Forse krimp verwacht voor landbouw, bouw, horeca en vervoerssector

De Rabobank voorziet forse krimp voor de land- en tuinbouw, bouw, horeca en vervoerssector, zo blijkt uit een sectorprognose in coronatijden. Ook wordt schade voorzien in de uitzendbranche en krimp in de (groot- en detail)handel en industrie. Voor de algehele landbouw-, bosbouw- en visserijsector zou het…

Reacties

hans1980
Bouw lijd ook aan stikstof (vergunning) probleem
+1
Jannus
@hans1980 Tuinbouw heeft een gebrek aan personeel voor de oogst en huurt allerlei personeel in uit horeca en transport omdat geen buitenlanders hier naar toe kunnen komen.

Goede zaak,steun vanuit de overheid moet in mijn beleving wat tegen overstaan en daar is dit een ding in mn omdat het niet de best betaalde baantjes zijn kan het kleine met steun aangevuld worden
+5
Pluto
@hans1980 Corona wordt misbruikt !. De schade was er al door het stikstof fiasco en de daarbij komende juridisch gekonkel . Corona wordt door alles en iedereen als reden genoemd omdat DAARVOOR allerlei financiële compensatie foefjes door de politiek zijn bedacht .
Coen
@Pluto , de aangekondigde steunmaatregelingen aan ondernemingen gaan ook worden misbruikt, en de resterende belastingbetalers kunnen alles in een zeker opkomende recessie/depresie periode ophoesten.
grös
@Coen
Ja toch abnormaal, word eventjes vlug 50 miljard geleend alsof het niets is, en je ziet een grijnzende staatssecretaris, sommige bedrijven zijn amper 2 weken dicht en ze zijn al failliet, gaat toch nergens meer over..
diezel
Quote Reactie van @grös:
sommige bedrijven zijn amper 2 weken dicht en ze zijn al failliet, gaat toch nergens meer over..

Gaat toch hard hoor met: -duur huurpand - duur personeel -geen omzet.
George
Quote Reactie van @diezel:
Gaat toch hard hoor met: -duur huurpand - duur personeel -geen omzet.


Dat gaat snel knijpen. Vooral als het ondernemingen zijn die nog niet lang bestaan.
+2
diezel
@George
Verwacht dat je komende maanden nog verrast gaat worden van ook veel langer bestaande en grote bedrijven die om gaan kukelen.
Met dat "gratis-geld circus" zijn de gekste constructies bedacht. Er hoeft maar "dat" te gebeuren en ze liggen op hun bek.
Jaren terug hebben we hier ook eens zo'n discussie gehad over "dood kapitaal - onderpand -rendement mee maken, bla-bla.".
Zwaagdijk
@diezel er zijn jongens in de sierteelt die niet zoveel schuld hebben maar een ton in de week omzet missen. Afschalen gaat niet. Vast personeel moet je door betalen. Want de regels klinken mooi maar in de praktijk. Schiet dat voor sommige soort bedrijven niet op. Die gaan lek. Alleen bedrijven die uren verkopen die redden het.
Of eetbare producten produceren
@Zwaagdijk gaat jouw hele sector failliet?
Zwaagdijk
@Christo3.0extendedversion nee. Er zijn tulpen jongens met contracten die gaan goed. Tulpen seizoen is om dus die vliegen dr met wat schade door heen. Alles wat veilt. Gaat kapot. De vaste kosten gaan door. Ze kunnen. Niet afschalen. Die gaan kapot
demelkboer
@diezel en te duur management
+2
Zwaagdijk
@demelkboer zijn gewoon familie bedrijven. Die hebben geen duur management
de jonge
@Zwaagdijk ben het met je eens, als we een paar maanden geen melkgeld krijgen en er vallen bedrijven om hebben die ook een duur management?? ook al zou je geen hypotheek hebben,en zoals jij zegt een bedrijf met een omzet van 4 ton per maand wat wegvalt, kan niemand dat opvangen,dat er dan weer eens iemand is die meent te moeten concluderen dat het ligt aan het management is grote onzin.
pieta
@diezel Een SWOT-analyse moet je vantevoren doen. Het is toch ook ooit wel bedroevend hoe weinig sommige op kunnen/willen vangen.
+3
Zwaagdijk
@pieta als er bij jou morgen niets maar dan ook niets binnen komt en de kosten gaan door, zal kijken waar je blijf met je swot
pieta
@Zwaagdijk Ik doelde meer op de bedrijven die meteen al failliet zijn. Het geklaag zoals van de ZZP-ers. Je bent amper thuis of je moet al gecompenseerd worden. Je dient zelf ook wat op te kunnen vangen. En dat zullen ze in de sierteelt heus wel kunnen. Maar als je hele oogstseizoen naar de klote is dan wordt het wat anders.
+1
Zwaagdijk
@pieta een zzp moet gewoon minimaal een half jaar vooruit kunnen zonder inkomsten. Dat vindt ik ook.
mlkvhoudr
@pieta ik heb daar nog nooit van gehoord, wat houd dat in?
Zwaagdijk
@mlkvhoudr sterkte zwakte analyse
van Ittersum
@pieta hele economie is/was gepasseerd op "wind in de rug". Geld circuleert en als iemand of een sector in deze rondo het vast houdt of terug valt, kan iemand het anders het wel opvangen. Als iedereen hier opeens last van krijgt is het een terug naar af verhaal geworden. Dan kun je wel een ton euro aan middelen als buffer hebben maar die is zo op als er geen aanvulling meer is. Dus niet of iets aan buffer hebben is meer nu of later aan de beurt zijn. Dan mag alleen hopen dat die periode kort duurt.
+2
Porky
Verbaas me dat er bij rabo zoveel "vooruit ziende " mensen zitten. Toch gek dan dat ze niet wisten dat de hypotheek rente iets aan het stijgen is, maar dat er bedrijven omgaan vallen en dat dit giga veel geld gaat kosten daar hoef je geen rabo voor te heten, dat kan een tiener die beetje rekenen kan je ook zeggen

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , industrie , bouw , tuinbouw , rabobank en schade ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
4.465