Eerste grote bouwmachines arriveren op Malieveld; veel meer nog onderweg

De verwachting is dat in de loop van de avond al allerlei voertuigen zullen arriveren. Zo staat rond 22.00 uur de aankomst gepland van een twintigtal vrachtwagens met diepladers uit Groningen, vertelt Sjoerd Vogelzang van Grond in Verzet. Hij is zelf ondernemer in het grondverzet en transport en eigenaar van een aantal daarvan. ,,De diepladers brengen onder meer graafmachines en machines die heipalen bewerken.”

ad.nl/den-haag/…

Actiegroep Grond in Verzet heeft met diverse bedrijven afgesproken dat ze in totaal zo’n duizend voertuigen naar Den Haag brengen, waaronder de zeventig kiepwagens voor hun ‘onderhandelingspositie'. ,,Of we de grond gaan uitstorten op het Malieveld, hangt ervan af hoe de dag verloopt en wat onze overheid ons te bieden heeft”, zegt Sjoerd Vogelzang van de actiegroep.







Het officiële programma begint om 9.55 uur en duurt tot circa 15.00 uur.

Na de opening laten bouwers en ook schippers in het land een minuut lang hun toeters en hoorns klinken. Een halfuur later wordt een manifest overhandigd aan bewindslieden die naar de demonstratie van bouwers, baggeraars, grondverzetters en andere ondernemers komen.

Volgens Bouwend Nederland komen minister Eric Wiebes (Economische Zaken) en de staatssecretarissen Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) en Raymond Knops (Binnenlandse Zaken).

Deel dit artikel

Reacties

Tinus

Tinus
In Twente leeft het protest niet echt zegt Tubantia:
tubantia.nl/regio/…

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot grondverzet , malieveld , grond in verzet , bouwprotest en bouwend nederland ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0