'Gewoon demonstreren en je verstand gebruiken'

"Gaan we ook geweld gebruiken", vraagt iemand in een chatgroep over het landelijke boerenprotest morgen. "Doe normaal, natuurlijk niet", reageert de beheerder. "Hou het netjes en haal nou geen rottigheid uit, daar bereik je niks mee", zegt een andere deelnemer.

Duizenden mensen zijn aangesloten bij de Telegram- en WhatsApp-chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF). Dat is de actiegroep die de grote demonstratie morgen in Den Haag en De Bilt heeft georganiseerd. De besloten FDF-Facebookgroep heeft ruim 41.000 leden. In deze groep is te zien dat de eerste trekkers uit Friesland al zijn vertrokken richting Den Haag.

'Te lang gepraat'
"We hebben een jong publiek", zegt FDF-woordvoerder Jeroen van Maanen. "En door het gebruik van sociale media gaat alles heel snel. Wij pakken de handschoen op in plaats van eindeloos aan de vergadertafel te zitten. Want er is al lang genoeg gepraat."

Boerenbelangenorganisatie LTO is volgens de woordvoerder medeverantwoordelijk voor de huidige impasse. LTO heeft te lang geprobeerd om al pratende de problemen voor de boeren op te lossen, stelt de FDF.

Grote acties trekken de aandacht, dat is de FDF-strategie. Die werd heel duidelijk zichtbaar bij de landelijke protestdag op 1 oktober, die samen werd opgezet met protestgroep Agractie. Toen reden ruim 2000 trekkers naar Den Haag, wat voor ruim duizend kilometer file zorgde.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot jeroen , netjes , geweld , demonstratie , lto , friesland , trekkers , acties , 2000 , den haag , file , Demonstreren , farmers defence force , agractie en boerenprotest ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0