Twijfel over onafhankelijkheid Koemonitor-arts

Een dierenarts die werkt voor Koemonitor, het bedrijfsgezondheidssysteem dat de zuivelindustrie heeft ingevoerd, kan zich waarschijnlijk geen onafhankelijke dierenarts noemen. Daarmee voldoet die dierenarts en ook het systeem waarin hij werkt, niet aan de Europese regelgeving Dit blijkt uit een brief van de Stichting Geborgde Dierenarts (SGD) aan een groep FrieslandCampina-leden. FrieslandCampina is van plan om zelf contracten af te sluiten met dierenartsen voor de Koemonitor-controles.

Reacties

+1
Gaat dezelfde kant op als met een rijbewijs,je mag je eigen huisarts niet nemen voor keuring!
+1
jan w
En die cursus om een geborgde veearts te worden, kost een paar duizend euro. En wie draait er weer voor de kosten op van die onzin?
aan
Strak plan als FrieslandCampina de die onafhankelijke dierenarts ook nog betaald
+2
spotmelker
@aan van wiens geld??
aan
@spotmelker De afnemer die dit eist
wouter bos
@aan hahahahahhahahah
aan
@wouter bos Als jij een nieuwe trekker koopt en je wilt een extra accessoire dan is het toch ook normaal dat je daar extra voor betaald ?
paul1
@aan dat is niet verplicht, dit wel
@aan Campina ,zijn alle boeren,de boeren betalen het alzijns nog!
+7
nbrabander
Bijzonder. Dus de zuivel is voor ons aan het regelen dat we dit kunnen regelen met de bedrijfseigen dierenarts, zodat de kosten zo laag mogelijk blijven. De Bezorgde FC Boeren echter geven de belangenbehartiger van de dierenartsen een podium, om een plan op te stellen wat vooral goed is voor het verdienmodel van de dierenartsen..... En dat is dan natuurlijk weer niet goed voor ons. Kan iemand die bezorgde boeren effe terugfluiten? Ik word ook bezorgd...

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot frieslandcampina , dierenarts , regelgeving en zuivelindustrie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.499