Bestuursrechter vernietigt weer vergunningen boeren

GRONINGEN - De bestuursrechter in Groningen heeft woensdag als verwacht opnieuw tientallen eerder aan boeren verleende vergunningen vernietigd. Dit is gebeurd op grond van de Wet natuurbescherming. Twee weken geleden werden ook al 23 vergunningen ongeldig verklaard.

Laatste  |  

Reacties

+1
milkman1
Keer op keer op keer eerlijke hardwerkende boeren zo behandelen.
Je wordt er niet goed vanπŸ€€πŸ€€πŸ˜“πŸ˜“
Pluto
Als je NB vergunning wordt vernietigd mag je dan nog wel compenseren of is dat dan ook niet meer toegestaan ??. Er wordt nooit gesproken over die bedrijven welke WEL compensatie maatregelen uitvoerden in de vorm van aanplant en of wassers . Als je NB is vernietigd moet de wasser uit !.
Koeien boertje
@Pluto en ben je vogelvrij verklaard net zoals de industrie en krijg je straks een vergunning voor de geproduceerde rechten
+2
Twentsch Land
Welke peildatum πŸ˜‰

Of komt die nog πŸ˜‰

@Koeien boertje
+1
Bietenbrug
@Twentsch Land houd de stal maar vol!!!
de jonge
@Twentsch Land misschien 4 oktober??.....
+4
sjoerd de melker
Ongelooflijk wat een impact het afschieten van dat PAS stelsel heeft. Ruim een half jaar geleden hadden de meeste mensen nog nooit van stikstofuitsoot gehoord en nu gaan 100 km rijden, bouwbedrijven tandjes terug, grondverzet idem, etc etc.
+2
Bietenbrug
@sjoerd de melker ze zijn knettergek geworden hier in Nederland!
Coen
@Bietenbrug , de appels zijn nu rijp om geplukt te worden, uitvoering Agenda21 en Agenda2030 nu dus in de hoogste versnelling 😞
grupstalboer
@Coen De Fema kampen staan er reeds ....en de betuwelijn ....waar is die ook alweer voor??
Lees en huiver!!
+1
Case max
Boeren goedkoop om zeep helpen egoedkope grond voor steden dorpen wegen industrie en natuur
Volop tegengas geven met de hele bevolking !!!
+1
Hoe gaat het verder met deze EX pas bedrijven ???
de jonge
@Detukkeroettwente of ze moeten terug naar de laatst afgegeven vergunning voor de pasvergunnning die afgewezen is ??
+1
Koeien boertje
Ben nog nooit zo blij geweest met die klote vergunning die me toen 10k gekotst heeft
+1
hookwood
@Koeien boertje Hier net zo, toch een keer wat goed gedaan 😃
bio boer
@de jonge heb bij de kippen een pas verguning die is lager dan mijn oude nb verguning toen was de stal nog niet emissie arm dus als ik dan terug val zou ik een verguning hebben die meer stikstof uitstoot bevat
Tommie1
@bio boer Volgens mij wordt er terugvallen naar de datum dat de N2k gebieden zijn toegekend.
DeBoerin
Quote Reactie van @Tommie1:
Volgens mij wordt er terugvallen naar de datum dat de N2k gebieden zijn toegekend.

Hier bij NBW vergunning oude stijl al terug gemoeten naar situatie in 1994. Veel succes iedereen
Twentsch Land
Zo het nu lijkt ... ja !

Ik zou als nog snel Nb vergunning aanvragen op getallen oude Nb voordat deze vergunningen vernietigd wordt verklaart ( voor pas vergunningen en meldingen die lager zijn dan vergunningen eerder )

@bio boer
Tommie1
@Twentsch Land Kan dat?
Twentsch Land
Wat ik er van begreep is dat je weer vergunningen kunt aanvragen....of er direct wat mee wordt gedaan weet ik niet maar ingediend is ingediend.

Zou de boekhouder er op naar vragen.

@Tommie1
+1
bio boer
@Twentsch Land heb nu begrepen dat het gaat om pasvergunningen die nog niet onherroepelijk waren nag bezwaar procedure van de mop liep de rechter zeiden de zaak licht nu bij rvs we wachten eerst af wat die zecht voor we de rechtsgang voortzetten die worden nu vernietigt Tegen onze pas verguning is nooit bezwaar tegen ingediend is onherroepelijk en staat vast vogens mijn vergunings adviseur
Wat een lariekoek .
van Ittersum
(Werkelijke)Oorzaak versus (uiteindelijke) gevolg. Hoe ver ga je terug maar daar komt het wel op neer. Wat is PAS en waarom was er PAS en waarom moest er een PAS komen. Als je dat weet kom je dan ergens in de jaren 80-90 uit? Bij de vorming van de natuurgebieden?
kwarkje
van Ittersum
@kwarkje zijn we het daar tenminste over eens. Pak de bron aan, los die op dan werkt het weer door naar de rest. Wat we nu doen is zoveel regels bedenken, normeren , schaven enz. WERKT NIET!
bio boer
@van Ittersum de pas was er om nederland op slot stond geven meer ontwikel ruimte gaan dat compenseren hertellen van de natuur door afplagen en begrazen enzovoort dat mocht niet van de rechter er schijnd onzetten veel amoniak vergunt tezijn in de pas tijd dat is nu allemaal teveel er zijn ook nog boeren die helemaal geen verguning tehebben ook nooit gehad die hebben ook nog fiks probleem

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot natuurbescherming , groningen , boeren en grond ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
3.534