Luchtwassers zouden amper milieuwinst opleveren, ZLTO voelt zich op verkeerde been gezet

Stallen met luchtwassers en emissievloeren leveren amper milieuwinst op. Deze milieutechnieken werken niet of slecht. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van landbouwminister Carola Schouten. De veehouderij stoot tot drie keer meer stikstof uit dan tot nu werd aangenomen. Het onderzoek wekt verbazing bij boerenorganisatie ZLTO.

Laatste  |  

Reacties

+1
Grasbaal
Meten is weten, een mooi moment om niet opnieuw nieuwe "regels" te verzinnen waarvan niemand weet of de berekening klopt:

"Boeren hebben geïnvesteerd in nieuwe systemen op basis van bepaalde rapporten. Als blijkt dat deze systemen niet naar behoren werken, dan moeten de boeren schadeloos worden gesteld", zegt Janus Scheepers, bestuurder van boerenorganisatie ZLTO, in het programma Wakker! bij Omroep Brabant.

Afwijking normen
De mest van de monsters in het onderzoek blijkt veel minder stikstof te bevatten dan de berekeningen voorspelden. Die stikstof is ontsnapt naar de lucht, in grotere hoeveelheden dan verwacht. Scheepers wil niet te hard van stapel lopen. "Ik wil eerst meer weten over het onderzoek: hoe is het onderzoek gedaan, waar is het onderzoek gedaan en wat is de afwijking met de normen waar wij ons aan moeten houden?"

Scheepers vindt dat op deze manier de rekening weer bij de boeren wordt gelegd. "Die hebben geïnvesteerd in emissievloeren en luchtwassers op basis van door de overheid geteste systemen. Nu ligt er een nieuw meetrapport en blijkt het weer anders te zijn. We zijn op het verkeerde been gezet. We hebben al eerder gepleit voor realtime-metingen van de uitstoot. Laten we eerst de metingen maar eens naast elkaar leggen voordat we conclusies gaan trekken."
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Grasbaal:
De mest van de monsters in het onderzoek blijkt veel minder stikstof te bevatten dan de berekeningen voorspelden. Die stikstof is ontsnapt naar de lucht, in grotere hoeveelheden dan verwacht.

We zijn weer eens van alles lukraak bij elkaar op aan het tellen!
+4
hans1980
Zeg ik Brabant moet direct stoppen met emissie arm maken van boerderijen

Anderen die al geïnvesteerd hebben misschien schadeclaim?
+3
Jannus
Quote Reactie van @hans1980:
schadeclaim?

Allemaal aan de stikstofclaim.nl
+1
Kringloper
Dit onderzoek stinkt aan alle kanten. Ze willen gewoon aantonen, van zie je wel, alle maatregelen voor reductie helpen niks. Nogal logisch, de komende 10 jaar willen ze dat er een miljoen huizen worden gebouwd, reken maar uit hoeveel hectares daar voor nodig zijn. Met dit onderzoek kunnen ze mooi aantonen van, de enigste oplossing is forse krimp van de veestapel.
Dit hele circus draait gewoon om de grond die ze moeten hebben, en verder niks!
Adaptief boeren
Stuur eens wat mest en urine, rechtstreeks opgevangen uit de koe op voor onderzoek , dan zul je zien dat de uitslag aantoonbaar maakt dat koeien nauwelijks stikstof produceren, kunnen er weer stallen bij komen ipv 50% reductie
Het bovenstaande onderzoek is dermate onwetenschappelijk dat het gewoon een hoog Diederik stapel gehalte heeft , hersenen van vegans missen cruciale bouwstoffen
Pluto
Het inzetten van enzymen om de stikstof uitstoot te verlagen is dus bij voorbaat al een kulverhaal . Het verlagen van de bemesting aanvoer normen tot ver onder de gewasbehoefte geeft lagere normen in het voer en geeft lagere gehaltes in de mest . Het prikkelbare darm syndroom is in de veehouderij al redelijk opgevangen , echter in de humane gezondheid zorg leid het inmiddels tot dramatische taferelen in ziekenhuizen . Het opzettelijk in gevaar brengen van mensen levens door het verplicht inzetten van additieven door opdrachtgevers in Den Haag is tot op heden niet strafbaar.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot slecht , schouten , veehouderij , onderzoek , stikstof , cbs , stallen , zlto en ammoniakrechten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.643