Palmpitschilfers

Op mijn krachtvoerbon staan in volgorde van aanwezigheid in hoeveelheid de grondstoffen. Niet de daadwerkelijke hoeveelheid hoewel dat vlgs mij verplicht is. Dit is natuurlijk geheim want dit is allemaal heel apart. Zo zit er dus best veel palmpitschilfers in. Met 22% ruw eiwit 1059 vem 118 dve en 160 euro per ton is het in een brok van 290 euro een snelle winstmaker. Maar kan een koe er ook iets mee? Immers 642 NDF

Deel dit artikel

Reacties

+3
komelker 2
Daarom stappen er zoveel melkveehouders over naar ABZ .
Bij ABZ is het geen geheim
Gerrit Willem
@komelker 2 Hier via ABZ een brok voor €29/100 kg zonder palmpit, tarwegries en meer van die vulstoffen. Gewoon pure grondstoffen gebruiken voor je koeien. Mais, soja, raapzaadschilfers en sojahullen.
sunny boy
@Gerrit Willem En wat voor gehaltes in die brok?
EDOO
Mijn advies: ga eerst eens inloggen bij Mijn Voer.nl. Transparant in prijsvorming en samenstellingen. En je kunt de samenstelling zelf naar wens aanpassen. Baas in eigen bulk.
royale
@EDOO helemaal mee eens! als je dan merkt dat je bij je voerleverancier 1-2 euro meer betaalt, dan is het aan jou om te bepalen of je wel/niet blijft. Ik zou dan blijven! Is het verschil groter, dan ben je naar mijn mening een dief v eigen portemonnee! Lijkt me een mooie casus om met studiegroep op te pakken! Daar leer je altijd van!
sunny boy
Maar kan een koe nu palmpitschilfers verteren en benutten of niet
ricardo
@sunny boy volgens agrifirm goeie grondstof hebben er dus ook veel Palm inzitten😂
ricardo
@ricardo voeren hier aardig soda grain maar vind de gehalten aan de lage kant zat te denken iets enkelvoudige Palm bij te voeren om hogere gehalten te krijgen
+1
kaas
@ricardo palmpit kan een koe weinig mee wil je goede krachtvoer moet je er geen palmpit in zitten volgens mij en ja agrifirm gebruikt het veel daarom ook vertrokken bij agrifirm
de Haas
@kaas hier net zoiets. Alleen dan (te)veel hullen in de ABZ brok van dik €29,-.
Palmpit zit daarentegen nog veel VEM en DVE in en is goedkoop.
vdbosch
@sunny boy tot een 5% in de brok gaat, meer gaan ze niet opnemen. Pak gewoon brok moet goede grondstoffen waar een koe wel iets mee kan. Dus geen palmpit, ureum of vinasse.
de Haas
@sunny boy Een koe kan wel met palmpit omgaan maar in een snel rantsoen, zit weinig energie in en is traag.
+1
Jawis
@de Haas palm is de grootste rotzooi die er is... keihard vet waar een koe niks mee kan
EDOO
Volgens mij zat het een paar jaar geleden veel in grof gemalen kracht/ruwvoermengsels die ruwvoer moesten vervangen bij ruwvoer tekorten.
richard-de-wolff
@EDOO dat geloof ik graag rustig verteerbaar en goedkoop net als hullen en gries
sunny boy
Nou het is weer wintertijd dus palmpittijd. 2 brokken in de silo's eiwitrijk en melkbrok beide palmpitten weer met stip op 2
+2
Realisme
@sunny boy waarom laat je dan niet je eigen samenstelling persen zonder Palmpit? Het rekent super in voor die voerboeren met op papier hoge voederwaardes maar die koe kan er geen fluit mee.
Freddie1
@Realisme Is Mijnvoer.nl dan geen optie dan?
Realisme
@Freddie1 gebruik het niet maar als je daar zicht en inspraak heb op de grondstoffen die gebruikt worden wel
sorry
Quote Reactie van @sunny boy:
elkbrok beide palmpitten weer met stip op 2

ABZ?
+2
Biertjuuh
Ik heb laatste half jaar via havens voer. Die zijn ook mooi transparant en ik kan gewoon met de samensteller de brok samen stellen met goeie grondstoffen
richard-de-wolff
Als ik voer tekort had en energie rijke snelle kuil had zou ik het wel aandurven wat palm te voeren gewoon enkelvoudig in silo mooie goedkope ruwvoer verdringen en kun je prima zien wat het effect is van 2-3 kg palm. Het nadeel van alle zogenaamde betere grondstoffen is dat je er niet onbeperkt van kunt voeren en dat je lage gehalten krijgt.
richard-de-wolff
@richard-de-wolff schijnt in nieuw Zeeland ook veel te gebeuren

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0