Herstel vertrouwen tussen minister Schouten en boeren Kootwijkerbroek nodig

Eindelijk is er duidelijkheid over de langslepende kwestie over mond-en-klauwzeer (MKZ) in Kootwijkerbroek. Dinsdag oordeelde het College van Beroep voor het bedrijfsleven dat de ruiming van circa 60.000 dieren op zo’n 240 bedrijven in 2001 terecht was.

Reacties

+2
cowboys
Wat heeft het voor zin om in gesprek te gaan met Schouten ? Het is nog steeds niet duidelijk was er wel of geen virus in dat ene kalf en alles wijst erop dat er geen virus was .De rechters durven de uitspraak niet aan om te zeggen er was virus.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @cowboys:
durven de uitspraak niet aan om te zeggen er was virus.

En dus had de overheid niet het recht om te gaan ruimen. Lijkt me de enige juiste conclusie.
arjen90
Waarom heeft het 19 jaar geduurd voordat er een vonnis door de rechter uitgesproken is? Jammer dat het zolang heeft moeten duren...
ford4610
@arjen90 Na 19 jaar is de woede een beetje gekoelt. Dan is de fut eruit bij de meeste boeren en als de overheid dan geld moet betalen, kost het niet zoveel meer.
Pluto
Al het bewijs voor zover het heeft bestaan is vernietigd . De 3 door de minister aangestelde deskundigen hebben geen bewijs kunnen achterhalen of ontrafelen met betrekking tot . Mede door een enorm blunderend onderzoek apparaat is er met geen enkele zekerheid het virus aangetoond ,aldus de 3 deskundigen !. Door de uitspraak van de rechter wordt er gesuggereerd dat er toch nog bonnetjes zijn met info .

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot schouten , 2001 , ruiming , boeren , bedrijfsleven , dieren en mkz ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
953