‘Kabinet maakt dezelfde fouten met stikstof’

DEN HAAG (ANP) - Milieuorganisatie MOB, die eerder het stikstofbeleid van de overheid onderuithaalde bij de Raad van State, stelt dat het kabinet geen lering heeft getrokken uit dit sneuvelen van het zogeheten Programma Aanpak Stikstof (PAS). "Het kabinet maakt weer dezelfde fouten", reageert de organisatie. MOB is zeker van plan om grote infrastructurele projecten, zoals de verbreding van de A27, juridisch aan te vechten als het zover is.

Laatste  |  

Reacties

+2
rene-de-jong
Verrassend....

Krijgen ze verdorie 250 mln voor werk wat ze allang klaar hadden moeten hebben en is het nog niet genoeg; per direct die 250 weer intrekken !!
Dit volk is nog erger dan onkruid geen enkel middel is afdoende.
+4
matt
@rene-de-jong als je ze 1 vinger geeft,pakken ze de hele hand.
Daar kom je nooit meer van af,kun je 100 gaan rijden.
Veestapel in gaan krimpen,maakt niets uit.schoppen blijven ze...
+1
Tommie1
@matt Mee ou m550 100 rijden das zuur, misschien dispensatie als je enzymen voert.
+1
BertK
Hardleers zijn ze wel. Welk nut heeft stikstof arm rantsoen als ammoniak N2000 niet bereikt?

Aerius klopt nog steeds niet.

Generieke maatregelen bieden geen gericht resultaat.

Bronnen die zich binnen Nederland bevinden zijn nog steeds niet allemaal in beeld, luchtvaart is nog steeds vnl buitenlandse stikstof.
kwarkje
@BertK standpunt collectief: meten is weten, ammoniak komt maar klein stukje buiten de stal maar we gaan wel flink reduceren?
+1
demelkboer
Vollenbroek noemt de stikstofvermindering die het kabinet dankzij deze maatregel voorziet “een slag in de lucht”. Hij wijst erop dat met minder eiwitten de melkopbrengst van koeien zal dalen en boeren daar niet op zitten te wachten.

Wordt het nu toch onze vriend?
BertK
@demelkboer Belastingdienst is ook mijn vriend niet, maar toch ben ik blij met ze als ik geld terug krijg.
+1
Twentsch Land
Dat geld heb je ze wel eerst gegeven he !

😉@BertK
+2
verbi
@demelkboer Een schaap in wolfskleren . Probeert je te paaien . Wordt never een vriend.
demelkboer
@demelkboer ik hoop dat de sector zo slim is dat ze contact zoek met vollenbroek en de zijnen. Zijn meer te vertrouwen dan de politiek
Herbert
@demelkboer nee, hij wel minder vee, geen regeling om het aantal stuks vee op peil te kunnen houden
demelkboer
@Herbert maar dat wil de overheid ook. Maar dat vertellen ze je pas in december
brabantboer1
Mijn vriend zal het nooit worden, laat dat duidelijk zijn, maar in essentie heeft hij wel gelijk. De maatregelen die genomen worden zijn gelijk aan de maatregelen die de rvs heeft afgeschoten. Je kan de maximum snelheid wel verlagen, maar in essentie wil dat niet zeggen dat er minder stikstof uitgestoten wordt. Je kan de koeien ander voer geven, en dat klopt op papier, maar ook als ik het direct op de mesthoop kieper wordt mijn uitstoot op papier minder, maar dit hoeft dus niet te stroken met de werkelijkheid.

Het kabinet durft gewoonweg geen keuzes te maken. Het moet kiezen tussen economie en welvaart en natuur.

Er zijn maar twee mogelijkheden.
1. De economie afbouwen, dat betekent inleveren van welvaart. Dus sterk verminderen van auto´s , industrie en landbouw weg uit nederland en wonen in hoogbouw, zeer klein. Dit betekend ook dat er een grote kloof tussen arm en rijk komt en veel meer mensen onder het bestaansminimum zullen moeten leven. Er blijft dan wel ruimte voor de natuur.
2. Schrappen in natuurgebieden, economische welvaart, werkgelegenheid en kwaliteit van leven voorop stellen op natuurdoelen. Natuurdoelen worden in grotere landen zoals duitsland en frankrijk uitgevoerd en Nederland wordt een grote stad om in te wonen, werken en recreeren. Met tussen de bebouwing en industrie door enkele parkjes waar landbouw voor voedselproductie en bossen voor recreatie te vinden zijn.

Kiezen jongens.
+3
Twentsch Land
Je vergeet er nog een !

Geen asielzoekers meer binnenhalen....wel mensen in nood helpen in de regio.

@brabantboer1
+1
yeti
@brabantboer1 helemaal eens met je conclusie: het is kiezen tussen welvaart/economie of natuur/milieu.
Maar dat moet wel gezamenlijk betaald worden!!
adriaan33
@yeti bij keuze natuur/milieu word de slavernij weer ingevoerd. Noord-Koreaanse toestanden
yeti
@adriaan33 dit is de meest onzinnige opmerking die ik in jaren op dit forum heb gelezen. Ik stel alleen dat: het een niet kan ten koste van het ander.
adriaan33
@yeti de beschrijving op 1 deed me denken aan een Noord-Koreaanse levenswijze. Maar optie 2 zal het wel worden met tristatecity.nl

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stikstof , overheid , stikstofbeleid , den haag , a27 , weer , pas en ammoniakrechten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
2.252