkboer het medicijn gaat nu meer doden eisen dan de kwaal
Wiecher
@demelkboer Ik had opde website van rivm gezien dat er 9.440 oversterfte was in de winter van 2017/2018 in 18 weken.. 9.440/ (18 x 7) = 9.440/126 dgn = 75/dag
demelkboer
@Wiecher is ook een curve die griep golf. Met op de top van curve natuurlijk veel meer dan gemiddeld
demelkboer
@demelkboer griepgolf werd eerst aangemerkt als 12 weken. Maar da's nu dus 18 geworden.
Albert Altena
@Wiecher
Gelijk. Al moeten we wel vast stellen dat dit virus agressiever is en dus tegelijk meer mensen kan ziek maken, waardoor de hulpverlening in het gedrang komt.
Dus gefaseerd laten uitbranden is het advies.
+3
casev
@verbi dit is een beetje typerent voor de huidige situatie. Zodra je je maar een klein beetje afvraagt of het medicijn niet veel erger gaat zijn dan de kwaal word er gereageerd alsof je weet ik veel wat ben..... Maargoed; het is natuurlijk makkelijk praten voor iemand met een bedrijf die waarschijnlijk nog geen centje pijn heeft, ik ken ze namelijk wel, die volledig in zak en as zitten omdat hun bedrijf volledig is stilgevallen en mensen met een 0 urencontract en hypotheek die van een uitkering niet te betalen is...
+1
matt
@casev het kan jouw ook treffen,en als er dan geen beademingsapparaat is
Maakt het niks uit of je nu 1 of 5 miljoen op de bank hebt staan.
+2
Skroefkelos
@casev Als je dit griepje gewoon zijn gang laat gaan , sterven er in Nederland volgens de gegevens die nu bekend zijn ca. 100000 mensen. Door alle maatregelen die nu genomen zijn zou het onder de 5000 kunnen blijven. Tja wat kies je Humaan of GELD ?
+1
demelkboer
@Skroefkelos die 100000 doden is totaal uit de lucht gegrepen. Bij vrij circulatie weten we niet hoe het virus zich gedraagt
arie.j
Quote Reactie van @Skroefkelos:
@casev Als je dit griepje gewoon zijn gang laat gaan , sterven er in Nederland volgens de gegevens die nu bekend zijn ca. 100000 mensen. Door alle maatregelen die nu genomen zijn zou het onder de 5000 kunnen blijven. Tja wat kies je Humaan of GELD

Onder de 500 doden totaal? met nu al royaal over de helft daarvan ,en gisteren alleen al 63 doden?
Behoorlijk te optimistisch.
pa
@arie.j Arie je ben een nul vergeten 500 of 5000
Erik!!1979
@pa hij vergeet wel meer 😉 realistisch kijk op de wereld bijvoorbeeld. 😢
vrije boeren
@casev Ze drukken er gewoon genoeg euro s bij schijnt nogal makkelijk te wezen de laatste tijd kan zonder drukpers
+1
demelkboer
Hoe gaan we over een jaar onze zorg betalen
groeier
Quote Reactie van @demelkboer:
Hoe gaan we over een jaar onze zorg betalen

En de stroom vluchtelingen die aan de grenzen met Turkije staan te wachten om naar ons land te reizen door Europa. Wat gaan die kosten of nemen ze Corona weer opnieuw mee?
gerrie-hul
@demelkboer Gewoon net als nu via een premie
+3
Zwaagdijk
Is mijn bedrijf er nog over een jaar, waar praten we over. Een paar dooien. Hier gaan we aan failliet
+1
groeier
@Zwaagdijk
Zou Corona virus ook niet onderschatten.
+1
jan.1
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Is mijn bedrijf er nog over een jaar, waar praten we over. Een paar dooien. Hier gaan we aan failliet

Bizar ,wat kan een mens een grote egoist zijn.!
+1
Noorderling
Quote Reactie van @jan.1:
Bizar ,wat kan een mens een grote egoist zijn.!

Een ander beslist wel dat jij onder de brug slaapt, zo hard is de andere kant van het verhaal.
verbi
@Noorderling Oh man in Nederland hoeft niemand dakloos te zijn. egoist
+4
Frans1
@verbi sorry hoor, maar om iemand wiens bedrijf naar de knoppen dreigt te gaan door sancties een egoïst te noemen vind ik nergens op slaan👎
+2
Noorderling
@verbi
Je inkomen is weg, je huis, je pensioen, je hobby en wat je opgebouwd hebt, alles is weg.
Dat is wat anders dan je van werkgever naar werkgever hopt en drie maand 3k aan inkomsten mist. Ook dat is rot, maar een heel ander categorie.

Het is niet dat ik mn bedrijf verkies boven de gezondheid van een ander, maar het verhaal heeft wel 2 hele moeilijke kanten. En als je voor het ene kiest heeft dat zeer grote gevolgen aan de andere kant van de weegschaal. Als je daar makkelijk voorbij stapt laat je een gezond persoon/bedrijf ook stikken om een ander ten gunste te zijn. Even egoïstisch.
+1
casev
@jan.1 toch zal in de toekomst blijken dat hij wel gelijk heeft Jan. Ik vermoed dat uiteindelijk het aantal corona dode niet heel veel meer zal zijn dan bij een gewone zware griepwinter, maar de gevolgen voor de economie zullen wel zéér grote gevolgen hebben, en wanneer het je persoonlijk keihard financieel raakt (hij heeft een bollenbedrijf meen ik gelezen te hebben), en jij een bedrijf waar nog geen centje pijn is tot op heden.... Ik ben benieuwd hoe jij gaat denken wanneer je vanaf nu een paar maanden 13 cent voor je melk krijgt....
+1
Noorderling
Quote Reactie van @casev:
Ik ben benieuwd hoe jij gaat denken wanneer je vanaf nu een paar maanden 13 cent voor je melk krijgt....

Een half jaar geen melkgeld, dat is de huidige realiteit in sommige sectoren. Dat is nog veel harder dan (voldoende) inkomsten om je variabele kosten te dekken, dan ben je er in theorie al met het aflossing stilzetten.
verbi
@Noorderling Daar zit de horeca,kappers een heleboel winkels toch ook mee wat zijn wij meer dan hun?Hoor hier altijd van de noordelingen dat als je geen half jaar buffer hebt om tegenslagen op te vangen dat je beter kunt stoppen. Ook daar moet je dan mee dealen en niet klagen.
+1
Noorderling
@verbi
En die mensen gaan nu als 1persoon op de koffie thuis knippen omdat de kachel ook moet branden. Restaurants doen er alles aan om af te laten halen of bezorgen, niemand zit stil en als de nood hoog is ben je wel bereid langs de lijntjes te kleuren. Als de nood hoog is kiest iedereen toch voor zichzelf.
de Tank
@Noorderling Iedereen stelt zichzelf altijd centraal, niet alleen bij hoge nood. Alleen uit zich dat bij de 1 anders dan bij de ander. Waar de 1 veel waarde hecht aan materieel bezit, hecht een ander meer waarde aan andere zaken. Veel mensen vinden het lastig om te erkennen dat ze zichzelf altijd centraal stellen.
Zwaagdijk
@de Tank centraal of niet, in de vs zijn er nu onwijs veel besmettingen wordt je dan ook wel weer bang van. Je weet het niet he. Het is zo ongrijpbaar.
de Tank
@Zwaagdijk Er zijn er hier nogal wat die het wel denken te weten, vooral ingegeven door wat het best bij hun beleving past met de daarbij passende oplossing..
pieta
@Noorderling Knap als je de aflossing stil laat zetten en 13 cent genoeg is.
Noorderling
@pieta
Of dat nu 5, iemand noemt 13 of 18cent is. er komt nog wat binnen.
Geen inkomsten is echt 0,0 niets. Tering naar de nering zetten en je houdt het vast nog wel even vol zolang je nog wat hebt en weer wat voer kunt betalen. Alles hoger dan de voerkosten draagt bij om overige kosten te betalen.
+1
jan.1
Quote Reactie van @casev:
toch zal in de toekomst blijken dat hij wel gelijk heeft Jan. Ik vermoed dat uiteindelijk het aantal corona dode niet heel veel meer zal zijn dan bij een gewone zware griepwinter, maar de gevolgen voor de economie zullen wel zéér grote gevolgen hebben, en wanneer het je persoonlijk keihard financieel raakt (hij heeft een bollenbedrijf meen ik gelezen te hebben), en jij een bedrijf waar nog geen centje pijn is tot op heden.... Ik ben benieuwd hoe jij gaat denken wanneer je vanaf nu een paar maanden 13 cent voor je melk krijgt....

Het gaat nu over mensen en daar praat je met respect over.De zieken hebben een ondraaglijke lijdensweg te gaan met soms dodelijke afloop.Het zijn ook juist vaak die ouderen die ons land hebben opgebouwd die nu getroffen worden door dit virus...
Dat een bedrijf fin zwaar getroffen wordt is ook een ramp,maar als je gezond mag blijven heb je nog een kans....
Weidezicht
@jan.1 1 ding scheelt, alle bedrijven in eenzelfde branche worden allemaal in bijna dezelfde mate geraakt. Een zakkende melkprijs treft alle melkveehouders, 0 opbrengst voor bollen of bloemen treft alle kwekers, restaurants allemaal 0 inkomsten. Kappers enzovoorts. Dat betekend dat, hoop ik, er voor al die bedrijven iets gedaan moet worden uiteindelijk, want hele sectoren failliet, daar schiet een overheid of geldverstrekker of vastgoedverhuurder ook niets mee op.
+3
Ouwe Gerrit
@casev Was het maar een paar maanden. Dit gaat jaren doorwerken maar velen realiseren dat nog niet.
pieta
@casev Aan een paarmaanden 13 cent voor de melk ga je niet kapot met je bedrijf. Doet enkel erg zeer.
verbi
@Zwaagdijk Een paar dooien wederom geen brabander. Wat een leeg verstand zitten er hier op prikkebord.
Weidezicht
@Zwaagdijk ik wil begrijpen dat als je in een paar maanden je je bedrijf naar de kloten ziet gaan, dat je het dan niet meer ziet zitten en je dan harder reageert op bepaalde zaken, maar ernstig ziek of zelfs overlijden is wel het ultieme noodlot. Mensen die lang in coma liggen moetenbheel lang revalideren en worden nooit meer de oude. Een paar dooien is wel erg respectloos. Het is altijd iemands vader, moeder, opa oma enz.
+3
Ouwe Gerrit
@Weidezicht Ja moeilijk allemaal. Maar we laten mensen aan bepaalde zeldzame ziektes doodgaan omdat we liever een paar Rembrandts kopen dan dat naar een duur medicijn zoeken...
Skroefkelos
@Zwaagdijk Dat is best erg als dat zo. Toch begrijp ik het niet helemaal , hoorde van oud collega waar in de buurt bloemen teler woont , dat hij alle polen naar huis gestuurd heeft (beetje lastig geweest omdat niet zeker was dat ze over de grens konden).

Bedrijf staat nu in standby.

Er staat een gigantische villa voor , en laatste jaren is er heel heel veel geld in de bloemen verdient.

Hij lijkt het gewoon volgend seizoen weer op te starten , niet veel aan de hand schijnbaar.
pa
@Zwaagdijk Is mijn bedrijf er nog over een jaar, waar praten we over. Een paar dooien. Hier gaan we aan failliet ......................min mens!!!!!!!!!!!!!!!!
casev
@pa waar slaat dat nou weer op!
arie.j
Geloof niet dat je je persoonlijke situatie hier in een discussie moet betrekken.
Zeker niet als het over levens van mensen gaat.
Maar ik vind het wel iets om over na te denken.
Wat betekent een economische depressie wereldwijd vooral voor armere landen waar een groot deel van de bevolking nu al op de rand van het bestaansminimum balanceert.
Kees de Kort is is wel erg hard in zijn oordeel over wereldleiders, maar hij staat zelf lekker aan de zijlijn, zelf vind het erg moeilijk
Wanneer de gezondheidszorg het een aantal maanden over de schoenen loopt met veel extra sterfgevallen, wie wil voor zoiets dan verantwoordelijk zijn?
+1
casev
@arie.j dit gaat in de 3e wereld gigantisch hard aankomen. Europa china en de vs kunnen zelf zonder problemen geld bijdrukken, doet een 3e wereldland dat, worden ze keihard afgestraft in hun wisselkoers/buitenlandse schuld
+3
demelkboer
Vandaag willen we rustig miljarden uitgeven om een relatief klein aantal patiënten te redden. 3 maand geleden wilden zorgverzekeraars bepaalde medicijnen niet vergoeden omdat ze te duur waren
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
Vandaag willen we rustig miljarden uitgeven om een relatief klein aantal patiënten te redden. 3 maand geleden wilden zorgverzekeraars bepaalde medicijnen niet vergoeden omdat ze te duur ware

Dat is niet de vergelijking, je zult nooit weten over hoeveel doden het zou gaan, maar in ieder geval over vele duizenden extra sterfgevallen.
Verder ben jij vaag wat die medicijnen betreft.Als ik vraag over welke medicijnen in welke gevallen het ging, weet je het dan? Of zijn het wat vage praatjes van de straat?
demelkboer
@arie.j lutetium en nivolumab bijvoorbeeld. Bij andere medicijnen is het altijd gedonder over de bij betaling
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
@arie.j lutetium en nivolumab bijvoorbeeld. Bij andere medicijnen is het altijd gedonder over de bij betaling

Wat ik daar van lees is dat het een speciaal geval van een bijzonder medicijn dat alleen in Nederland werd toegepast met vele patienten die naar Nederland daarvoor kwamen, wat ineens peperduur werd, en waar vervolgens een oplossing voor kwam
ntvg.nl/artikelen/…
Het andere wat je noemt, daar wordt de werking van betwist
poliswijzer.nl/nieuws/…
Ben het niet met je eens.
Zelf heb ik ook genoeg ziekenhuis achter de rug, maar beslist geen negatieve ervaringen
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
Vandaag willen we rustig miljarden uitgeven om een relatief klein aantal patiënten te redden. 3 maand geleden wilden zorgverzekeraars bepaalde medicijnen niet vergoeden omdat ze te duur waren

De zorgverzekeraars en de overheid zijn wel twee verschillende dingen.
+2
Zwaagdijk
Tot nu toe vallen de cijfers hoe cru en hard ook mee. Normale griep heb je ook doden. En ik heb ook een Fam. Als het je aangaat dit wil je niet. Maar nu wordt er heel veel economisch leed veroorzaakt. En dat gaan dr heel veel niet trekken. Een wereldwijde depressie. Is dat een standstill waard??
En natuurlijk moet je een buffer hebben.
Voor een zzp 30 ruggen. En voor een ondernemer net hoe groot ie is een paar ton.
Maar die zzp met 30. Die houd het langer vol als jongens met een paar ton die hoge vaste kosten hebben en niks invangen.
In cijfers sprekend. Is het dit waard??
+1
casev
@Zwaagdijk vergeet al die 0 uren contracten niet! Die mensen hebben veelal al een uurloon wat al niet al te hoog was, en hebben niet kunnen sparen zoals een zzp-er wel kon.
Zwaagdijk
@casev ook niet leuk. Maar die hebben waarschijnlijk geen vermogen geen huis. Dat is bijstand en zuinig aan. Zolang het jezelf niet zo treft denk je dr niet zo over. Maar bank en belasting en verhuurder en de Nuon willen geld zien. Vroeg of laat.
jan.1
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Tot nu toe vallen de cijfers hoe cru en hard ook mee. Normale griep heb je ook doden. En ik heb ook een Fam. Als het je aangaat dit wil je niet. Maar nu wordt er heel veel economisch leed veroorzaakt. En dat gaan dr heel veel niet trekken. Een wereldwijde depressie. Is dat een standstill waard??En natuurlijk moet je een buffer hebben.Voor een zzp 30 ruggen. En voor een ondernemer net hoe groot ie is een paar ton.Maar die zzp met 30. Die houd het langer vol als jongens met een paar ton die hoge vaste kosten hebben en niks invangen.In cijfers sprekend. Is het dit waard??

Jij vind dus jou inkomen belangrijker als mensenlevens?
Jij vind ook dat de mensen in onze ziekenhuizen die zich een slag in de rondte werken het allemaal voor nix doen?
+2
Jan-T
Als ik bovenstaande niet erg leuke berichten lees.
Dan denk ik is dit het topje van de ijsberg nu.
Of begint het pas.

We hebben ons in Nederland overal om druk gemaakt.
Maar wij als Agrariërs moeten toch weten en beseffen wat voor schade virussen aan kunnen richten op bedrijven.

Maar zolang het een ver van mijn bed show is stelt het allemaal niets voor.
Ik vind bovenstaande reacties te walgelijk om te lezen.
+1
Noorderling
@Jan-T
Daarom ook maar m'n vee verzekerd tegen dergelijke ziekten. Kan voor die paar honderd euro niet het risico lopen dat m'n bedrijf kapot gaat.

Maar verder dan m'n erf en overheidsmaatregelen is niet op te anticiperen.
demelkboer
Griep golf 2018 9500 doden 16000 ziekenhuis opnames en totaal overbelaste ziekenhuizen. Als je even Google op griep en ziekenhuizen zie dat de ziekenhuizen zich elk jaar drukker maken over een mogelijke griep golf en het daar mee overbelaste van de capaciteit van ziekenhuizen.

Feit is dat we steeds ouder worden door betere zorg met de daar mee samenhangen ongemaken en aandoeningen. Hierdoor moeten steeds .eer mensen zorg worden geboden in de ziekenhuizrn
+1
laatste strijder
Wat staan hierboven toch zeer zeer zeer bedenkelijke opmerkingen , je zult maar een naaste verloren hebben .
Wat een egoistisch gelul zit er tussen , TRIEST !

en besef maar eens dat t nog niet klaar is.
demelkboer
@laatste strijder je zult maar iemand aan de gevolgen van griep hebben verloren in 2018. Dan vraagje je wel af waarom er toen geen draconische maatregelen zijn genomen om de risico groep en je naaste te beschermen. Twee maten?

Leuk artikel in financial times: Oxford university vermoed dat de helft van alle Britten al corona heeft op gelopen.

In Nederland is corona al 4 dagen na de eerste positieve case al in het riool water gevonden. Dan weet je dat het al veel meer verspreid is
laatste strijder
@demelkboer volgens mij leeft u in een zeer veilig gebied . geluksvogel.
Erik!!1979
@demelkboer ik lees veel over corona. Uit meerdere landen haal ik informatie binnen. Voor mij staat èèn ding vast. De kennis over dit virus is zeer gering. Die zogenaamde deskundige moeten ook alleen maar gissen. Het enige wat we weten is dat vooral de oudere heel gevoelig zijn. Daarvoor moeten we naar mijn mening alles doen om die te beschermen. Financiële gevolgen worden hopelijk opgevangen met kredieten. Helaas hoor je op veel plaatsen dat de politiek doorwerkt en misbruikt maakt van het demonstratie verbod. Ik denk dat daar een veel groter gevaar in zit voor de melkveehouderij als de melkprijs. Ik ben ook niet helderziend. Dus ik weet het niet. Ik houd mij in iedergeval zo goed mogelijk aan de voorschriften en wijs andere erop om dat ook te doen. Mensen die dat niet doen vind ik persoonlijk knap egoïstisch.
+2
demelkboer
@Erik!!1979 ik houd mij ook aan de voorschriften maar doeniet mee aan de massahysterie als je het erg vindt. Ik bagatelliseer het ook niet probeer alle de boel wat in perspectief te zetten.
Erik!!1979
@demelkboer meer kun je ook niet. 👍 je gek laten maken is natuurlijk ook oerstom.
de Tank
@demelkboer je perspectief kan zomaar veranderen.
Frans1
@de Tank Dat is altijd zo. Maar ondernemen op het worst case scenario is wel heel lastig
Zwaagdijk
@Frans1 update tot 1 ocktober niet af te lossen. Een lichtpunt in barre tijden.
demelkboer
@Erik!!1979 waarom moeten we met de griepgolf de risico groep niet beschermen?
Erik!!1979
@demelkboer waarom heeft Nederland per 1000 inwoners maar een derde van de ziekenhuis bedden tegen over Duitsland?
Waarom moet er zoveel geïnvesteerd worden in milieu en klimaatverandering terwijl gezondheidszorg zo kapot bezuinigd wordt. Als iedereen dood gaat aan een veel dodelijker virus hoef je niet zo moeilijk te doen over dat heel misschien 400.000.000 mensen moeten verhuizen omdat de zeespiegel stijgt. Ik zou de keuzes anders maken.
Achso
@Erik!!1979 dat is ook het hele probleem.
Niet zozeer het virus. Een scientist is gewend om achteraf te kijken wat de uitkomst is. Voor die tijd is het een guesstimate
Dat men in EU zoveel geld verslonst heeft aan onzin en niet aan infrastructuur, wordt nu dubbel betaald.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Erik!!1979:
@demelkboer waarom heeft Nederland per 1000 inwoners maar een derde van de ziekenhuis bedden tegen over Duitsland?

Moet je de gezondheidszorg ten alle tijde zo hebben dat ze dergelijke virus uitbraken als nu vlot aankunnen? Dat is niet te doen.
Wat betreft die ziekenhuisbedden, normaal was het huidige voor Nederland voldoende, dus de vraag is eerder waarom in Duitsland 3 keer zoveel?
Erik!!1979
@arie.j omdat Duitsers dat belangrijk vinden. Waarom hebben ze in Nederland de afsluitdijk gebouwd. Het grootste deel van de tijd is het alleen een leuk toeristische object 😜😂😂😂 Beetje naïef om dat voor de gezondheidszorg niet te doen.
arie.j
Quote Reactie van @Erik!!1979:
@arie.j omdat Duitsers dat belangrijk vinden. Waarom hebben ze in Nederland de afsluitdijk gebouwd. Het grootste deel van de tijd is het alleen een leuk toeristische object Beetje naïef om dat voor de gezondheidszorg niet te doen

Als ze in Duitsland een afsluitdijk voor dit virus hadden waarom stampen ze dan een noodziekenhuis met behulp van het leger voor corona patienten uit de grond?
Kan best dat ze in Duitsland beter zijn in de gezondheidszorg, maar in Nederland was tot heden geen tekorten aan IC capaciteit
gezienus
@Erik!!1979 jij doet net als duitsland het beloofde land is . .het is hier ook een rommel
Erik!!1979
@gezienus nogal ja. Voor een groot jong gezin is Duitsland heel goed. De landbouw wordt hier kapot gemaakt. Het is niet voor niets dat Duitsland niet meer zelfvoorzienend is met veel producten wat heel makkelijk zou kunnen. Agrarische sector krijgt rake klappen 😢
gezienus
@Erik!!1979 de verplichte verzeringen zijn duur aow is niks als je niet bijverzekerd bent . enigste je kunt goedkoop een dikke auto hier rijden
+1
Erik!!1979
@gezienus wij hebben 5 kinderen. Beuren iedere maand ongeveer 1000 euro kinder bijslag. Opvang en scholen kosten niet veel. Huizen zijn goedkoop. Tel eens je zegeningen.
gezienus
@Erik!!1979 pff kinderen kosten ook niks in duitsland
George
Quote Reactie van @gezienus:
enigste je kunt goedkoop een dikke auto hier rijden

Rea

Een Benz C klasse uit 2010 is hier ook niet meer zo duur. 😂
gezienus
@George is de eerste 4 cyl die ik hier heb .kan wel weer ingeruild worden alleen moet nu zunnig wesen inkomen is ja lager nu ik geen melkveehouder meer ben 😎
George
Quote Reactie van @gezienus:
inkomen is ja lager nu ik geen melkveehouder meer ben

Dan heb je een slecht betaalde baan.
George
Quote Reactie van @gezienus:
is de eerste 4 cyl die ik hier heb

Niet liegen Krimmer , die BMW's van je waren ook 4 cilinders.
Erik!!1979
@arie.j btw jij hebt je zeker ook niet verzekerd, die kosten ook geld en heb je ook bijna nooit nodig...... 😜
Skroefkelos
@Erik!!1979 Haha , Arie is het niet gauw (bijna nooit) met je eens , maar vind je er wel leuke vergelijkingen.bij haalt , feit is wel dat Duitsland de gezondheid zorg goed op orde heeft , en dat voor een lagere prijs als Nederland , vooral dat laatste is ook jammer.
Skroefkelos
@Skroefkelos Tja , plek 5 van de wereld (Deaths / 1Mil. pop), of eigenlijk 4 , Triest

(klik om te vergroten)

diezel
@Skroefkelos
Worden álle Corona overlijdens geteld? Wat betekent dit voor die overlijdens in verpleeghuizen (115.000 plaatsen) waar níet getest is, maar Corona ws/mogelijk wél de oorzaak? 😞
Skroefkelos
@diezel Tja ... We zullen het nooit te weten komen denk.
arie.j
Quote Reactie van @diezel:
Worden álle Corona overlijdens geteld? Wat betekent dit voor die overlijdens in verpleeghuizen (115.000 plaatsen) waar níet getest is, maar Corona ws/mogelijk wél de oorzaak?

Denk dat corona wel opvalt als ziektebeeld, ook in een verpleegtehuis.
Verpleeghuisartsen zijn ervaren met ouderen geneeskunde.
Skroefkelos
@arie.j Maar er kunnen natuurlijk gevallen zijn zoals Erik zegt , waar het niet zo belangrijk is om dan nog te testen als ze binnen 48 uur bv. Zo ziek zijn dat er toch geen uitzicht meer is. Die komen denk niet op de lijst Corona.

Zal geen heel groot percentage zijn denk ik.
arie.j
Quote Reactie van @Skroefkelos:
Maar er kunnen natuurlijk gevallen zijn zoals Erik zegt , waar het niet zo belangrijk is om dan nog te testen als ze binnen 48 uur bv. Zo ziek zijn dat er toch geen uitzicht meer is. Die komen denk niet op de lijst Corona.Zal geen heel groot percentage zijn denk ik.

Denk dat je er toch wat verkeer tegenaan kijkt, juist omdat een uitbraak in een verpleegtehuis een enorm risico voor alle bewoners heeft, (zie nu Sommelsdijk) is men er extra alert op.
diezel
Quote Reactie van @arie.j:
Denk dat corona wel opvalt als ziektebeeld

Ik weet het niet.
Ik zou het zelf eigenlijk ook wel willen weten. Schijnbaar zo gepiept.
nrc.nl/nieuws/2020/…

p.s. Heb je deze week Pauw gezien met dat Op1?
kanniewaarzijn
[@diezel"55% van de besmettingen die rondgaan komt van mensen die geen symptomen hebben"

Bijzondere uitspraak.
Weidezicht
@Skroefkelos tja wie zegt dat er in de andere landen overal even correct geteld wordt? Ik heb wat vrienden en familie in verschillende zorgberoepen, van ambulance tot thuishulp, en er wordt echt kiehard gewerkt.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Skroefkelos:
en dat voor een lagere prijs als Nederland , vooral dat laatste is ook jammer.

Dat is niet naar de cijfers
ad.nl/economie/…

(klik om te vergroten)

Skroefkelos
@arie.j Ok , dan zit ik er naast , ik dacht dat wat hier per hoofd van de bevolking meer werd uitgegeven (zorgverzekering + zorgafhankelijke bijdrage belasting + eigen risico + staats zieken huizen budget , ook belasting geld).

Maar dan is mijn bovenstaande onjuist.
arie.j
Quote Reactie van @Skroefkelos:
Maar dan is mijn bovenstaande onjuist.

Kan gebeuren
Zelf zit ik wat tegen Italië aan te kijken, lage kosten en een bevolking waar 1 op de 4 boven de 65 is

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
100
DEELNEMERS
30
WEERGAVES
0