Albert Heijn breidt plantaardig assortiment uit met 'zuivel’

Albert Heijn breidt vanaf vandaag haar plantaardige assortiment uit. Het gaat om plantaardige zuivel op basis van kokos, amandelen en haver.

Deel dit artikel

Reacties

Ik snap de AH wel, is gewoon verdienmodel. Ik snap alleen de consumenten die dit soort dingen kopen niet.

Een deel van die consumenten zijn van die groene kippen-zonder-kop, die sporen sowieso niet. Maar ik zie dat er ook wordt ingespeeld op de geest van de gewone consument door reclamebureautjes en links-georiënteerde krantjes die druk zijn om al die plantaardige drankjes te greenwashen. De daardoor gestimuleerde expansie en opschaling van bijvoorbeeld kokosplantages in Azie, Afrika en Z.-Amerika is een enorme aanslag op het milieu in de vorm van kappen van bossen, bestrijdingsmiddelen en bodemerosie. En dan heb ik het nog niet eens over het vervoer hier naar toe. Daarnaast is de geframede gezondheid van kokosproducten, een gotspe. Beetje kokos voor een keer is nog wel gezond, maar alle dagen kokosproducten gebruiken is dat zeker niet: voedingscentrum.nl/encyclopedie/…

Amandelmelk is hetzelfde verhaal. Ik heb niets tegen amandelen, maar mensen moet niet worden wijsgemaakt dat het hierheen vliegen vanuit Californië en het fabrieksproces van kraken en mengen van de notenbrij met water, goed voor het milieu is.

Oh, en dat haverdrankje is gewoon thuis te maken door geplette haver en water met elkaar te mengen door middel van een staafmixertje.
+4
weurding
@somerled-delremos geen angst... meeste van dat bocht bleef tijdens hamsteren in de schappen staan
van Ittersum
@weurding bulkprodukten gaan altijd het eerst, dus de zuivelschap was leeg?
weurding
@van Ittersum foto's die ik gezien heb wel. Ga je dat bocht nu lopen verdedigen? Of lijkt je het productieproces een stuk kosjerer door de traumatische ervaringen met je rmo rit😏
van Ittersum
@weurding wat AH in de schappen neerlegt , dat is hun beslissing. Wij zijn leverancier geen aandeelhouder. Dus nu AH veroordelen omdat ze hun markt willen vergroten?
weurding
@van Ittersum kerel lees mijn reactie eens goed. Veroordeel niks. Zeg alleen geen angst ze laten het toch wel staan
grös
Maak je geen zorgen om het milieu, in zo'n liter "amandelmelk" zitten ongeveer 3 amandelen verwerkt, en voor de rest hoofdzakelijk genetische gemodificeerd maïszetmeel, en wat Hollandse suikerbieten-suiker zodat het nog ergens naar smaakt, en ja hoofdzakelijk water 😂
weurding
@grös en overvliegen? Meeste komt toch echt met schip
+1
grös
@weurding
Zelfs de kokosmelk bestaat voor het grootste deel uit water, suiker, maltodextrine, guarpitmeel etc. Echte kokosmelk is bijna niet te vinden, en dan nog zit er wel een stabilisator ofzoiets bij in..
+1
Grasbaal
Het kan zo simpel, koop gewoon "echte" melk:

Melk zou dus goed zijn voor de weerstand en zo beschermen tegen Covid-19. „Geen gekke gedachte”, vindt de Wageningse immunoloog prof. Huub Savelkoul, die jarenlang onderzoek heeft gedaan naar de gezondheidseffecten van het witte goedje. „Melk bevat onder meer lactoferrine en antistoffen. Dat zijn oppeppers voor je weerstand. Van lactoferrine, een ijzerbindend eiwit dat ook in borstvoeding zit, weten we dat het antibacteriële eigenschappen heeft en mogelijk ook tegen virussen beschermt.”

Meer: rd.nl/vandaag/binnenland/…
Melkboer16
@Grasbaal en het zou zo maar kunnen! Boeren zijn ook zelden ziek en griep dat is meestal met een dagje weer over.
Veel koeien worden ook geënt tegen Rota-Corona vlak voor de bevalling dus hoe simpel kan het zijn.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot zuivel en albert heijn ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!