Melkproductie daalt amper bij transitie naar VLOG

De prijs van eiwitrijk veevoer loopt in de periode tot en met 2030 sneller op dan de prijs van minder eiwitrijke veevoergrondstoffen. Dit blijkt uit ramingen van de Europese Commissie. Een snelle overgang naar 100% GMO-vrij voer hoeft geen grote gevolgen te hebben voor melkproductie en ...

Deel dit artikel

Reacties

Farma_boerke
Uiteindelijk is de vraag: Kan VLOG financieel uit?
Is de bonus van 1euro / 100kg voldoende om de kosten (of productie vermindering) te dekken en vooral houd je als boer onder aan de streep wat over.
+1
Koeien boertje
@Farma_boerke de korting van één euro.
Het is gewoon herverdeling van het melkgeld
mlkvhoudr
@Koeien boertje bij leerdammer is het en herverdelen melkgeld, en een toeslag van 1 euro. Het is mij nog te kort dag hier om conclusies te trekken over de voerkosten of over meer of minder melk. Dan moet ik eerst een jaar er van voeren
cowboys
Vraag is wel hoelang blijft de bonus
komelker 2
.
+1
Erco
Merk ook geen verschil. Kost me wel 0,6-0,7 extra kosten. Want die ene cent is gewoon herverdeling melkgeld
+1
van Ittersum
@Erco het principe gaat de norm worden. ik denk dat als je aan de klw of wat dan ook wil voldoen en ook nog vlog mag of moet zijn dat niet iedereen boven de 10K/koe meer kan melken, of je ziet de koeien totaal opbranden beetje afhankelijk van de grondsoort. Gaat nog wel een spanningsveld opleveren.
Vario512
Quote Reactie van @van Ittersum:
je ziet de koeien totaal opbranden

Je kunt je koeien ook sodagrain voeren, dan hoeven ze niet op te branden.
jan w
@van Ittersum
Ik snap jouw redenering niet. Of je nu traditioneel voert of vlog voert. In productie hoeft er totaal geen verschil in te zitten. Het enigste wat telt is of die ene cent die je extra krijgt voldoende is.

In principe gaat het alleen om maisproducten en om de soya.
Vorig jaar was hier de brok, 1 op 1 omgerekend tussen "gewoon voer" en het vlog voer. Dat Vlogvoer toen 14% duurder was dan gewoon voer.
Zit je dan op ongeveer 7 cent krachtvoerkosten, speel je quit.

Momenteel is de GMO vrije soya ruim 9 euro duurder dan de "gewone"Soya.
van Ittersum
@jan w wil je dat voeren....ieder zijn keuze in zijn management .

Maar kreeg net een melding dat niet alle VLOG overeenkomsten verlengd gaan worden ivm achterblijven van de groei op de vlogkaasblokken(workum) en lokale wetgeving om buiten Duitsland te exporteren . Logistiek gezien was dit niet voor mij van toepassing. Het begin van de standaardnorm maar dan zonder vergoeding of ze moeten ergens nog elders kunnen aanhaken. We zullen zien
van Ittersum
@jan w koppel dat eens met de KLW en de eiwitnorm. Gmo soya is nu nog betaalbaar maar ook de consument trekt aan die soya.
tukker12
Dit bedrijf uit Neede is ook al meer dan een jaar een VLOG bedrijf het kan dus wel
bit.ly/2NSUYW1
kwarkje
@tukker12 overtuigende argumenten
+1
cowboys
@kwarkje nu is het de vlog waar je een centje meer voor krijg tot dat iedereen het doet en dan verdwijnt het centje .En komt er weer iets nieuw waar weer tijdelijk een centje voor vergoed word isherverdeling van melkgeld. Op de lange termijn schieten we er niks mee op.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot voer , veevoer , melkproductie , europese commissie en eiwitrijk ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0