Kamervragen over verhoging laadprijzen

Is er sprake van kartelvorming?,

Vorige week kwam ons het bericht ter ore dat de laadprijzen bij Ionity ‘schreeuwend duur’ gaan worden. Opladen voor €8 is binnenkort verleden tijd. Vanaf 31 januari betaal je 79 eurocent per kWh. Het was niet te verwachten dat het laden zo goedkoop zou blijven bij Ionity, maar dit is toch wel in één keer een forse prijsstijging.

Dit alles is de politiek niet ontgaan. Een aantal partijen, waaronder het CDA, de CU, D66 en de VDD, willen hierover kamervragen gaan stellen. CDA-lid Pieter Omtzigt deelde op Twitter de vragen die ze willen stellen aan de ministers van Financiën, Economische Zaken en Klimaat en Infrastructuur en Waterstaat.

Ten eerste willen de kamerleden weten of de ministers op de hoogte zijn van de prijsverhoging en wat de winstmarge is op de elektriciteit. Verder valt het de kamerleden in kwestie op dat de prijzen de afgelopen jaren flink verhoogd zijn. Volgens hen ruikt dit naar kartelvorming. Ze willen daarom vragen of hier in samenwerking met de Autoriteit Consument & Markt een onderzoek naar ingesteld kan worden. Verder willen ze dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden om de prijzen binnen de perken te houden, bijvoorbeeld door een maximumprijs in te voeren.

Deel dit artikel

Reacties

Grasbaal
Boeven zijn het!! 😬

De Kamerleden willen van de bewindvoerders weten of er sprake is van een kartel onder de aanbieders van snellaadstations nu ze hun prijzen 'de afgelopen maanden en jaren zeer fors verhoogd' hebben. Ook willen ze dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een onderzoek instelt en zijn ze benieuwd of het kabinet bereid is om een maximumlaadtarief in te voeren.

Meer: rtlz.nl/business/artikel/…

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot kamervragen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN