Liveblog: Honderden boeren onderweg naar Zwolle voor protest bij het ProvinciehuisOriginele beschrijving

Opnieuw halen de boeren de trekker uit de schuur om te protesteren. Dit maal worden honderden Overijsselse boeren verwacht bij het provinciehuis in Zwolle. Daar zullen ze protesteren tegen het provinciale stikstofbeleid. Volg hier de ontwikkelingen in ons liveblog.

Laatste  |  

Reacties

Frans1
Het is gezellig druk in Zwolle👍

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@Frans1

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@mlkvhoudr stampersvol hier
bertusdebeer
👍
mlkvhoudr
Brief is opgeschort in overijssel

rtvoost.nl/nieuws/319786/…
+1
Bietenbrug
@mlkvhoudr is in ieder geval iets maar nu nog door de versnipperaar.
mlkvhoudr
@Bietenbrug heb ondertussen whatsapp bericht voor bij zien komen dat de beleidsregels voor t agrarische niet meer gelden
mlkvhoudr
@mlkvhoudr heb t co geappt heb nu geen tijd om t zelf te uploaden
+1
Jan S
@mlkvhoudr Klopt. Voor het agrarische deel is de brief in getrokken
+1
Tinus

+2
Koeien boertje
Ik was er ook met de trekker.
In het begin een mooi gesproken,
Die krullenbol
De oude LTO man.
En die jonge vent helemaal top.
Vervolgens kwam de provincie aan het woord samen met LTO, dit was verbluffend hoe die kerel van LTO over zich heen liet lopen en na de actie verder wou praten.

Ze zijn naar binnen gegaan en ik heb zoiets dat als die jonge vent Christiaan of zo er niet bij was geweest het net zo zou lopen als in Groningen.
Dus hulde aan die jonge vent Christiaan.

Maar nu?
Straks gaan we opnieuw onderhandelen met op de voorgrond de LTO?
Die kerel zonder ballen moet laat zich zo onder de tafel praten dus hoop ze er compleet anders in staan dan begin van de middag.

Verder wil ik de organisatie van LTO bedanken want het was perfect geregeld
Koeien boertje
@Koeien boertje nog ff toevoegen, excuses ik kan slecht namen onthouden 🙉
Jan S
Quote Reactie van @Koeien boertje:
Vervolgens kwam de provincie aan het woord samen met LTO, dit was verbluffend hoe die kerel van LTO over zich heen liet lopen en na de actie verder wou praten.

Dat was Ben Haarman als ik het goed heb. Toen gedeputeerde Ten Bolscher zijn preek begon over "We gaan het samen doen" kreeg hij waarschijnlijk acuut een stijve. Hij had denk ik niet in de gaten dat de boeren protesteerden tegen het beleid van de provincie en Ten Bolscher.
Koeien boertje
@Jan S ik hoop dat die ben haarman niet het overleg leid de volgende keer met de provincie
Henry1
@Koeien boertje
Ik denk ben geen lto lid, maar ik denk dat Ben Haarman aan de vergadertafel (en daar moeten ze nu toch echt verder) niet zo'n verkeerde is. Zeker niet wannneet ajk en nmv erbij zitten. Vergeet nket dat lto veel meer volk wat tijd heeft om regels uit te zoeken etc heeft

Maar maandag was het goed en misschien wel noodzakelijk dat Christiaan even gezegd heeft hoe het moest. En uiteraard Sander Peereboom die natuurlijk ook een stevige vinger in de pap had.
Frans1
Quote Reactie van @Henry1:
niet zo'n verkeerde is

Volgens mij gaf hij de eerste paar vingers in die kist al weg met zijn toezegging om de beleidsregels te bespreken. Die kerel van het jongerencontact was aardig feller,en oogstte ook aardig meer waardering
mlkvhoudr
Even voor mijn duidelijkheid de discussie ging er toch over dat de provincie al meters ging maken terwijl t rijk nog niet zo ver was en de provincie zelfs de latente ruimte ruimte nog ruimer definieerde door middel van peildatum hoeveel vee er daadwerkelijk was ipv vergunde ruimte. Als dat klopt wat is dan het gewenste eindresultaat zodat en de boeren door kunnen en de rest van de bv nederland er van uit gaand dat de natuur blijft

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot trekker , boeren , protest , schuur , stikstofbeleid , zwolle , liveblog en onderweg ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2.502