Wie is protestboer Mark, met zijn holocaustuitspraken? ‘Onze Mark is zo hard als een muur’

Met zijn onverzettelijke, boerse en soms omstreden optreden groeide Mark van den Oever uit tot boegbeeld van het boerenverzet. Wie is de man, die de behandeling van boeren vrijdag vergeleek met de Jodenvervolging?.

Onrecht, dat is precies waar Mark van den Oever niet tegen kan. ,,Dan wijkt hij voor niks en niemand. Dat was al zo toen hij als klein kind op de lage school zat”, zegt z’n pa. Bij een vechtpartij weigerde Mark - zwarte band judo - zich ‘af te laten jassen’. Jan van den Oever wijst naar de gevel van de boerderij. ,,Onze Mark is zo hard als een muur.”

En dus haalt hij zijn schouders op als een van zijn medebestuursleden de leider van de burgerssteungroep, verenigd op Facebook met 170.000 leden, bij de strot grijpt na een conflict over geld. Van den Oever noemt het ‘een stevige discussie’ en gebruikt de standaardzin waarmee hij elke kritiek van zich af laat glijden. ,,Niks aan het handje.’’

Deel dit artikel

Reacties

+1
Brutus64
Een mooi artikel
Pluto
Iemand met heel veel historisch inzicht . Iets waar in Den Haag een enorm te kort aan is . En als je hen daar op aan spreekt reageert men als door een wesp gestoken !.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0