Kabinet wil normen giftige PFAS verruimen om bouwprojecten te hervatten

Om bouwprojecten zo snel mogelijk door te kunnen laten gaan, moet het RIVM met spoed een veilige norm bepalen voor het giftige PFAS in de bodem. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven wil uiterlijk 1 december duidelijkheid, meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dinsdag.

Laatste  |  

Reacties

+7
pietjepuk
Ja de normen van giftige stoffen kunnen wel aangepast worden maar van het niet giftige en broodnodige stikstof niet.
+11
danielle0
Als dat zo makkelijk gaat doe dan ook de stikstof ff. 😉
+1
Frans1
@danielle0 Dat moeten ze natuurlijk ook gewoon doen, een noodwet om de economie gewoon door te laten draaien, en dan is er ook tijd om een solide en juridisch houdbare oplossing te zoeken, nu wordt er paniekvoetbal gespeeld omdat er heel veel stil ligt door een papieren probleem
+1
klompen
Waar een wil is een weg...
+2
Adaptief boeren
Het kromme is dat er niet gekeken wordt waar al die stoffen vandaan komen en welke maatregelen er genomen moeten worden om minder minder minder minder vervuiling te krijgen, nee de eigenaar of vervoerder van een kruiwagen grond is de sjaak, deze zelfde werkwijze bij de stikstof problematiek zou dus moeten lijden tot boetes voor eigenaren van natura 2000 gebieden die de stikstof normen overschrijden 😆
hans1980
Precies nu die 0,05 mol naar 1 0f 0,5 mol
+1
j h p
'Tja, in de bouw zit stemvee en geen melkvee.
+5
Pluto
Het PFAS is net als Stikstof een stad probleem . Het heeft totaal niks van doen met milieu of natuur , er moeten huizen gebouwd worden en dat kan alleen op grond van de landbouw .De stad is begrensd door natuur en landbouw en als je wilt bouwen heb je die grond nodig . En door deze vorm van boer pesten probeert de politiek deze grond ver onder de marktwaarde in bezit te krijgen . Markt waarde plus aanleg nuts voorziening plus provisie projectontwikkelaars geeft een onverkoopbaar duur huis en dat is de reden om grond te confisqueren . De Duitse bezetter deed precies het zelfde met de woningen van joden , oppakken en afvoeren en de huizen werden direct ingenomen door NSB ers . Zelfs heden ten dage zijn er families die op deze manier aan hun fortuin zijn gekomen . De CDK van Brabant kan wel een mooi verhaal ophangen over 75 jaar vrijheid en democratie en rechtsstaat . Klopt ,,,,, het is ook afgelopen na die 75 jaar en alleen door ZIJN toedoen . Ook door de opmerking van Mark van den Oever is het kwartje bij hem niet ingedaald .
+6
dendeze
Dat debiele milieugedoe loopt de spuigaten uit en er zijn maar twee partijen die daar iets aan willen doen en voor de Nederlanders zelf zijn, die worden uitgemaakt voor racist en kunnen zelf niet zonder bewaking op straat komen, dat mag dan blijkbaar weer wel.
Stem volgende keer maar weer op de idioten die het nu voor het zeggen hebben, je moet dan achteraf niet komen klagen.
de jonge
Dus ze willen de normen van een chemisch goedje omhoog gooien wat extra kans op kanker veroorzaakt en helemaal niet van nature bestaat om de bouw door te laten gaan en stikstofnormen wat juist heel natuurlijk is en van nature voorkomt, willen ze niet omhoog brengen. hoe kunnen ze dat recht eeehhh eeeehhh zwammen.......schiet mij maar lek
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de jonge:
hoe kunnen ze dat recht eeehhh eeeehhh zwammen.......

Gewoon....RIVM. "U vraagt wij draaien!"

Ze geven zelf aan dat ze het RIVM hebben gevraagd een rapportje in elkaar te draaien waar andere normen uitkomen.

Zoals ze destijds het RIVM opdracht hebben gegeven om een rapportje in elkaar te draaien met als uitslag dat de landbouw enorme stikstof"uitstoot" heeft.
de jonge
@kanniewaarzijn klopt,ik hoorde het haar zeggen. het is toch allemaal niet te geloven. wanneer gaat dit kabinet vallen...........
Bakker S
@kanniewaarzijn Wie betaald BEPAALD...
Twentsch Land
Kunnen ze niet recht zwammen......ook niet met een dialect, Nederlands en/of buitenlandse taal..........van uur tot uur wordt het duidelijker wat echt de bedoeling is.........en het grappige is dat het ook voor die alleen Jip en Janneke taal begrijpen het nu ook gaan begrijpen.

@de jonge
de Haas
@Twentsch Land Ik meende me te herinneren dat je een enorme VVD fanboy was/bent. Maar je draait bij?
Twentsch Land
Ben ik nog steeds....de andere partijen zijn slechter en de nieuwere partijen kunnen wel van alles roepen omdat hun nog nergens op af kunnen worden gerekend........beleid met een toekomstige structuur kunnen ze niet.

@de Haas
+1
BamBam
Ik ben ook jaren lang een overtuigd vvd stemmer geweest.
ben nu zo anti als de pest.
wist je dat d66 en de vvd een en de zelfde partij is, maar met 2 smaakjes.
ze wilden alletwee de club martijn legaal maken en in brussel hebben ze een huwelijk met elkaar.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot bodem , rivm en pfas ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
1.970
TREFWOORDEN