Stikstofclaim wijst LNV en Provincie Brabant op onrechtmatigheid stikstofbeleid

Het Ministerie van LNV en Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant hebben vorige week een brief ontvangen van de advocaten die de procedures voeren namens Stikstofclaim. In de brieven wordt respectievelijk de onrechtmatigheid van de ingevoerde Beleidsregels salderen en de voorgenomen wijziging van de Meststoffenwet onder de aandacht gebracht. Stikstofclaim heeft tevens een gesprek aangevraagd met zowel het Ministerie van LNV als GS Noord-Brabant over de onrechtmatigheid van dit stikstofbeleid. Als dit gesprek niet tot een oplossing leidt, dan wil Stikstofclaim een juridische procedure beginnen.

Deel dit artikel

Reacties

+2
John Spithoven
We krijgen wat reacties mbt het gesprek wat wij aangevraagd hebben bij zowel de provincie NB als bij de staat. Dit is een voorwaarde bij het starten van de civiele procedure. Dus uitnodigen tot een gesprek binnen gestelde termijn. Komt er geen bevredigend resultaat uit dat gesprek of komt het er überhaupt niet, wordt de procedure opgestart .

En waarom NB. Dit is de provincie waar de beleidsregels al werkelijkheid zijn. De waarom de staat. Dit omdat voor het uitvoeren van de beleidsregels de meststoffenwet gewijzigd wordt.

Ik hoop zo dat er meer duidelijkheid is over onze stap.
Grietje62
De commissie #LNV heeft besloten het algemeen overleg Mestbeleid van aanstaande donderdag (21 november) uit te stellen tot een nader te bepalen moment. Is dit misschien omdat er eerst duidelijkheid moet komen voor 1 december?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot ammoniakrechten en stichting stikstofclaim ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0