'Stikstofplan kabinet ontoereikend'Originele beschrijving

WAGENINGEN (ANP) - De stikstofplannen van het kabinet gaan niet ver genoeg om de natuur in Nederland te laten herstellen. Dat meldt het Wereld Natuur Fonds op basis van onderzoek door Wageningen Environmental Research. Volgens de onderzoekers zijn er, naast de aanpak bij natuurgebieden, ook landelijke maatregelen nodig om stikstofemissies van de landbouw, verkeer en industrie, te verminderen.

Reacties

+1
Bekkink
Hoeveel van die onderzoeksinstituten zijn er wel niet?
+1
dewittemotor
@Bekkink Ze hebben het dan vaak over de vee-industrie, maar er bestaat een nog grotere (o.a. N) onderzoeksindustrie. Geld is daar de drijfveer geworden en niet meer waarheidsvinding. En daar ligt ook een groot deel van het probleem.
+5
Detukkeroettwente
STOPPEN MET DEZE ONZIN, we gaan natuurgebieden in cultuur brengen , we zijn die grond nodig om grondgebonden te worden, en er is geen stikstof probleem .
+16
Henk Schoonvelde
Wur plaatst geen enkele nuance. Onbetrouwbare rekenmodellen, hoe erg is veranderende vegetatie, de boer is niet de enige n bron ( minder dan 50%), de boer neemt juist op zijn land veel n op en maakt er via gras hoogwaardig voedsel van etc..
De wur krijgt miljoenen melkgeld per jaar. Bijvoorbeeld om kringloopwijzer te ontwikkelen.
Laten wij dit onhold zetten. Uva of rug zijn ook opties en anders geeft zuivelnl gewoon het geld terug aan ons.
Je kunt met gezamenlijk onderzoek veel bereiken. Het kan zelfs een heel rendabele investering zijn. Echter het groen linkse bolwerk is op dit moment geen partner voor ons. Overigens jammer voor goedwillende mensen die daar werken. Misschien moeten we daar wel eens met de trekkers naar toe. Veel van het betuttelende beleid komt helaas vanuit het linkse Wageningen icm het linkse bolwerk van LNV , zoals Dirk Bruins zegt, de maat is VOL.

Mijn oproep zet alle boeren geldstromen naar wur onhold!
+1
cowboys
@Henk Schoonvelde heel goed zet de geldstroom on hold. Dat betekent dat de leden van de melkafnemer hun meedelen dat er geen afdracht mag zijn naar zuivel.nl NZO enz leg ik het zo goed uit?
Erik!!1979
rene-de-jong
@Henk Schoonvelde Groot en dan gelijk alle geldstromen on hold en maar effe geheel opnieuw inrichten !!
Adaptief boeren
Het volgende ammoniak reductie plan zal ook binnenkort wel uit de kast komen , verplichtingen van emissie arme stalvloer zoals in Brabant! Daar kunnen we vast voor gaan sparen 😭
+5
vaak
@Adaptief boeren WNF moet zich maar eens bekommeren om de vervuiling in die apenlanden maar daar durven ze niks wel in ons makke landje.
Het is bijna nergens op de wereld zo perfect geregeld als hier mbt milieu, dierwelzijn, mensenrechten etc, etc.
Hier komen ze een grote BAKKUS voeren omdat we hier alles pikken.
Zie laatst die inval in de varkensschuur in Boxtel. Uit alle nationaliteiten waren ze hierheen gekomen omdat het hier veilig rotzooi trappen is en zo doet het WNF nu ook.
+1
-Jan-
Quote Reactie van @vaak:
WNF

Je kunt Rutte er zo bij inlijven,leuk verdien model voor elite
vaak
@vaak Zag zojuist op het journaal dat Willem Alexander op staatsbezoek is in India.
Hij bezocht vervuilde sloot. Deze was zo vervuild dat er gassen opborrelen.
Waar hebben we het hier in Nederland toch over!
Totaal vd pot gerukt.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Adaptief boeren:
! Daar kunnen we vast voor gaan sparen

Of niet! Vertikken (iedereen meedoen). Beginnen ze niks!!

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot ver , landbouw , industrie , onderzoek , natuur , nederland en natuurgebieden ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2.220