Nederlandse boeren kregen 2 miljard (!) milieusubsidies. Het hielp de natuur niet, de boeren wel

Appels met peren vergelijken en voor waarheid publiceren, gewoon nep nieuws:

Nederlandse boeren ontvingen de afgelopen zes jaar bijna 2 miljard euro EU-subsidie voor vergroening. Dat heeft weinig tot geen positieve effecten gehad voor de natuur en de biodiversiteit op het platteland, blijkt het cijfers van de Volkskrant: het aantal boerenlandvogels is drastisch gedaald, driekwart van de insecten is verdwenen. Het heeft veel boeren wel geholpen veel meer te verdienen dat de gemiddelde Nederlander en het verklaart mede het grote aantal miljonairs onder boeren. Met 19 procent behoren boeren tot de grootste groep miljonairs en staan daarmee op de eerste plek. Vooral melkveehouders blijken ‘rijk’. Voor de vergroening waar boeren vandaag tegen protesteren is dus al een keer betaald. Het vergroeningsbeleid heeft niet gebracht wat ervan werd verwacht’, zegt Alex Brenninkmeijer, lid van de Rekenkamer namens Nederland. ‘De resultaten zijn teleurstellend.’
Het FD splitste de cijfers aan EU-subsidies nader uit: Van de €864 mln Europees geld voor de Nederlandse boeren stroomde €719 mln via tien regelingen direct in de portemonnee van Nederlandse boeren. €488 mln komt uit de zogenoemde ‘basisbetalingsregeling’, puur omdat boeren grond hebben. Deze subsidie per hectare bedroeg in 2018 in Nederland €267,34. De Europese toeslag voor ‘klimaat- en milieuvriendelijke landbouwpraktijken’ krikte het bedrag voor Nederlandse boeren op naar afgerond €380 per hectare.
Bron(nen): Volkskrant FD

welingelichtekringen.nl/natuur-en-milieu/1542846/…

Deel dit artikel

Reacties

+3
hans1980
De linkse volkskrant op dag v/d staking
+3
weurding
@hans1980 mag de verwijzing volk niet dragen
+1
Coen
@hans1980 , volledig door de linkse media geregisseerde bashing van boeren 😞
Dirk van Zetten
@hans1980 Eén kolencentrale van RWE kreeg veel meer dan 2 miljard euro subsidie van NL staat.
+2
Jan-T
Dat de insecten zijn verdwenen is ook niet gek het voedsel van de dieren mest missen de insecten, en daardoor verdwijnen van allerlei dieren.
Is dat dan de schuld van de agrariërs of heeft dat met beleid te maken van SBB en NM.??
Plus twee droge zomers doen ook geen goed aan actief insecten leven zonder water.
+3
KOC1981
Misschien kan iemand van Staff eens op een rijtje zetten hoeveel ha en subsidie de tbo s samen hebben. Als natuurmonumenten, de landschappen en Staatsbosbeheer opgeteld volgens mij de grootste grondbezitters en subsidie trekkers. Ook zei kunnen de klus niet klaren. Misschien ligt het aan de toenemende hoeveelheid mensen en bijbehorende activiteiten?
+3
Peterr

(klik om te vergroten)

Bij deze
buorman
Quote Reactie van @Peterr:
Bij deze

Een deel van dat natuurgeld komt in boerenhanden, dus slechte vergelijking
+1
Porky
Er gaat al 65 jaar miljarden aan ontwikkelings hulp naar afrika, en ze barsten nog v de honger en ellende ,daar hoor ik niks over.
producent
De werkelijkheid is wel eens anders, maar dan is het geen nieuws meer.

nieuweoogst.nl/nieuws/2020/…
Boeren en eigenaren van landbouwgrond hebben samen 71,2 miljoen euro subsidie ontvangen. Zij kregen dit geld omdat zij als onderdeel van een collectief subsidie hadden aangevraagd voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLb). Dat heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) bekendgemaakt......
Quote Reactie van @producent:
71,2 miljoen euro subsidie ontvangen

Dit gaat specifiek over de ANLb, niet over de betalingsrechten.
En nu goed lezen: 2 miljard in 6 jaar is circa 330 miljoen per jaar! Een bedrag groter maken en opkloppen is niet zo moeilijk.
anonymous_238
Hoeveel blijft er aan de strijkstok van de groene adviesbureautjes hangen
Pluto
Het vergroeningsbeleid heeft volledig aan de verwachtingen voldaan . Het beleid is opgezet door LNV Landbouw en Natuur Vernietiging .

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0