‘Kat naar buiten doen is in strijd met EU-regels’

Katten ongecontroleerd naar buiten laten gaan, is illegaal. Dat stellen juristen Arie Trouwborst en Han Somsen van Tilburg Universiteit in Trouw. Zij baseren zich daarbij op Europese regels voor natuurbescherming.

Laatste  |  

Reacties

+1
Adaptief boeren
Status natuurkat geven bij passeren van de achterdeur 😅
Sjaakiee
@Adaptief boeren kat moet ID bij zich hebben.
j h p
Dit de voorzet naar een totaal jachtverbod.
+1
driekus 001
Ja juristen, hang maar alles aan de grote klok. Komt er hier ook weer onvrede over tussen mensen. Hebben we in dit land echt niet anders te doen dan elkaar op regels en wetten te wijzen.
Maar ja, alles voor de natuur en biodiversiteit. Wat een stelletje idiote eikels.
+2
puntertje
Ik vraag me eigenlijk af of dat juristenkantoor wel een NB-vergunning heeft. Zo niet dan zou je volgens Europese regels ongetwijfeld af kunnen dwingen dat ze hun activiteiten, dus inclusief uitspraken in de media, tot nader orde dienen op te schorten.
Toen ik klein was had je van die verhalen dat in de VS miljoenenclaims werden toegekend aan mensen die een hond in de magnetron hadden gestopt. Er stond in de gebruiksaanwijzing toen nog niet dat je dat niet moest doen. Je trok dan de conclusie dat juristen daar een samenleving als een complete groep totaal incompetente mensen beschouwen waar wetgeving die door wellicht ooit door weldenkende mensen was opgesteld misbruikt kon worden.
Maar het is overgewaaid naar Europa. En erger nog, rechters kijken tegenwoordig ook alleen nog maar naar de letter van de wet i.p.v. de geest van de wet.
Mijn katten vangen muizen, dat is ook nodig ook want de wetgeving frustreert ook adequate ongediertebestrijding. Ik wens Arie en Han een muizenplaag toe en hoop dat ze zich realiseren als je als jurist serieus genomen wilt worden het niet help als je op deze manier het nieuws probeert te halen. Hebben ze überhaubt wel een vergunning aangevraagd voor hun ritje naar de radiostudio?
buorman
Quote Reactie van @puntertje:
Mijn katten vangen muizen

Dat is ook geen PUNT puntertje, de [gewone] muis is namelijk geen beschermde soort.
Maar dat dieren die onder de verantwoording van een eigenaar staan geen beschermde inheemse dieren mogen doden/verstoren was al zo onder de F en F wet, en is wss ook nu weer zo in de nnb wet.
+2
Jean-PierreK
Mr Dr Trouwborst schijnt bij de top 20 % van zijn vakgebied te horen. Neem die dus maar serieus; dhr Vermeulen van Animal Rights is het naar verluidt al met hun eens. Tsja ook de kat moet vegetarisch worden blijjbaar. Het wordt tijd voor een partij voor de carnivoren en omnivoren🐱
+2
weurding
Scheelt dat de poes nog wel naar buiten mag.....😋
buorman
@weurding
weet niet precies hoe het ook al weer zat, maar poes mag wel buiten maar mag daar niks vangen, zeker niet op openbaar terrein.
En dan was er ook nog iets met een rode lijst.........................
weurding
@buorman je bedoelt dat de poes 1 keer in de maand niks mag vangen?🤣
Ik dacht dat die dierenliefhebbers altijd voor ruimte waren: geen konijn in een hok, geen hond aan de lijn, geen vis in een kom en geen kat in een appartement drie hoog. Zo zie je maar weer wat een stel antropomorfistische dwazen het zijn.

Zelf een stadskat heeft uit het oogpunt van welzijn al minimaal zo'n 0,5 ha nodig aan leefgebied buiten een kernterritorium van een paar 100 vierkante meter. Een kat op het platteland die bijgevoerd wordt zit al snel op een paar hectare. Een verwilderde kat natuurlijk veel meer, maar die zal er dan ook van moeten leven.
buorman
Quote Reactie van @somerled-delremos:
Zo zie je maar weer wat een stel antropomorfistische dwazen het zijn.

Jij doet dus precies datgene wat we onze 'tegenstanders' altijd verwijten; in een hokje duwen/stigmatiseren
Zij; akkerbouwers zijn milieucriminelen en veehouders zijn dierenbeulen
Jij; dierenliefhebbers zijn antropomorfistische dwazen

Ik ben beiden; veehouder en dierenliefhebber, en dat mag je breed zien; van weidevogel en vos via vee in de wei of op stal.
Maar ook op mijn bord ben ik dierenliefhebber; het vee dat ik van jongs af aan verzorgde eet ik na verloop van tijd met liefde op, het haas[je] dat ik met maaien kon sparen, oogst en consumeer ik later graag als de populatie dat toelaat.
Kortom; ik ben een liefhebber.😃
@buorman sorry, ik had een andere term moeten gebruiken. Volgens jouw definitie ben ik ook een dierenliefhebber.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot han , katten , natuurbescherming , buiten , illegaal , regels en tilburg ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1.574