Zuivelfonds slaat geen bres in stikstofcijfers van RIVM

,,De boeren hebben gelijk, er is een ronduit bezopen stikstofbeleid.’’ Jan Cees Vogelaar, voorzitter van het Mesdag Zuivelfonds, windt er vandaag geen doekjes om. Toch weet zijn onderzoeksteam geen keiharde bres te slaan in de stikstofcijfers van het RIVM.

Deel dit artikel

Reacties

Jannus
Je bent goed begonnen JC,gelijk binnen komen vallen met een sterk signaal,bravo
+1
Biestie
Tjah ze hebben het model en de data van het RIVM gebruikt, waar alleen daar ook al genoeg op aan te merken is. (niet meetellen uitstoot in hoge luchtlagen, vliegverkeer enz)
Het is een model maar hoe goed het RIVM model de werkelijkheid benadert weet niemand, zelfs het RIVM niet.
+8
Jaap40
Sterk optreden van JC Vogelaar in Nieuwsuur👍
verbi
Wat mij opvalt is dat ik vandaag NIETS lees in de krant(telegraaf en De Gelderlander) over de conclusie van het mesdagfonds. Mag de burger niet weten hoe het werkelijk is?
+1
Grasbaal
@verbi In de Telegraaf wel een commentaar van Edwin Timmer en een hele pagina over het stikstofbeleid: digitalpublishing.telegraaf.nl/static/cci/…

Quote:
Na zoveel discussie over cijfers blijft de burger tureluurs achter. Want wie heeft er gelijk? Van het Mesdagfonds staat in elk geval één conclusie overeind: we weten bar weinig over stikstof. Al het gekibbel hierboven betreft cijfers uit rekenmodellen. Niet uit echte metingen. Nog steeds meet niemand hoeveel stikstof er daadwerkelijk op onze natuur neerdaalt en wat de specifieke bron is. Het Mesdagfonds laat de UvA dat nu alsnog onderzoeken. Dan krijgen we misschien eindelijk milieubeleid gebaseerd op feiten.
Todi
Na het i en r en kalversterfte en fosfaat het rivm moeras. Lekker door gaan JC Zorg dat het moeras zo groot mogelijk wordt.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot rivm , jan cees vogelaar en stikstofbeleid ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0