Vergoedingen voor uitkopen varkenshouders bekendgemaakt

Het kabinet heeft vandaag de vergoedingen bekendgemaakt die varkenshouders in het oosten en zuiden van het land kunnen krijgen als ze stoppen. Maandag begint de inschrijving voor de zogenoemde 'warme sanering'. Die is bedacht om een einde te maken aan geuroverlast, maar helpt ook bij het terugdringen van de stikstofuitstoot.

Deel dit artikel

Reacties

+3
Melkboer16
Voor zo’n fooi stopt er niet veel!
Nog een jaartje Varkenspest in verre oosten en dan heb je het geld ook!
cjw73
@Melkboer16 ik denk iets anders maar de tijd zal het leren.
Melkveehouder6
@Melkboer16 moet hier ook geen avp onder de wilde zwijnen komen want dan gaat het heel snel slechter met de prijs, zie maar in Belgie..
buorman
Vergoeding per vl varken of fokzeug?
RBD49
Is de vergoeding per varkensrecht, in Oost of Zuid. Een varkensrecht is het recht om een jaar lang gemiddeld één (1,0 dus) vleesvarken te houden, maar op geen enkel moment in dat jaar meer dan 1,1 varken (bezetting)
Daarbovenop komt nog een vergoeding per m2 stal, inclusief slopen en inclusief ammoniak dus. Zie ook boerderij.nl/Varkenshouderij/Achtergrond/…
Todi
Hoe gaat dat met oude stallen en vergunningen van lege stallen?
+1
grondlozeboer
@Todi zoals ik t lees moet je de afgelopen 5 jaar dieren hebben gehouden
van Ittersum
Als ze slim zijn verhogen ze per direct deze aanbod met 25% en na 3 maand elke kalendermaand verlagen met 10 %.. weten we allemaal wat er daarna nog gebeuren moet ("moet" niet lezen dat we schuldig zijn aan...).

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot varkenshouders ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN