Dierenartsen mengen zich in coronadebat

Zolang er geen vaccin tegen COVID-19 beschikbaar is, lijkt het dierenartsen moeilijk om dit virus volledig uit te bannen met andere bestrijdingsmaatregelen. Zij baseren zich hierbij onder meer op kennis van en ervaring met de bestrijding van verschillende dierziekten, met en zonder toepassing van vaccinatie.

Bron

Laatste  |  

Reacties

Todi
Wil de pvdd de natuurlijk en niet onder dierenartsen toezicht gehouden dieren allemaal afmaken om de besmetting [verslepen] van ernstige ziekten te voor komen?
+2
puntertje
Ja Esther, en zonder vliegtuigen zou er ook geen wereldwijde besmetting zijn. En bovendien zijn vliegtuigen vervuilend dus ga in de 2e kamer maar pleiten voor een verbod. Of mag dat niet van Marianne die een grootverbruiker is?
Maar goed, je laat wel even goed zien dat het prioriteiten stellen bij jullie partijtje/actiegroepje niet echt iets is waar jullie veel mee hebben. Wel verwacht ik dat je volgend jaar in China staat te protesteren om je woorden kracht bij te zetten.
+2
van Ittersum
Waarom probeert de PVV en FvD gisterenavond in het debat de mensen opnieuw angstig te maken, is dit de enige pijler van hun bestaan? Tis toch duidelijk:

Om te voorkómen dat dit ongecontroleerd gebeurt, lijken de genomen maatregelen zinvol en proportioneel. Een totale ‘lockdown’ daarentegen zou op dit moment, los van de grote maatschappelijke gevolgen, het opbouwen van groepsimmuniteit aanzienlijk vertragen. Met het uiteindelijk vrijgeven van het maatschappelijk verkeer zou het virus dan weer vrij spel hebben en opnieuw gevreesde uitbraken kunnen veroorzaken.

De KNMvD verklaart daarom achter de maatregelen van de regering te staan in de strijd tegen het coronavirus. Het wetenschappelijk onderbouwde beleid om gedoseerd de groepsimmuniteit op te bouwen, gecombineerd met het beschermen van ouderen en kwetsbaren, lijkt gegeven de situatie het beste scenario.

PVV en FvD willen ‘lockdown’
De verklaring werd gepubliceerd voordat de Tweede Kamer debatteerde over de bestrijding van het coronavirus en de economische gevolgen. Daarin legden de oppositiewoordvoerders Geert Wilders (PVV) en Thierry Baudet (FvD) het kabinet het vuur aan de schenen vanwege de afwijkende bestrijdingsstrategie in vergelijking met veel andere Europese landen.

Todi
@van Ittersum Leugen en bedrog is ook vers?
van Ittersum
+3
Twentsch Land
Vandaag weer 18 mensen door Corona overleden. Volgende week wordt het waarschijnlijk al kritiek op i c .... dus het gaat sneller dan verwacht was net op het nieuws te lezen.

Kijk een jaar lang lockdown is geen optie maar wel om te beginnen de eerste 2-3 weken en vervolgens het huidige beleid voortzetten.

@van Ittersum
Noorderling
Quote Reactie van @Twentsch Land:
maar wel om te beginnen de eerste 2-3 weken en vervolgens het huidige beleid voortzetten.

Is ook nogal wat lef voor nodig om de maatregelen terug te draaien, en dan staan er ook altijd een paar langs de zijlijn die wat roepen, en daardoor achteraf "zie je wel" kunnen roepen. Wilders is al aan het voor sorteren over 2-4week, nu het voorzetje en dan inkoppen, veel er aan verliezen kun je ook niet, alleen de verantwoordelijkheid heeft hij ook niet.
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @Noorderling:
de verantwoordelijkheid heeft hij ook niet.

Niemand in de politiek heeft verantwoordelijkheid, als het beetje spannend wordt stappen ze op of weten nergens meer van
Porky
@cs-agrar klopt wel wat je zegt, maar moet wel zeggen dat Wilders vorige week al een spoed debat had aangevraagd inzake de corona, geen van allen wilde dit en werd het weg gestemd, niet omdat het niet nodig was ,maar omdat het Wilders was die het vroeg, raar maar wel waar, (PS ben gn PVV stemmer, maar kan me in bepaalde punten wel vinden)
buorman
Quote Reactie van @Porky:
geen van allen wilde dit en werd het weg gestemd, niet omdat het niet nodig was ,maar omdat het Wilders was die het vroeg

Hoe zou dat nou komen........?
Hij zal hier en daar best eens gelijk hebben, maar hij heeft zichzelf volledig buitenspel gezet.
+2
arie.j
Quote Reactie van @Noorderling:
Wilders is al aan het voor sorteren over 2-4week, nu het voorzetje en dan inkoppen, veel er aan verliezen kun je ook niet, alleen de verantwoordelijkheid heeft hij ook niet.

Precies, zijn opstelling was hinderlijk politiek gedreven.
Als hij eerlijk was geweest, dan had hij gezegd "ik ben voor een lock-down want dat vind ik het beste, maar zekerheid heb ook ik niet".
Politiek is het na afloop ook erg gemakkelijk voor hem.
Komt er alsnog een lock-down, dan is het natuurlijk ," Zie je wel, en jullie hebben onnodig veel doden op je geweten".
Gaat het min of meer zoals de regering hoopt, dan is de reactie "Jullie hebben enorm veel geluk gehad, maar jullie hebben op een onverantwoorde manier risico's met mensenlevens genomen".
+1
bio boer
@Twentsch Land lockdown gaat ook niet helpen oke de besmetting lopen terug dan kun je wel weer versoepelen dan slaat de vlam gelijk weer in de pan lijkt mij vaccine gaat helpen alleen de vraag is waneer is doe er ze spreken over een jaar een jaar lang lockdown is ook niet tedoen
+1
pieter p
@bio boer Hier in Frankrijk is het nu 2 weken een lockdown, maar er zijn al geluiden dat er nog 2 weken eraan geplakt worden
+1
Albert Altena
Sommigen slaan nu een toon aan die niet "gepast" is.
+1
demelkboer
Dit is een groep professionals die al enige in Nederland praktijk ervaringen heeft met grote virale uitbraken. Maak daar gebruik van zou ik zeggen
BamBam
De lockdown is bedoelt om te zorgen dat er nergens groepen mensen zijn, maar iedereen met zijn gezinnetje in eigen huis. Er spelen op dit moment ook wereldwijde dreigingen van terroristen. Deze info wordt zwaar onder de pet gehouden om mensen niet te verontrusten. Maar dat is ook een drive om lockdown na te streven.
Het helpt misschien iets tegen het virus en zo kunnen ze met volle kracht achter de bad guys aan. Ze denken daar een paar weken voor nodig te hebben. Daarom dat veel landen er zo massaal aan mee doen.
+2
m uut m
@BamBam
Jouw fantasie slaat op hol.
Koeien boertje
Een lockdown komt er, althans die kans is wel groot.
Als je nu als partij dat loopt te schreeuwen kun je straks zeggen, ze zijn te laat.
Komt het niet, hoor je er niemand meer over.
Dus om zieltjes te winnen altijd doen nu.
Ik heb ook geen idéé wat wijsheid is, maar het lijkt me toch wel een verregaande maatregel die niet te betalen is en wie heeft het lef om dat straks op tijd terug te draaien voor de verkiezingen
Jan S
😀
+1
Pluto
De media heeft een enorme emmer waar ze telkens iemand uit pikt ,dan een viroloog dan een microbioloog en dan het liefst iemand verbonden aan een of andere leerstoel bij een universiteit zodat je lekker interessant kunt beppen in een actualiteiten programma . WAT maakt deze mensen interessant en ZIJN deze wel deskundig . Vergeet niet dat Nederland in deze situatie is geraakt door het lakse optreden van het RIVM .
+1
Veeartsen kunnen wel kennis hebben,maar toen vaccinatie tegen MKZ verboden werd hoorde je ze ook niet,nu hebben we corona virus en geen vaccin ,dat is nogal een verschil,MKZ had voorkomen kunnen worden in 2001 ,als we gewoon jaarlijks ge ent hadden.Maar ja we zitten bij dat gedrocht EU.
buorman
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
Maar ja we zitten bij dat gedrocht EU.

Je hebt groot gelijk, het gaat in GB nu stukken beter ☹

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vaccinatie , virus , dierziekten , ervaring , mengen en kennis ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
4.168