Het waterschap gaat gewoon strooien: ‘PFAS in strooizout? Dat interesseert me niks.’

MIDDELBURG - Schadelijke stoffen in strooizout? Marien Weststrate, hoofdverantwoordelijke voor de waterschapswegen in Zeeland, ligt er bepaald niet wakker van. ,,Dat interesseert me niks. Wij strooien gewoon door!”

Deel dit artikel

Reacties

+8
puntertje
Waterschappen, dat zijn toch die organisaties die moord en brand schreeuwen als ze vermoeden dat een litertje perssap in het oppervlaktewater terecht komt?
+1
achterhoeker2
@puntertje En elk jaar wat bij op de waterschaplasten drukken (strijd tegen het water bla bla bla....)
jent
@achterhoeker2 en ondertussen betaalt ongebouwd ca 20x zoveel als natuur (hier bijna eur 80 tegenover ongeveer eur 4 per ha!). Maar wel iedere x dansen naar de pijpen van natuur. Inspanningsverplichting blabla hier. Strenge natuurnormen blabla daar, stikstofrijk water door landbouw blabla en ondertussen schijten wel alle steeds meer en meer wordende ganzenaantallen in het water in natuurgebieden.
+1
overstekend wild
@puntertje vraag me af wat er slechter is voor het milieu, die gigantische bak pekel of dat minuscuul kleine beetje Pfas
+3
kanniewaarzijn
Dit lijkt me anders wel een toffe peer. En wat hij zegt is een waarheid als een koe! Kijk wat de overheid zelf aan gif in het milieu laat lozen, te zot voor woorden.
achterhoeker2
@kanniewaarzijn De ambtenaar moet gewoon doen wat hem opgedragen wordt .
Meneertje doet stoer omdat ontslaan praktisch onmogelijk is.
Ga ik ook zeggen tegen q lip , nvwa , rvo en tegen de controles vd gemeente : interesseert me niet doe ik lekker toch.
+2
jan.1
He he,eindelijk iemand die zijn nek durft uit te steken,daar moeten we er meer van krijgen in dit landje.
weurding
Mocht de berm vervuild raken krijgen de boeren het alsnog op hun bord😢
+1
jent
@weurding waterschap zuiderzeeland: ongebouwd +7,3% want......de hogere waarde van alle wegen en wegbermen kunnen toch niet bij de wegbeheerders in rekening gebracht worden🙄. Verdelen we gewoon over alle oppervlakte ongebouwd...flkkr toch op!
Wolswinkel
@jent Hier plus 10,3%. Inspanningen van het Waterschap worden hier met het jaar minder(vwb maairegime) Volgend jaar Europese aanbestedingen.. Houd mijn hart vast..
bio boer
@Wolswinkel mijn buurman klepeld al stukken berm hier waar stekels in bloei staat of ander onkruid

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot Strooien , zeeland en waterschap ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0