Farmers Defence Force kondigt 'keiharde actie' aan

De grootschalige boerenactie van Farmers Defence Force (FDF) vindt plaats op woensdag 18 december. Over de inhoud van de acties is nog niets bekendgemaakt, al gaf FDF-voorman Mark van den Oever eerder aan 'een kinkje in de kabel' van de Nederlandse voedselvoorziening te willen leggen.

Deel dit artikel

Reacties

+7
Bietenbrug
👍Ik ben er klaar voor.🚜🚜🚜💪💪💪
+8
cowboys
@Bietenbrug wij ook word tijd dat er wat gaat gebeuren.
+2
Jannus
Quote Reactie van @Bietenbrug:
Ik ben er klaar voor

Hier ook 🚜 🦽💨💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼

All 4 one 🤞🏼🤘🏼🖐🏼🤙🏼💪🏼

One 4 all ✊🏼👊🏼👍🏼
Bartlehiemboer
@Jannus echt waar? dat had ik niet verwacht. Kun je maar weer zien hoe mensen hier een idee vormen van de persoon achter.... Ja, met zijn allen
+3
Jannus
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Ja, met zijn allen

Als we gaan gaan we met zijn allen,was het motto 1 oktober,ben het niet op alle punten eens maar All for one
+13
Fendt926Driver
Onvoorwaardelijke steun van ons uit.
All 4 one
radium45
Zijn die week nog volop aan het werk, dus vanaf onze kant geen steun behalve dat wij dit op de voet volgen natuurlijk en hopen dat deze actie tot iets zal leiden.
rommert14
@radium45 wij kijken ook van een afstand toe 😜
+8
garriet vant pad
De hamsterweek is begonnen!

Gisteravond, 9 december, heeft het bestuur van Farmers Defence Force (FDF) het besluit genomen dat de aangekondigde actiedag, 18 december aanstaande zal zijn. Deze dag is gisteren in samenspraak met onder meer de Stichting Bouw in verzet gedoopt tot
De Landelijke Actiedag van 2019!

Het verzoek aan andere groeperingen om ook deze dag in actie te komen om zo een duidelijk statement te maken dat het zo niet langer kan met dit beleid vanuit de overheid!

FDF stelt:
• Het stikstofbeleid van de overheid heeft gefaald.
• De klimaatsalafisten willen alle geld in Nederland opbranden (1000 miljard) voor niet bewezen effecten.
• Het PFAS beleid is volstrekt ontoereikend
• De economie is aan het remmen en zal in recessie komen door stilstand in afgifte vergunningen.
• 11.2 miljard subsidie voor biomassa uit voornamelijk het buitenland. Deze gelden zien wij liever besteed aan de ouderenzorg, onderwijs, defensie en uitvoering van het plan van het Landbouwcollectief.
• De miljoenen die tevens vrijgemaakt worden om de helft van de Nederlandse boeren op te kopen willen wij niet hebben. We willen niet verdreven worden van het land van onze voorvaderen! Dit geld kan beter gebruikt worden elders in de economie al is het voor lastenverlichting!
• Dit kan FDF niet alleen voor elkaar krijgen dus kom allen 18 december in beweging tegen deze misstanden.

DIT IS DE DAG OM OP TE STAAN OF VOOR ALTIJD TE ZWIJGEN!

De FDF Actie van 18 december 2019

Het bestuur heeft besloten dat het een dynamische actie wordt.
De strijders worden opgeroepen om 6 uur ’s ochtends op de aangegeven verzamelplaatsen te staan. De doelen worden ook pas om 6.00 ´s morgens bekend gemaakt. Deze informatie zal via de app groepen worden verspreid. Vanaf 7 uur ’s ochtends zullen de trekker colonnes vertrekken naar de door het bestuur aangegeven doelen.

Wat de doelen zullen zijn, zal nog niet bekend worden gemaakt. Het enige dat FDF bekend maakt, is dat de doelen regionaal en door heel Nederland liggen.
Dit om miscommunicatie en wanorde in Nederland te voorkomen.
De doelen zullen binnen aanvaardbaar bereik van ieder deelnemend lid liggen, maar houd rekening met langere reistijden naarmate je verder van het hart van Nederland woont.

Houd rekening met eventueel langer verblijf indien onze actie niet meteen resultaat oplevert. Zorg ervoor dat elke groep beschikt over toiletvoorzieningen, eten en drinken en eventueel muziek om je te amuseren of/en een megafoon. Er zal in deze gerekend worden op jullie improvisatievermogen. Maak er wat moois van! Alles wat wielen heeft is toegestaan om deel te nemen, dus kom ook gerust met de auto indien je geen trekker hebt. (Bij voorkeur een voertuig dat minstens 40 km per uur haalt.)

De actie zal binnen de kaders van de wet plaatsvinden maar zal keihard zijn. Het statement wat we maken zal overduidelijk zijn en de kracht en de macht van de agrarische sector tonen. Deze zal internationaal doorklinken en een voorbeeld zijn voor veel boeren in Europa!

Het bestuur van FDF heeft bij deze actie een tweetraps raket is stelling gebracht. De actie dient dus een dubbel doel. We willen als FDF een structurele verbetering aanbrengen in het verdienmodel van de agrarische sector, alsmede het stikstofbeleid van de overheid terugbrengen naar normale proporties.

Wij als bestuur zijn erg trots op de hoge organisatiegraad van het regiobeheer alsmede de hoge moraal en actiebereidheid van onze strijders! We vertrouwen voor 1000% op onze strijders. Wij zijn er voor jullie en jullie zullen er zijn voor ons! De acties van 1, 16+17 en 30 oktober zullen verbleken bij wat er nu op touw is gezet.

Naar onze strijders wil ik het volgende zeggen:

Ze kunnen onze bedrijven afpakken, ons verdrijven van ons land maar ze kunnen onze eer niet afnemen! We zullen strijden tot het einde en ver daarna!

Namens het FDF Bestuur,

Mark van den Oever, voorzitter, 10 december 2019
+3
Bartlehiemboer
@garriet vant pad Is het een idee om een pamflet of anders met "simpele" burger taal te maken om ook de burger over de streep te trekken tot hier en niet verder? Denk dat er wel wat boeren/boerinnen/kinderen dit huis aan huis willen verspreiden. Of regionale kranten?
+5
rene-de-jong
Super, flink druk op de ketel !
Laat de Soep maar goed heet worden.
Als Carooltje dit maandag laat overkoken ligt dat voornamelijk aan haar kookkunsten.
+2
rene-de-jong
Vergeet niet te doneren FDF; voor niets gaat de zon op en zij doen alles voor nop !!
farmersdefenceforce.nl/
+2
GerbertXL
Als ze over een "beter verdienmodel" beginnen krijg ik een vieze smaak in m'n mond. Eerst zijn er teveel overheidsregels maar vervolgens moet diezelfde overheid gaan regelen dat je geld verdiend. Als je de kost niet kunt verdienen is dat jouw probleem, niet dat van een ander, ook al zijn de regels "niet eerlijk".
de jonge
@GerbertXL op het moment dat buitenstaanders regels en eisen gaan dicteren zijn zij wel degelijk verantwoordelijk dat er ook iets tegenover komt te staan. nooit gehoord voor niets komt de zon op??
GerbertXL
@de jonge Als die buitenstaander de overheid is, nee. Of je dat netjes vind is ee ander.
jan w
@GerbertXL
Kijk eens ff naar de zuivel, welke eisen worden daar al gesteld , boven wettelijk en wat levert dat op.
+2
buorman
Quote Reactie van @jan w:
naar de zuivel, welke eisen worden daar al gesteld , boven wettelijk

Klopt, maar juist dat is dus niet aan de overheid te danken......
milkman1
@buorman En de zuivel zegt, als wij het niet doen dan doet de overheid het wel.
buorman
@milkman1
En daarom ga je als zuivel het vuile werk maar opknappen, zodat de overheid dat niet hoeft te doen?
+6
rene-de-jong
@GerbertXL
Één Eu en toch twee maten.....

Weet jij waar de karkassen bij Hogeslag Vleesverwerking vandaan komen ??
want slachten doen ze al lang niet meer.. nou weet je het antwoord ??

Ik zal je helpen, deze komen uit o.a. Polen en Roemenië.
vast ook met VKI en dezelfde NVWA keurmeesters van hier... mooie stalletjes en DUURzame eisen

Of weet je waar het kippepootje van Zandbergen Veenendaal vandaan komt....
nou die is te makkelijk help ik niet bij...

En dan hebben we NIET één EU als het gaat om de richtlijnen voor natuur, nee die maken naar believen voor ons zelf zodat we één hele grote natuur van Nederland kunnen maken...boertjes wegpesten en onteigenen.

Nou en daar mogen wij dus in concurreren..... met de handen op de rug.
Dan ben jij mogelijk in de wieg gelegd met een groot bedrijf of hebt weinig hoeven betalen, het gemiddelde bedrijf kan hier simpelweg niet tegenop.
+1
biopleats
@rene-de-jong wat wil je dan, gesloten grenzen?? Wij exporteren toch ook het leeuwendeel van onze melk naar ons buurland.
rene-de-jong
@biopleats Nou dat hoeft niet, maar om te beginnen dan wel zelfde spelregels voor het spelletje.
Dat is voor bio toch ook zo, of mag ik mijn melk ook zo bij uw fabriek afleveren als bio.....
Net zo lekker en minder antibiotica wsl 😁
biopleats
@rene-de-jong dat is inderdaad het meest logische, maar dat zie ik niet gebeuren.
+2
duitser
@rene-de-jong er zijn ook spelregels waar jullie voordeel van hebben. Niet alles in het buitenland is beter. Ga eerst even rondkijken.
Ritchie
@rene-de-jong

Typisch dat laatste zinnetje. Jij bent wel een echte verbinder 😂
GerbertXL
@rene-de-jong En wiens probleem is het precies dat "het gemiddelde bedrijf" er niet tegenop kan, van die boer of van de overheid? En waar precies zie je mij zeggen dat dat ik voor een ongelijk speelveld ben?
Mijn verhaal samengevat: ik ben tegen prijsbepalingen door de overheid.
rene-de-jong
@GerbertXL Nou dan moeten we allemaal maar bovengemiddeld worden.😬
Want het zijn zo langzamerhand alleen bovengemiddelde bedrijven die al die prijsbepalingen door de overheid kunnen ophoesten.....
Dat heeft toch alles te maken met beter verdienmodel Gerbert.

Hier een *****sterren kippen hotel en het batterij-kippepootje uit Oekraïne bij Appie in de winkel......
+6
GerbertXL
@rene-de-jong Het is altijd al zo geweest dat een ruwweg een kwart als een malle draait, de helft gaat rustig aan door en een kwart verlies maakt, daar ga je geen verandering in brengen (ik kan de aandelen verkeerd hebben maar je snapt wel wat ik bedoel).
Een beter verdienmodel maak je zelf. Nou weet ik wel dat je in de tang kunt zitten bij de bank maar een keuze heb je altijd. Als jij ziet dat het niet goed gaat komen dan moet je je aanpassen, wachten tot de overheid jouw broek omhoog gaat houden is geen optie.
+1
pieta
@GerbertXL De overheid heeft wel enigszins een zorgplicht als het op voedsel aankomt. Ten eerste voor de voedselvoorziening/voedselveiligheid. En ten tweede is de EU mede opgericht om nooit meer honger te hebben. Hierbij zijn de boeren enorm gestimuleerd en gesubsidieerd om de produktie maar op te voeren. Om uit zo'n cyclus (van een 60 jaar) te komen mag er wel wat sturing gegeven worden aan het een en ander.
+1
GerbertXL
@pieta Opzich heb je zeker een punt, er zou wel wat sturing gegeven mogen worden. Maar is in mijn optiek meer regel dan uitzondering dat het meer kwaad dan goed doet als de overheid dat gaat sturen.
rene-de-jong
@GerbertXL Helemaal eens Gerbert kop en staart zal altijd blijven en ben je zelf bij, altijd pech bestaat niet en broek ophouden door de overheid is ook niet de bedoeling.
Maar hier zakt mijn broek van af van zulk beleid 😁
GerbertXL
@rene-de-jong Is ook zo, beleid (of meer, gebrek aan) is om te janken. Hoe beter, dat weet ik niet. Misschien iets van een regelstop en de mogelijkheden goed bekijken, dan over een aantal jaar een duidelijk pakket regels zodat iedereen weet waar hij aan toe is.
Twentsch Land
Vooral die regels ...... want die hebben we nog niet 😂

@GerbertXL
rene-de-jong
@GerbertXL Wnb 2.0 dat ruim al een hoop ellende op
Maar hier komen ze vanzelf wel achter dit loopt geheel spaak.
m uut m
Vandaag naar de beurs in Assen geweest.
Met veel collega's gesproken maar dat was meestal niet de all 4 one wat ik hoorde.
De FDF Whatsapp groepen waar ze lang niet eensgezind zijn een aantal boeren die eruit zijn gegaan. Ze waren het wel over eens dat er een aantal boeren zijn als die volgende week actie gaan voeren dat het dan wel eens lang kan duren voordat die weer thuis zijn.
+9
Fendt926Driver
@m uut m ja daar is iedereen goed in. Verwarring zaaien.
Waarom nu niet eens een keer allemaal eensgezind de zelfde kant uit gaan.
Het liefst heeft iedereen alles precies voor zichzelf goed en de rest kan barsten.
+2
m uut m
@Fendt926Driver
Er is helemaal geen eensgezindheid en zeker niet over actie voeren. Veel zien meer in een opkoopregeling.
+2
Skroefkelos
@m uut m goed , jou mogen ze opkopen , die dat verder niet willen niet, en die vechten daarvoor
m uut m
@Skroefkelos
Bij een goede vrijwillige opkoop regeling blijft er voor de rest ruimte over.
Animo zat.
Niet kostprijs verhogend .
cowboys
@m uut m jij moet toch blij zijn met de acties van FDF. Want die stimuleren nu de boerderij winkel verkoop.kom je nog een keer van je taaie jersey stierkalveren vlees af.
+7
Achso
@m uut m daar is helemaal geen budget voor. Weet je ook wel.
Daarna Natura Gebieden wat uitbreiden en over 5 jaar hetzelfde nog een keer. Dit is gewoon de grootste eigendom roof sinds de Russische Revolutie. En de linkse kliek zijn de 'useful idiots' in dezen
+4
Melktank
@m uut m lul toch niet met je opkoop regeling.. ze komen met niks helemaal niks
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @m uut m:
Veel zien meer in een opkoopregeling.

Of is de wens de vader van de gedachte?
Koeien boertje
@m uut m Doe jij dan je bijdrage in Amsterdam.
Of wat heb je tegen die actie?
case 745 xl
@Fendt926Driver precies en er word alleen maar over de bieten gesproken terwijl het ook een bouw protest is. Feit is wel dat de boeren meer een eenheid zijn heb van de bouw nog bijna niemand gehoord die mee doet
Jannus
Quote Reactie van @case 745 xl:
de boeren meer een eenheid zijn heb van de bouw nog bijna niemand gehoord die mee doet

Komt omdat de boeren allemaal voor eigen kop werken en iedereen is zelfstandig boer,de bouw is breder en heeft meer met personeel te maken,minder fel en betrokken en de bazen zijn dus iets minder vertegenwoordigd in verbaal betoog is mijn inschatting
+3
rene-de-jong
@m uut m U bent geheel vrij om te doen wat u wilt en uw collega's gelukkig ook.
Ook 16 oktober waren er veel doemdenkers, dit wordt nooit wat, net 1 okt geweest etc.etc. en wat waren er veel die ook nog net op het laatste moment op de trekker of trein stapten om er bij te zijn.
We zullen zien hoe druk het wordt de 18e ik verwacht een enorme opkomst.
De Bob de Bouwers kunnen nu ook mee dus gezellig.
Skroefkelos
Voor die gene die daar trots op is , succes. Is maar een heel klein percentage

Het hele grote gros heeft een andere inzet , niks verdeeldheid.
m uut m
@Skroefkelos
Volgens mij praat ik met andere mensen dan jij.
+5
cowboys
@m uut m je zal wel veel rvo collega's hebben.
Jaap40
@m uut m Let op

Uiteindelijk blijft het collectief schouder aan schouder!

Iedereen die nadenkt snapt de noodzaak !!@m uut m
+1
kwarkje
@Jaap40 hij snapt het spelletje van onteigenen nog niet
+1
Jaap40
@kwarkje onteigenen voor een prikkie @m uut m
+2
Bartlehiemboer
@m uut m Ik moet toegeven dat wij ook nog weinig steun aan de actie zien. Wij dachten meteen ja, daar doen we weer aan mee en kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat anderen er niet zo over denken. Maar in de loop van de dag hoor je ook andere geluiden waar je ook wel weer begrip voor hebt. We laten de komende dagen alles even bezinken.
+1
Jan S
😀
m uut m
@Jan S
Het plan zal wel binnen de wet zijn, maar is de uitvoering dat ook.
+5
Jan S
😀
+1
m uut m
@Bartlehiemboer
Laten we het anders zeggen ik heb gisteren van niemand begrepen dat die gaat demonstreren.
Iedereen is er wel bang voor dat het gaat escaleren.
+3
Jan S
😀
mlkvhoudr
@Jan S jij bent een slimme jongen zie jij de parrallen?

joop.bnnvara.nl/opinies/…
+2
Jan S
😀
kwarkje
@m uut m angst is een emotie
Je hebt daar speciale begeleiding voor om er mee om te kunnen gaan
mlkvhoudr
@kwarkje emotie is nu wel het laatste wat we nodig zijn goede leiders nemen op tijd een stap achteruit en blijven rationeel om het vredesoverleg niet te frustreren
+4
George
@mlkvhoudr
Er is geen vredesoverleg mlkvhoudr. Er is helemaal geen overleg!
Ze laten de boeren keihard stikken , dat is wat er aan de hand is , ze willen ons gewoon allemaal weg hebben . Zoveel is nu we duidelijk.
kwarkje
@George die emotie doelde ik op
De Haagse
mlkvhoudr
@George er komt eerst nog een ontbijtje en meestal word er tijdens het ontbijt nog niet met scherp geschoten of is dat in het zuiden anders 😄
Jan S
😀
gerrie-hul
@m uut m Heb je er wel eens naar gevraagd
+3
jan.1
Quote Reactie van @m uut m:
Volgens mij praat ik met andere mensen dan jij.

Dan wordt het tijd dat je leert luisteren....
buorman
@jan.1
Kan het mss ook zijn dat jij hoort wat je wilt horen?
Er zijn er echt die het [bv sinds het p reductieplan en de generieke korting op de toegekende rechten 2/7/15] helemaal schijtziek zijn.
Maar niemand weet nu waar hij aan toe is, en durft daarom niks te doen of te laten.
Kan me goed voorstellen dat die evt wel zaken willen doen
m uut m
@jan.1
Als je wat wil opsteken dan moet je luisteren.
Dat is wat ik gisteren ook voornamelijk deed luisteren. Alleen jij praat met andere mensen denk ik. FDF begint hier aan aanhang in te boeten.
Achso
@m uut m je bent hier goed in he.. Bang voor je achterkant?
jan.1
Quote Reactie van @m uut m:
Als je wat wil opsteken dan moet je luisteren.Dat is wat ik gisteren ook voornamelijk deed luisteren. Alleen jij praat met andere mensen denk ik. FDF begint hier aan aanhang in te boeten.

Fdf slijpt de messen,niet iedereen durft dan door te pakken,Dan zijn er altijd boeren die ff in de luwte willen staan,en dat mag,maar komt goed ,tijd van pappen en nat houden is helemaal voorbij.
jan.1
Quote Reactie van @m uut m:
Als je wat wil opsteken dan moet je luisteren.Dat is wat ik gisteren ook voornamelijk deed luisteren. Alleen jij praat met andere mensen denk ik. FDF begint hier aan aanhang in te boeten.

Dat doe je goed dan,ik hoor boeren en burgers,ze snappen nix meer van deze regering.
hans1980

Twentsch Land
41 mensen praten hier over .....😬

@hans1980
+6
willemkopalt
Ik doe mee fryslan boppe
+4
jan.1
Bij boeren en de bouwers is de maat vol.We gaan er voor op de 18e.
+4
Zorg er voor dat het juiste verhaal in de pers ``BLIJFT ``komen, dus DE waarheid.
m uut m
@Detukkeroettwente
Ook daar zijn verschillende versies van.
+3
Fendt926Driver
@m uut m mam man.
Jij kunt ook alleen maar negatief zijn he.
Laat jezelf uitkopen en stop met boeren.
Lekker anoniem zonder naam plaats of leeftijd hier de trol lopen uithangen en verwarring zaaien.
Ga wat nuttigs doen.
Start zelf een topic waar je heel alleen jou verhaal doet
robbies
@Fendt926Driver je hoeft het niet met M uut M eens te zijn, maar anoniem is M allerminst hoor. En een trol ook niet.
Fendt926Driver
@robbies nou kijk eens bij zijn profiel.
Geen naam geen plaats geen leeftijd niets.

Maar 80% van de prikkers heeft dat volgens mij.
Op traktorfan zijn wij dat toch anders gewend
robbies
@Fendt926Driver dat er niks bij een profiel staat maakt hem nog niet anoniem.
Fendt926Driver
@robbies voor de rest van nederland wel.
Die weet niet welke dorpsgek er achter een alias schuil gaat.
En als je met open vizier strijdt kun je toch ook gewoon naam en woonplaats vermelden.
Tenzij je wat te verbergen hebt natuurlijk

Maar goed wie probeer ik het te verlellen. Zelf ben je net zo anoniem
+1
robbies
@Fendt926Driver de rest van NL die hier alleen komt kijken en geen inhoudelijke bijdrage aan het denat maken zich ook niet bekend.
Fendt926Driver
@robbies kijk dat is een goed argument.
De rest doet het niet dus ik ook niet.

Maar wel koploper willen zijn in de discussie want dat is lekker anoniem.

Maar ik hoop dat er weer duidelijke scheiding komt tussen prikkebord en tractorfan. Dan hoeven we er ons niet aan te ergeren.

Maar zoals in mijn profiel wel staat ben ik veehouder met opvolging en trekker liefhebber.
Dus gaat deze hele kwestie mij wel aan het hart
hookwood
@Fendt926Driver Tja leeftijd en woonplaats zegt mij ook niks als je daar niet bekend bent. Er zullen vast mensen zijn die weten wie die 48 jarige Fendt 926 bestuurder uit Saasveld is maar ik weet het niet. Dus voor mij ben je ook gewoon anoniem.
Jaap40
@m uut m deze bio boer zal wel een fooi krijgen om hier zo te trollen... walgelijk
+3
casemxu
Er gaan genoeg boeren aan mee doen, binnen no time hadden we hier de vereiste 50 trekkers bijelkaar en nog meer.. Vind wel dat fdf de andere eisen sterker naar voren moet laten komen om ook de andere sectoren mee te trekken. Het is nu doorpakken of nooit weer.
Fendt926Driver
@casemxu hoorde wel dat de relschoppers uit den haag die hun vreugde vuur willen ook mee zouden liften...
of ik daar nu op zit te wachten...

maar goed. er is over nagedacht en afgewogen door de organisatie dus all 4 one
+1
rene-de-jong
@Fendt926Driver Joh die paar daar rond Scheveningen blijven daar wel en houden de wouten daar wel wat bezig.
Rest wordt weer gezellig net als de vorige keer met allemaal duimpjes omhoog van de burgers
+6
spotmelker
Quote Reactie van @rene-de-jong:
Rest wordt weer gezellig net als de vorige keer met allemaal duimpjes omhoog van de burgers

Dat is ook mijn ervaring, ik heb meer burgers dan boeren gesproken en ze zijn het betuttelende sausje over alle gepluk ook helemaal zat. Ze hopen gewoon wat er een sector is/komt die daarmee afrekent.
m uut m
@spotmelker
Jij wilt graag de beul zijn?🤔
+2
spotmelker
@m uut m In mijn eentje begin ik niet veel maar als het LC de rol van Robin Hood vervult doe ik graag mee.
m uut m
@spotmelker
Ik zie dit niet als een actie van LC.
+1
Jan S
😀
Jannus
Quote Reactie van @spotmelker:
van Robin Hood

Zie het meer in de trend van de 3 Musk....uhm 50000 Musketiers alleen het 'paard' is van staal

All for one,one for all
+3
Achso
@m uut m jij bent graag de toeschouwer bij de vechtpartijen en zet je geld op beide groepen, zodat je altijd kan zeggen ‚ik heb gewonnen‘..
m uut m
@Achso
Verkeerde analyse.
Jaap40
@Achso deels eens. Maar ik hou het erbij dat er landelijk maar 1 partij is. Het LC.
+4
Jannus
Quote Reactie van @spotmelker:
Ze hopen gewoon wat er een sector is/komt die daarmee afrekent.

Hoor ik ook steeds meer,burgers zijn het ook zat al dat gekonkel uit Den Haag,de gewone man/vrouw in de straat die op een eerlijke manier werkt wordt aan alle kanten bekrompen door systemen waar men totaal in vast loopt en gewoon mensen buiten de samenleving plaatst,degenen die geraffineerd genoeg zijn vinden de weg er nog wel in maar er zijn steeds meer mensen die gewoon op straat terecht komen door onbehoorlijk bestuur.

Dat de boeren nu opstaan geeft veel steun aan die mensen die te zwak zijn met hun situatie om daar iets aan te doen,laat staan bij machte zijn
m uut m
@Jannus
Totdat ze horen dat ze horen dat de boeren er gewoon weer ordinair aan willen verdienen en dat de burger dat mag betalen. 🤔
+3
Sojaboontje
@m uut m Jij spoort echt niet of wel?
m uut m
@Sojaboontje
Durf jij met droge ogen te beweren dat het niet zo is. Dan heb jij het plan van het LC niet gelezen.
BertK
@m uut mdankzij de staatssteuntoets gaan we aan het stikstof'probleem' nooit meer verdienen dan we recht op hebben. Maak je dus maar geen zorgen.
m uut m
@BertK
Dat heb ik gelijk al aangegeven dat het ongeoorloofde staatssteun is.
Het plan van LC rammelt aan alle kanten.
Het plan 1 op 1 overnemen kan simpel weg niet om meerdere redenen.
Daarom heeft actie voeren nu ook geen zin.
Het plan is de uitgangspunten voor overleg.
Ik zie meer in overleg en dan gelijke monniken, gelijke kappen. Dus eerst alles goed in beeld brengen en dan iedereen naar ratio korten.
De nu aangekondigde actie voegt niets toe en verspeeld alleen de gun factor.
Mark den Oever is momenteel de grootste bedreiging voor de sector.
BertK
@m uut m is niet automatisch staatssteun. Pas als we er te veel aan verdienen.

Kosten + 20% oid.
m uut m
@BertK
Investeringen die compleet door de overheid laten betalen is ongeoorloofde staatssteun.
BertK
@m uut m kwestie van bouw mee laten betalen. Ook tbo's konen daarvoor in aanmerking.
+1
arjanvw
@m uut m steun is een compensatie van de overheid omdat die wil dat de consument een te goedkoop voedselpakket moet kunnen krijgen. Van mij mag de steun er gelijk af, als wij de waarde krijgen wat onze producten waard zijn. Vergeet niet dat de prijzen al 40 jaar gelijk zijn. Dat probleem moet eerst opgelost zijn, maar dat gaat zomaar niet gebeuren. Staat een 6 delig interview van Ronald Bernard. Je kunt dit bekijken op YouTube. Het is dan gelijk helder hoe de wereld verziekt en corrupt is....
+2
Jannus
Quote Reactie van @m uut m:
de boeren er gewoon weer

Die zijn er tussen,iets vergund en van waarde kun je verzilveren maar de doorsnede boer wil gewoon zijn vak uitoefenen op een manier die maatschappelijk verantwoord is alleen zullen er nog wel een aantal zijn die nog een knop om moeten zetten en met de 'Green Deal' zullen moeten gaan leren omgaan,niet het 'meer' is genoeg maar het 'tevreden' is genoeg
+1
Jan S
😀
m uut m
@Jan S
Vindt je?
Kijk eens door een andere bril of praat je niet met andere mensen.
Korte door de bocht analyse. Dit werd mij voor de voeten gegooid.
Plan LC:
25% ammoniak reductie.
deze "bespaarde" ammoniak blijft eigendom van de boeren. Zodat deze dat buiten de landbouw kunnen verhuren.
De kosten die gemaakt moeten worden voor deze besparing moet door de overheid betaalt worden, maar mag niet van het landbouw budget af.
Wat klopt hier niet aan?
+3
Jan S
😀
+1
Jaap40
@Jan S prima uitgelegd! Maar @m uut m dult geen ander standpunt.
De keiharde actie vanuit Landbouw Collectief beginnen me steeds meer aan te spreken.
Hoe harder nestbevuiler @m uut m tegen gaat stribbelen, des te meer ben ik voorstander van harde actie. Nu of nooit!
m uut m
@Jan S
Latente ruimte is ammoniak dat niet bestaat.
Aangekochte ammoniakrechten zoals @de hoef laatst vertelde is geen latente ruimte maar ammoniak dat ook daadwerkelijk is geproduceerd en die ruimte is dus benut.
We hebben de totale berekende ammoniak uitstoot van Nederlandse veehouderij .
In die berekening zitten de aangekochtte rechten wel maar niet de zogenaamde latente ruimte.
Hoe kun je dan rechten claimen op iets wat er helemaal niet was.
Het plan gaat voorts over dat de gereduceerde ruimte die ontstaat door de maatregelen in bezit van de sector blijven en dat die buiten de landbouw verhuurd kunnen worden.
Dus je levert geen koe in maar gaat efficiënter werken zodat de uitstoot vermindert.
Deze aanpassing wil je door de overheid laten betalen. Jij levert geen koe in maar wil wel de gereduceerde uitstoot van ammoniak verzilveren.
Nu gaan we vergelijken met een diesel rijder.
Hij mag straks nog maar 100 km ipv 130 en reduceert daarmee 25% emmissie.
Kan hij deze niet geproduceerde NOx ook verhuren?
Sterker nog ondanks dat hij straks minder NOx uitstoot kan hij een toeslag van 15% over de wegenbelasting betalen.
+1
pietjepuk
@m uut m de veehouderij moet ook reduceren en hoeft geen 15% maar moet de volle 100% van de te maken kosten betalen. Daarbij maakt het geen fluit uit of hij met zijn autootje 10000 of 200000 km per jaar rijdt. Bij de veehouderij maakt het wel degelijk uit of ik 100 of 120 koeien heb.
+2
Skroefkelos
@pietjepukdaarnaast moet niemand vergeten dat we primaire levensbehoeften leveren , in de natuurlijke kringloop passen , en CO2 vast leggen , al het andere (industrie , verkeer , vliegen , scheepvaart etc.) Kunnen daar nog een puntje aan zuigen !

Trouwens dat er nog iemand
op MIN-kukel Muut reageert begrijp ik niet,
Jan S
😀
+1
rene-de-jong
@m uut m Wijsneus, ook aangekocht ammoniak kan (nog)onbenut zijn dus latent, ook kan jongvee elders staan zodat er tijdelijk latente ruimte is of onvoldoende fosfaat tijdelijk door 2 juli '15 etc.etc.

Maar had je de WvG al even nagekeken ??
+2
Erik!!1979
@m uut m jij begint me steeds meer op zo'n boer te lijken die uit armoede bioboer is geworden. Continue afreageren op melkveehouders die wel redelijke resultaten halen. Zou me niets verbazen als je net als veel ex boeren (Als blijkt dat ook dit wat je nu doet niets uithaalt) je vergunningen aan gaat vechten als èèn of andere leider van een zogenaamde milieu organisatie om nog meer gal te spuwenop je dan oud collega's. Misschien haal je dan wel net zo'n succes als Vollenbroek.
familie pelle
@Erik!!1979
Quote:
. jij begint me steeds meer op zo'n boer te lijken die uit armoede bioboer is geworden. Continue afreageren op melkveehouders die wel redelijke resultaten halen.

Zo te zien is dat domme gezwets van M uut M besmettelijk.....
+1
m uut m
@familie pelle
Het enige wat ik doe is prikkelen.
Niet alles is zwart wit.
Ipv over met oogkleppen achter FDF aanvliegen kun je jezelf ook eens afvragen of alles wel klopt.
Bijvoorbeeld de berekening van de RIVM over de emissies en depositie klopt niet. Maar de berekening van de RIVM over de 65% reductie klopt wel. 🤔
Dat stel ik ter discussie.
Net zoals het hele plan van de LC wel een heel hoog RIVM gehalte heeft. Staat stikvol aannames.
Jan S
😀
Albert Altena
@m uut m
Uitwisselen of verhuren is een gedachte uit een vreemd hersenspinsel, die niet weet wat kringloop is.
Hoe kun je nou stikstof uit landbouw met een kringloop van een jaar uitwisselen met sectoren die delfstofslurpers zijn met een kringloop van millenniums.
BertK
@Albert Altena Eens, maar met verhuur trek je de bouw uit de zgn impasse.
Albert Altena
@BertK
Het probleem moet je bij de kern aanpakken en niet pappen en nat houden.
+1
BertK
@Albert Altena De kern van het probleem is dat we niet weten of er wel een probleem is. Wie zijn stikstof komt op N2000 terecht en is dat (vermijdbare) schade?

Er is een compleet circus opgetuigd gebaseerd op drijfzand door de groene jongens en meisjes. Nu blijkt het fundament niet te kloppen, niet gek dat de gemiddelde woning in Groningen er degelijker uitziet 😁
+1
Jan S
😀
verwijderd
Jan S
😀
GerbertXL
@Jan S ik vermoed hijzelf ook, verwijderd, beetje kinderachtig zo zonder uitleg @jammermaarhelaas
Wilde het effe bekijken later.
jammermaarhelaas
@GerbertXL

De video gaat voor dit forum te ver buiten ons dagelijks werk en de ophanden zijnde actie. Vandaar dat ik hem verwijderd heb.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot acties en farmers defence force ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
134
DEELNEMERS
48
WEERGAVES
0