Belgische boeren woedend over anti-melkcampagne op bussen en trams

Het Algemeen Boerensyndicaat ABS is niet te spreken over de reclamecampagne die momenteel in Gent en Antwerpen loopt op trams en bussen van vervoersmaatschappij De Lijn. Op de affiches van de organisatie BE Vegan staat in grote letters de leus 'Melk is dodelijk'. met daaronder in veel kleinere letters 'voor 150.000 Belgische kalfjes per jaar'. Het ABS vindt deze campagne een stap te ver.

Deel dit artikel

Reacties

Smakeloze actie. Die veganisten doen het hiermee voorkomen alsof het in de natuur beter is. Duidelijk geval van ‘framing’.

In de wilde natuur (zoals de Afrikaanse steppen en savanne) overleeft iets van 30-60% van alle jonge dieren het eerste jaar niet als ik me goed herinner. En uiteindelijk belandt ook daar bijna elke grazer in de maag van roofdieren dan wel aaseters.

In de Oostvaarderse plassen lag de ‘mortality rate’ nog hoger in sommige jaren.
+2
wimpie61
Een paar van die bonenvreters wil dat iedereen stopt met het eten van dierlijke producten , en die bonenvreters zitten de landbouw ook nog lekker zwart te maken
Een klein groepje die wil bepalen hoe wij moeten leven
Laat gewoon iedereen dat zelf bepalen
cowboys
@wimpie61 en het lukt zo'n klein groepje schreeuwers nog ook .kijk maar naar zwartepiet of moet lk zeggen ( r ) voetveeg piet.
+1
hookwood
Reclame ‘Melk is dodelijk’ op trams na één dag stopgezet: standaard.be/cnt/dmf20191003_04643215/

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot kalfjes , bussen en antwerpen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN