Innovatieve bedrijfsvoering boeren veenweidegebied zorgt voor 22% ammoniakreductie

Melkveehouders in het Westelijk veenweidegebied zijn in staat om met relatief eenvoudige maatregelen 22% van hun ammoniakuitstoot - en daarmee stikstofuitstoot - te verminderen op hun bedrijf. Dat blijkt uit het programma Proeftuin Veenweiden. Het resultaat werd onder meer bereikt door het verdunnen van mest en het verlagen van het ruw eiwitgehalte in het voer.

Deel dit artikel

Reacties

Adaptief boeren
Mooi gedaan, en dat veelal zonder snijmais
buorman
@Adaptief boeren
Hoe weet jij dat het veelal zonder mais is?
Staat niet in art
En 22% reductie ammoniak, hoeveel reductie melkgift?
+1
Realisme
@Adaptief boeren juist zonder mais. Grasboeren voeren vaak ruimer eiwit omdat er kunstmest gestrooid word alsof er mais gevoerd word. Daardoor hoog aandeel onbestendig eiwit wat zonder mais slecht recht te breien valt. Hierdoor kunnen ze makkelijk een eerste klap maken in het rantsoen.
Eerlijk gezegd ietwat een verhaal van het wiel dat weer eens uitgevonden word
Noorderling
@Realisme
En vervolgens een kilo soya bijvoeren voor voldoende dve. Moet je toch al gauw met 100%gras een 20-25 duizend kg melk er ha melken, energie en zetmeel voeren om alles optimaal te benutten.
m uut m
@Noorderling
Helemaal niet nodig.
90% dve dekking is voldoende
bestendig en onbestendig eiwit regel je met het ds gehalte met inkuilen.
Het is niet zo moeilijk allemaal.
jan.1
Op dit moment is het niet handig om ammoniak te reduceren,dadelijk wordt je nog verplicht om 20 % terug te gaan,ook een pilot boer.En industrie neemt ze nu gratis over.....

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mest , voer , bedrijfsvoering , melkveehouders , ammoniakreductie , eiwitgehalte en ammoniakuitstoot ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0