Gist van bierbrouwers vervangt eiwitten in vegan hamburgers

‘Moeten we hier geen businessmodel van maken?’, vroegen de Wageningse procestechnoloog Corjan van den Berg en zijn promovendus Edgar Suarez zich af, nadat bleek dat hun onderzoek naar micro-algen wel erg vruchtbaar was. En zo werd FUMI Ingredients een feit. Een gloednieuw bedrijf dat plantaardige eiwitten voor veganistische vleesvervangers produceert. Niet met behulp van micro-algen maar met gist. Hiermee wisten ze zelfs de Rabo Duurzame Innovatieprijs te winnen. CEO Corjan van den Berg vertelt hoe FUMI de markt voor vleesvervangers wil opschudden.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vleesvervangers , eiwitten en van den berg ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0