Fout in Aerius!

Dhr Bisschop (SGP) stelde tijdens het overleg (op ca 57 min) de vraag aan het RIVM waarom NH3 verder verspreid dan NOx terwijl dhr Sommer (Denemarken) aangaf dat het na 1 km wel ophoud.

RIVM geeft eerst het beperkte rekenmodel voor NOx de schuld --> aanvullende vraag Bisschop --> RIVM geeft toe dat de NH3 concentratie na 5km dan al heel erg laag is terwijl NOx verder verspreid. RIVM: "wij onderzoeken dit nog".

Aerius zit dus fout qua emissie reikwijdte mbt NH3 tov NOx.
Aerius moet NOx en NH3 omwisselen qua afgelegde afstand!
Aerius = onbruikbaar! (meten = weten & gissen is missen)

Bron

Stikstofproblematiek | Debat Gemist
debatgemist.tweedekamer.nl

Reacties

kwarkje
Niemand weet het
Het is niet gemeten
Vandaar het mesdagfonds aan het meten
+1
Dirk van Zetten
@kwarkje RIVM houdt vol dat ieder land hetzelfde model heeft, dan is dit toch zo ie zo vreemd
+4
spotmelker
Dat is niet zo verwonderlijk. Als de NOx (zijnde reactieve gassen) in de lucht geblazen worden ontstaat er een onbalans waarbij de lucht stoffen zoals ammoniak aantrekt om via reacties met NOx weer in balans te komen. Die hoeft nietper definitie van de veehouderij afkomstig te zijn al wil men dat ons graag doen geloven. Een (potentiële) emissie vanuit een stal zal zich bij schone lucht heel anders verspreiden dan bij een smog lucht. Ander voorbeeldje; vraag een akkerbouwer die aardappelen bewaart maar eens naar het verschil in droogcapaciteit op dagen dat de relatieve luchtvochtigheid 60 of 85% is. Maar voor de wetenschap is lucht blijkbaar lucht....Het verprutste onderwijs in dit land zou kinderen weer ouderwets moeten leren hoofdrekenen in plaats van computerspelletjes. Dan zaten we nu niet met dit soort onzin opgezadeld.
Frans Z.
0p het nieuws van 8 uur. Ze kunnen wel meten dat het bij de boer vandaan komt,maar als er een boer stopt kunnen ze niet meten dathet minder wordt.
pietjepuk
Hebben ze bij het rivm wel eens van molecuulmassa gehoord?

O = 16 gram
N = 14 gram
H = 1 gram

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot km , ca , rivm , denemarken , vraag , nh3 , sgp en nox ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2.505