Universiteit pakt tekort veeartsen aan

Vacatures voor landbouwdierenartsen zijn slecht te in te vullen. Het tekort dreigt te groeien door geringe populariteit van het beroep en selectie voor de opleiding. De faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht motiveert daarom studenten de master landbouwhuisdieren te volgen.

Bron

Deel dit artikel

Reacties

Todi
Praat sessie vee artsen hebben we ook niet nodig in de praktijk. Dus slechte op leiding?
+2
kanniewaarzijn
Tis net als in het onderwijs: een tekort aan mensen, maar een groot deel van de mensen dat er wel zit houdt zich bezig met papieren rompslomp. Afschaffen die troep en het tekort is opgelost.
Pluto
Is de dierenarts nog iemand die zieke dieren kan of MAG genezen ????. Het zal best met geld te maken hebben maar ze kiezen te vaak voor euthasol . De veearts is op de stoel gaan zitten van de voerleverancier en de voerleverancier op de stoel van de veearts .
+1
grondlozeboer
@Pluto dan heb jij een andere veearts als ik....
slagroomvla
Quote Reactie van @Pluto:
maar ze kiezen te vaak voor euthasol .

Probleem is dat je met dokteren een dikke rekening krijgt en een beest waar je geen kant mee op kunt.., werk er dan maar gelijk mee af!
Porky
Misschien als ze ook eens wat meer uren gaan maken, hier werken ze 32 uur in de week, voor de volle mep, en in t weekend zijn ze helemaal niet te betalen.
+1
grondlozeboer
@Porky bij onze veearts werken ze 4 dagen per week, elke 7e dag een nachtdienst erbij en 1x per 4 weken een hele weekenddienst in hun uppie, denk dat ze uren zat maken

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0