FrieslandCampina verlaagde de emissie van broeikasgassen in productie en transport met 10,6%

In 2019 heeft zuivelcoöperatie FrieslandCampina vooruitgang geboekt in het verder verduurzamen van de zuivelketen. Alle tien de duurzaamheidsdoelstellingen zijn behaald. De emissies daalden door de gehele keten. Broeikasgasemissies in productie en transport daalden met 10,6% naar 723 kton CO2-equivalent. Bij de leden-melkveebedrijven daalden deze met 3,5% naar 11.964 kton CO2-equivalent.

Deel dit artikel

Reacties

+1
weurding
Is dat met gelijke hoeveelheid verwerkte melk of minder? Of ben ik weer negatief😅
+3
Twentsch Land
Mijn energie rekening is wel hoger omdat de kosten van het laden hier nu voor mij zijn....dat deel bespaart RFC nu.
+2
van Ittersum
@Twentsch Land ben je echt één van de laatste mensen uit de beschaafde wereld waar ze nog op PTO draaiden. Voor zover ik me kan herinneren is dat hier al sinds de jaren 80 zo dat ze hier om de 3 dagen inplugden
Wolswinkel
@van Ittersum Weet niet of ik beschaafd ben maar weet wèl dat hier ook nog steeds op PTO geladen wordt! Maar verder wel netjes op tijd de stekker in het tanklokaal geplaatst.😃
Twentsch Land
Zou het niet weten maar hier laden ze nu paar jaar op electra.....volgens mij ( bron chauffeur melkauto ) waren we eerder bij de eerste helft dan de tweede helft van de leden waar op electra wordt geladen.@van Ittersum
van Ittersum
@Twentsch Land bij De Goede Verwachting waren ze hun tijd dus al ver vooruit
puntertje
De ervaring die ik heb met RFC mbt broeikasgas berekeningen is dat er geen hout van klopt.
+1
Twentsch Land
Klopt wel puntertje.....de vrachtwagens van frc lopen niet op hout 😉

@puntertje
+1
puntertje
@Twentsch Land Ze berekenen bij ons CO2 per kg melk, met discutabele uitgangspunten. Voor de onderneming nemen ze de absolute hoeveelheid. Tja, als je al veel minder melk verwerkt is het logisch dat er in totaliteit minder uitstoot is. Goochelen met cijfers zijn ze goed in. Er zijn zelfs boeken voor: "How to lie with statisticus".
Door alle geschrapte vluchten van de KLM zou het toch ook vreemd zijn als die trots gaan melden dat hun CO2 uitstoot fors daalt.
KOC1981
@puntertje ze melden toch ook de kg ledenmelk, kan je toch gewoon delen. dan heb je de absolute getallen. en als er nu 1 cijfertje is waar wij als boeren niet over moeten morren als dit naar de buitenwereld wat rooskleurig wordt voorgesteld is het dit wel.
Het jaarverslag is voor ons als leden te informeren, maar ook de NGO's en nog belangrijker de grote klanten. Dus zullen we het maar zo laten staan?
puntertje
@KOC1981 Hmm, toejuichen dat je de zaken rooskleuriger voorstelt dan in werkelijkheid? Want bij het jaarverslag wordt meer gekeken naar NGO's dan naar leden? En jij zit, aan je meningen te zien op dit forum, in de ledenraad?
+1
@puntertje Ssssssssssssssssssst niks zeggen ast op papier meer klopt !!!

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot transport , frieslandcampina en zuivelketen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0