Stijgt de energierekening van huishoudens werkelijk door Tesla-rijders?

Afgelopen vrijdag deed een artikel over de mogelijke stijging van de energienota door een toename van het aantal elektrische auto's en warmtepompen stof opwaaien. Het opladen zou zoveel van het energienet vergen, dat forse investeringen nodig zouden zijn waaraan iedereen meebetaalt via de stroomrekening. Het verleidde oud-minister Ronald Plasterk tot de uitspraak dat "als de informatie klopt" Tesla-bestuurders "enorme asocialen" zijn. Gelukkig voor Plasterk lijkt de situatie inderdaad wat genuanceerder in elkaar te zitten.

"Energienota hoger door warmtepomp en laadpaal", kopte het AD op vrijdag. Op de voorpagina van de app deed de krant er een schepje bovenop. "Energienota hoger door Tesla en warmtepompen".

De strekking van het bericht was dat Stedin-directeur Marc van der Linden verwacht dat de energienota in het komend decennium jaarlijks met enkele tientjes zal stijgen.

De oorzaak daarvan ligt in de toename van het aantal elektrische auto's en warmtepompen en de daarvoor noodzakelijk geachte investeringen. De boodschap van Van der Linden zelf ging goeddeels verloren door één zin het het artikel in het bijzonder: "Eén Tesla Model 3 slurpt evenveel elektriciteit als tien huishoudens

Deel dit artikel

Reacties

Grasbaal
Binnenkort volop stroom voor alle EV's:

DEN HAAG - Shell, Gasunie en Groningen Seaports hebben plannen om in de Eemshaven in Groningen de grootste groene waterstoffabriek van Europa te bouwen. De elektriciteit die nodig is voor de waterstofproductie wil het consortium opwekken in een windpark op zee, dat een ongekende 3 tot 4 gigawatt aan stroom moet leveren rond 2030 en later kan doorgroeien tot 10 gigawatt, meer dan het totale stroomverbruik van Nederlandse huishoudens. Wereldwijd bestaat nog geen enkel windpark van die omvang.

Meer: telegraaf.nl/nieuws/678509531/…

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0