Boeren met open armen ontvangen bij tv-programma Harry Mens

Zo'n honderd boeren van actiegroep Agractie hebben zich vanochtend verzameld bij Hotel van Oranje in Noordwijk. Ze wilden de locatie bezetten om zendtijd te eisen bij de opname van het tv-programma Business Class. Presentator Harry Mens verwelkomde de boeren. "Dit is toch heerlijk. Ik vind het een feest. Dit is goed voor de kijkcijfers."

Waarom de boeren specifiek aandacht in zijn programma vroegen is niet duidelijk. Vorige week waren er op zondagochtend, wanneer Business Class wordt uitgezonden, 61.000 kijkers.

"Een provinciehuis bezetten, dat begrijp ik. Daar kan je iets mee bereiken, maar wat bereik je bij mij? Een beetje zendtijd", zei Mens bij zijn ontbijt tegen verslaggever Matthijs Holtrop. "Maar ik heb begrepen dat dit programma goed bekeken wordt door agrariërs en ondernemers. We zijn redelijk rechts, en niet zo links."

Op de boulevard van Noordwijk werden vanochtend extra veiligheidsmaatregelen genomen. De boeren eisten zendtijd om "een eerlijke, begrijpelijke boodschap te brengen over stikstof". Mens was "best bereid" om ze die tijd te geven.

"Ze hebben het kennelijk thuis kennelijk niet naar hun zin op zaterdagmorgen. Wij gingen dan vroeger altijd tennissen, maar ze zijn hier van harte welkom." Hij gaf ze vijf minuten zendtijd. "De burgemeester van Noordwijk maakt zich erg nerveus, en de politie ook. Nou, ik niet."

Streekproducten
In totaal kwamen er zo'n honderd boeren naar Noordwijk. Ze hadden streekproducten als kaas, tulpenbollen en bloemen meegenomen om uit te delen. Medewerkers van Hotel van Oranje deelden broodjes en koekjes uit.
Mens kon wel genieten van alle aandacht. "Je bent al de elfde journalist vandaag", zei hij tegen Holtrop. "Dit is goed voor de kijkcijfers, en voor de cliënten die in mijn programma adverteren. Ik zou zeggen: verzin volgende week ook nog wat voor me."

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot feest , kaas , politie , vroeger , oranje , Bloemen , streekproducten en agractie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0