Lely belooft ruim 50% minder emissies uit mest

Lely komt met mestbewerkingsinstallatie die uitstoot stikstof en broeikasgas ‘ruim 50% reduceert'.

Dit vertelt Lely-bestuursvoorzitter André van Troost in het Financiële Dagblad.

Vier prototypes van de nieuwe installatie draaien volgens Van Troost momenteel al en worden gecertificeerd. Hij wil niet zeggen welke technologie wordt gebruikt, maar bekend is dat Lely de laatste jaren veel onderzoek heeft gedaan naar het ‘kraken’ van mest op melkveebedrijven.

Deel dit artikel

Reacties

Grasbaal
Aan de mestbewerkingsmachine heeft Lely vijf jaar gewerkt. Een reductie van de stikstofemissie met 50 procent is een voorlopige schatting. Op dit moment draaien er vier prototypes. Een overheidsinstantie test de resultaten. Van Troost meldt dat Lely verwacht in de tweede helft van 2020 tientallen bewerkingsmachines te verkopen.

Volgens Van Troost is stikstof niet de directe aanleiding geweest voor de ontwikkeling van de mestbewerkingsmachine. In het Financieele Dagblad vertelt hij dat Lely op zoek was naar een machine waarmee de melkveehouder van mest een waardevolle grondstof kan maken.

Meer: mechaman.nl/veehouderij-techniek/2020/…
JappieJo
En voor Lely een mooie melkkoe
+2
Tinus
@JappieJo Kan het worden. Dit is goed ondernemerschap. Op tijd inspelen op ontwikkelingen in de markt en daarna de vruchten plukken.
+4
Realisme
Eerst maak je een nul product en vervolgens ga je weer allerlei dingen toevoegen om resultaat te boeken. Iedereen weer meegegeten en zelf niks verdiend.
hans1980
Zou misschien de redding van verschillende (pas) boeren kunnen wezen
+2
j h p
mischien kan het eenvoudiger, ik weet het niet, het is het proberen waard. De veehouderij wordt/is steeds meer een melkkoe.
bio boer
@j h p mooi filmpje eigelijk zonder bewust doel is mijn bedrijf percies in evenwicht voor net zo veel n aan met krachtvoer en deposietie dan ik afvoer via melk en vlees doet al paar jaar blijken uit de kringloopwijzer terweil gemidelde boer fors meer n aangevoerd dan afvoerd
j h p
@bio boer Ik ben al langer bezig om de boel beter in balans te krijgen/maken, van voer, koe, mest en grond, dit filmpje bevestigde wel dingen en geeft nieuwe ideeen en inzichten.
Als alles goed in balans is komt de kringloop vanzelf, alleen dat ene stukje van de kringloop heb je niet zelf in de hand, de consument.
bio boer
@j h p dat klop dus wat ik afvoer aan de consument voer ik aan in de vorm van krachtvoer en de akkerbouwer trekt aan het koste end waar die het mee compenseerd weet ik niet
Jean-PierreK
@j h p, zo te zien is de huidige LTO vakgroep voorzitter op de hoogte van deze route.
+2
George
Stoppen met die flauwekul

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mest , lely , broeikasgas , stikstof , boerderij en uitstoot ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0