Bierdraf is sleutel voor klimaatvriendelijke melk

Door resten van brouwerijen en andere voedingsindustrieën in veevoeder te mengen kunnen belangrijke klimaatwinsten geboekt worden. Dat blijkt uit een studie van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO). “Voeder met bijproducten als draf - een bierrest - en koolzaadschroot reduceert de methaangassen van koeien met 13 procent per liter melk en leidt tot een kleinere ecologische voetafdruk bij de melkproductie”, klinkt het.

Laatste  |  

Reacties

+5
j h p
Alsof die resten nu niet gebruikt worden, dat soort vogels weet blijkbaar zo weinig van de veehouderij dat ze geregeld het wiel opnieuw uitvinden.
+1
Kwarkje2.0
Ik gebruik het niet meer
Geen behoefte om voor afval te betalen terwijl het niet gewaardeerd wordt
groeier
Wat de totale kg melk en wat kg vet/eiwit betreft kan je veel beter 1/3 snijmais voeren, ook ivm de kostprijs.
Frans1
@Kwarkje2.0 hier voor het eerst bostel gaan voeren dit winter, zat behoorlijk suiker in de kuil, dit gaf problemen, Maar het is idd wel behoorlijk prijzig, dus veel winst komt daar niet van. Koeien doen het er wel goed op.
somerled-delremos
Hele veehouderij CO2-footprint verhaal is onzin. Het PBL is daar ook al eens behoorlijk op nat gegaan (goed aangepakt door AgriFacts toen).

Met natuurlijk verval van CH4 in CO2 wat weer door gewas omgezet wordt in C en O is het immers de mooiste kringloop die er is.
+2
koeiboer
Die bierbrouwers lachen zich een kruk...
Inkoop gerst valt geheel weg tegen verkoop draft ..... de rest in winst
weurding
Bierscheten zijn goed voor het milieu?
harke
Ik dacht dat dit bierbostel is en wordt al zoo lang aan koeien gevoerd.
wotan2
@harke Dit is een belgisch stukje, in Belgie heet bierbostel bierdraf.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot koeien , melk , studie , bijproducten , mengen en draf ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1.487