Huitema verwacht 'rond de zomer' Europese toestemming voor inzet van kunstmestvervangers

Jan Huitema, lid van het Europees Parlement namens de VVD, verwacht dat de Europese Commissie 'rond deze zomer' mineralenconcentraten geproduceerd uit dierlijke mest zal toestaan als kunstmestvervanger. Er zijn verschillende pilots opgezet en uit de eerste resultaten lijkt dat er aan de voorwaarden van toelating voldaan kan worden. Mineralenconcentraten moeten minimaal 90% minerale stikstof bevatten wat direct opneembaar is. Daarnaast zijn er grenzen gesteld aan de maximale hoeveelheid zware metalen als koper, zink en kwik in de meststoffen. Volgens Huitema voldoen veel van de Nederlandse producten aan deze voorwaarden.

Deel dit artikel

Reacties

Dirk van Zetten
Als we dit in mogen zetten ipv kunstmest, komt de vermindering van co2 uitstoot door minder gasverslindend kunstmest gebruik dan op conto van de landbouw of de industrie? Goede zaak als we dit kunnen inzetten ipv kunstmest

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mest , stikstof , vvd , europees , europese commissie , meststoffen en kunstmestvervanger ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0