Brabant gaat boeren en bedrijven uitkopen in strijd tegen stikstof

DEN BOSCH - Boeren, tuinders en ondernemers met een bedrijf bij een stikstofgevoelig Natura 2000-gebied zoals de Brabantse Wal of het Ulvenhoutse Bos, kunnen binnenkort een ambtenaar van de provincie Brabant aan de deur verwachten.

Deel dit artikel

Reacties

+4
robbies
Quote:
Wanneer een bouwer die nu nog gebruik maakt van dieselgeneratoren overstapt op elektrische apparatuur, dan heb je wat dat betreft alvast geen probleem.’’

Van zulke "oplossingen" gaan je haren toch recht overeind staan
+2
Noorderling
@robbies
Vervolgens gooien ze er in de Eemshaven een schip extra kolen in waardoor de Waddenzee extra belast wordt en men daar niet uit kan breiden?
Zal de hedendaagse logica wel zijn, alleen ontgaat het mij volledig.
+1
Kringloper
In Brabant zijn ze helemaal van de pot gerukt!
Grasbaal
De grote vraag is nu wel wat gaat de provincie bieden voor die locaties..
+1
Coen
@Grasbaal , een aalmoes 😞
dat vinden die groene kerkgangers genoeg, die hebben niets met zelfstandige ondernemers.
Twentsch Land
Daar had tjeerd al een duidelijke mening over......hij is voor onteigenen omdat de prijs dan niet kan opdrijven want dat zou niet reëel zijn voor de Ned bevolking.......gelukkig is voor nu onteigenen van de baan.

@Grasbaal
demelkboer
@Grasbaal Ergens anders naast een natura 2000 gebied denk ik, want daar zit je al snel kort bij in Nederland a
Koeien boertje
@demelkboer binnen 2 kilometer vallen er veel in de prijzen
demelkboer
@Koeien boertje ik heb ook prijs.....hoofd prijs zelfs. 540 meter habitat gebied 100m vogelrichlijn.
brabo
Quote Reactie van @Grasbaal:
wat gaat de provincie bieden voor die locaties

wat zou een reele prijs zijn?
oftewel wat ik moet ik vragen als hij hier op de stoep staat?
+1
Twentsch Land
Dat je minimale het zelfde weer kunt kopen op een plek die je aanstaat met alle bijkomende kosten om te verplaatsen en veel smartegeld.

@brabo
pietjepuk
Quote Reactie van @brabo:
oftewel wat ik moet ik vragen als hij hier op de stoep staat?


Eerste antwoord. In principe is het niet te koop maar als het aanbod heel leuk is zal ik er is over nadenken.
KOC1981
Onze inzet is om op 25 oktober de omgevingsverordening van tafel te krijgen en daarmee in de ingangsdatum van 1 april. Deze datum is na de actiedag van 1 oktober en de brief aan de tweede kamer (voorgenomen beleid van het kabinet) onacceptabel.
Rik Grashoff heeft mij gisterenavond medegedeeld dat hij daartoe niet bereid is. Hij gaat PS toezeggen wel naar deze datum te willen kijken maar nadat die eerst vastgesteld moet worden. Maw hij wil aan het stuur blijven. Ik vraag mij af of de andere coalitiepartijen wel voldoende aangesloten zijn. Inde brief vragen wij om met een brede coalitie van GS in gesprek te gaan om niet gevangen te blijven in de denkbeelden van Grashoff en Spierings.
Zoals aangekondigd begint het inspreken op vrijdag om 09.30 uur. Ik stel het op prijs dat we vanaf 09.00 uur al flink wat boerencollega’s aanwezig zijn. Vanuit ZLTO zal Janus de boeren stem laten horen. Kathleen Henin gevraagd om de werkorganisatie mee op te lijnen. Laten vrijdag laten zien dat wij #trotsopdeboer zijn maar niet met ons laten sollen.
Groet Wim

stukje op facebook vanuit ZLTO.
Zijn er prikkers die vrijdag de 25e oktober naar Den Bosch gaan?
demelkboer
@KOC1981 de werkgeversorganisatie mee op lijnen. Die hebben hele andere belangen dunkt mij.
+2
Erik!!1979
@KOC1981 bij de FDF groep land van Cuijk is het aangekondigd. Massaal gaan. Belangrijk om elkaar als eenheid te ondersteunen!
Erik!!1979
@Erik!!1979 btw dat is 11 oktober. 25 oktober nog niet misschien even bij bestuur FDF neer leggen. Hebben super netwerk opgezet.
+1
Milky
@KOC1981 Allemaal vrijdag 11 oktober naar den Bosch, daar wil de staten de landbouw nog verder onderuithalen als ze al gedaan hebben brabant.nl/Bestuur/Provinciale-Staten/…

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot bos , platteland , stikstof , brabant , tuinders , bosch en ammoniakrechten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0